• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • Barbecue & Grill
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • Low Carb Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Nagerechten / Tropisch dessert met kokosnoten

Tropisch dessert met kokosnoten

4 maart 2017 Door Nanda Appelman Leave a Comment

Even geleden kreeg ik dit tropisch dessert met kokosnoten, mango en bananen bij een vriendin en ik werd er zo blij van! Het ziet er vrolijk uit en nog belangrijker: het proefde heerlijk!

Tropisch dessert met kokosnoten

Dit toetjes bevat de smaak van zomer: echt een heerlijk fris welkom na een lekker diner. En zeg nou zelf: we verlangen toch allemaal inmiddels alweer naar Zomerse dagen?!

Tropisch dessert

In dit dessert wordt geen toegevoegde suiker gebruikt, wel heb ik stukjes pure chocola toegevoegd. Sorry, my guilty pleasure… maar die kun je er desgewenst natuurlijk uitlaten. Sowieso kun je met dit tropisch dessert variëren naar wens. Voeg ander of extra fruit toe, hazelnoten, amandelen of zaden, gebruikt soja- of amandelmelk, noem maar op. Je kunt er alle kanten mee op om jouw favoriete tropische verrassing te maken!

Ik kan niet wachten tot het volop zomer is en zo’n tropisch dessert helpt er prima bij om me al helemaal in de zomer te wanen. Lekker ook om als tussendoortje te serveren, want wie zegt dat het alleen als dessert kan?

Hou er rekening mee dat het fruit bevroren moet zijn voor de bereiding van het recept. Het moet daarvoor minimaal een nacht in de vriezer hebben gelegen.

Print

Recept: Tropisch dessert met kokosnoten

Tropisch dessert met kokosnoten
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 12 hours 20 minutes
  • Yield: 4 porties 1x
  • Category: Dessert
  • Cuisine: Thaise keuken
Scale

Ingredients

  • 2 kokosnoten
  • 2 bananen
  • 100 gram mangostukjes (uit de diepvries of een verse mango)
  • 10 gram pecannoten
  • 10 gram pistachenoten
  • 20 gram pure chocola
  • 125 ml. melk
  • 100 ml. kokoswater uit de 2 kokosnoten zelf

Benodigdheden:

  • Hamer (om de kokosnoot te openen)
  • Blender/keuken- of ijsmachine (net wat je hebt staan)

Instructions

Instructie kokosnoot:

Wij hebben nogal een traditionele rolverdeling thuis als het gaat om kokosnoten:) Wat dat inhoudt? Patrick gaat de kokosnoten te lijf met een hamer en ik ga aan de slag met de vulling. Maar ik had nu natuurlijk wel de tips & tricks nodig voor het recept. Wat blijkt? Het is supermakkelijk om een kokosnoot te openen! 

  1. Een kokosnoot heeft onderaan (of bovenaan, net hoe je bekijkt) 3 puntjes. 2 van die puntjes zijn hard en 1 is zacht. Draai hier een scherp mesje in en laat de kokoswater eruit lopen in een glas.
  2. Draai vervolgens met je ene hand de kokosnoot rond en met de ander tik je rondom met de puntige kant van de hamer in het midden van de noot. Doe dit ongeveer om de centimeter. De kokosnoot krijgt dan steeds meer barsten zodat je hem uiteindelijk mooi gehalveerd hebt. 

Instructie recept:

  1. Snij een dag van tevoren de bananen en mango (als je verse gebruikt) in plakjes en vries deze in.
  2. Haal het fruit ongeveer een kwartier voordat je het recept gaat maken uit de vriezer om wat te laten ontdooien. 
  3. Verbrokkel de chocola en noten alvast en zet apart.
  4. Snij met een mes een groot deel van het helderwitte vruchtvlees uit de kokosnoot. Stop dit samen met de bananen, mango, melk en kokoswater in de blender/ keuken- of ijsmachine.
  5. Meng alle ingrediënten door elkaar in de machine. Let op: het wordt geen smoothie, dus maak het mengsel niet te vloeibaar. Er moet juist wat bite en stukken fruit aanwezig blijven. 
  6. Lepel het mengsel in de gehalveerde kokosnoten. Strooi de chocoladebrokjes en nootjes eroverheen.

En het resterende kokoswater? Die kun je natuurlijk lekker opdrinken met wat overgebleven stukjes mango erin!

 

 

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Tropisch dessert met kokosnoten

Category: Nagerechten Tags: bananen, dessert, kokosnoot, mango, melk, Nanda Appelman, pecannoten, pistachenoten, pure chocola, suikervrij, Thaise Keuken

About Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Previous Post: « Spaghetti Carbonara (pasta met spek en ei)
Next Post: Mexicaans stoofpotje vol groenten »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Welkom lekkerbekken, kookliefhebbers en bakfanaten! In mijn online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#Sinterklaas

Sinterklaas Recepten

Ga naar Sinterklaas recepten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Loose weight for good

Meest Gelezen

  • recept glutenvrije kruidnoten met quinoa 13x Sinterklaas Recepten
  • Pasta met zalm en Boursin (video)
  • speculaastaart met abrikozen voor sinterklaas viering © bettyskitchen Speculaastaart met abrikozen (video)
  • recept vegetarische flammkuchen met pompoen en boerenkool Flammkuchen met pompoen en boerenkool
  • recept voor latkes maken zoete aardappel koekjes uit de joodse keuken Zoete aardappel koekjes (latkes)

#Herfst

pompoen recepten

Ga naar 20x Pompoen Recepten

blogdesign_food_blog_awards_2016
food blog awards 2018 gewonnen

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Instagram post 17854744288678541 ✨SINTERKLAAS✨ ben je nog op zoek naar last minute Sinterklaas recepten inspiratie? Van ontbijt, tot lunch en tussendoor? Buiten vooral veel snoepgoed kun je ook heerlijk gezond en verantwoord eten tijdens 5 december dus check de recepten via de Link in bio of bijvoorbeeld stories! Maak er een geweldige dag van!
#sinterklaas #sinterklaascadeau #sinterklaasrecept 
https://bettyskitchen.nl/sinterklaas-recepten/
Instagram post 17887378378449673 ✨TAPHUYS UTRECHT + WINACTIE ✨Utrecht is aan de Mariaplaats een leuke hotspot rijker! Taphuys Utrecht is een fijne plek om zelf met je vrienden bieren en wijnen te tappen! Ik was bij de opening en vierde er meteen mijn verjaardag. Er was namelijk voor ieder wat wils. En ik kan je zeggen dat de gerechten die je erbij besteld alles behalve standaard borrelhappen zijn! Dit is uitgaan 2.0 en jij maakt kans op een gratis rondje (of twee) drinken! Doe mee met de winactie op onze site! Zie link in bio of via stories!
#utrecht #saturdaynight #borrel #bar #restaurant #lunch #utrechtfood #mariaplaats #taphuys #taphuysutrecht #winnen #winactie #bier #wijn⠀⠀
https://bettyskitchen.nl/taphuys-in-utrecht-bar/
Instagram post 17872242130507204 ✨SPECULAASTAART MET ABRIKOZEN EN AMANDELSPIJS ✨ De goedheiligman en zijn Pieten komen iedereen deze week verrassen met mooie cadeautjes in hun schoen. En dan trakteren we jullie op een lekker puntje speculaastaart met abrikozen 😉 het recept is super makkelijk om te maken en vind je dan ook nu op de site. Kookvideo inclusief! Enne vanmiddag spelen wij ook nog even voor Sinterklaas dus hou de Posts in de gaten 😇 
#taart #sinterklaas #speculaas #amandelspijs #sinterklaasrecept #speculaastaart 
https://bettyskitchen.nl/speculaastaart-met-abrikozen-sinterklaas/
Instagram post 17846581429770362 ✨OPKIKKER SOEP SOTO AJAM✨
Ja helaas, ook deze dame heeft het de afgelopen maand moeten ontgelden met ziek worden en krachten opbouwen. Gelukkig helpt mijn grote favoriet Soto Ajam soep mij er altijd weer bovenop en is ideaal om je lichaam weer van lekkere en goede voedingstoffen te voorzien. Een aanrader dus! Waar knap jij altijd zo lekker van op als je ziek bent (geweest)?
Checklist het recept via link in bio of diepe in stories!
#soupdujour #sotoajam #kippensoep #beterschap #soep
==> https://bettyskitchen.nl/soto-ajam-soep-rijst/
Instagram post 17862328663594166 ✨DECEMBER✨ De feestmaand is officieel begonnen! Want dit is ook mijn laatste volle maand werken voor mijn verlof in januari ingaat! Inmiddels gelukkig al aan de betere hand en deze ochtend er lekker op uit met het gezin voor pancakes bij @annapancakesutrecht . Dochterlief kan hier lekker spelen in de kinderhoek en genieten van prinsessen pannenkoekjes terwijl papa en mama even bijkomen met een stapel ‘morning shizzle’ pancakes met eieren, bacon en avocado 😍 die roze cappuccino is een ‘beetroot latte’ die hier ook op de kaart staat. Maak er een fijne zondag van en op naar een mooie feestelijke decembermaand!
Voor nog meer brunchtips in mijn stadskern ga naar: https://bettyskitchen.nl/15x-ontbijten-in-utrecht/ 
#utrecht #brunch #annapancakes #pancakes #ontbijt #familytime
Instagram post 17882224366461847 ✨TROTSE MAMA VAN EEN MINI ME✨
Afgelopen week heeft deze mama nog steeds op bed gelegen ivm keelontsteking (nu al 6 weken) en staan alle werkzaamheden op een laag pitje. Het is even niet anders. Maar toen ik gisteren onze vakantiefoto's van Duitsland aan het doorkijken was kwam ik deze foto tegen en barste bijna in tranen uit. Daar zullen de hormonen vast een hand in hebben gehad, maar wat is deze mama toch ontzettend trots op deze foodie in de dop! Een kleine lekkerbek op de meeste dagen. En zo grappig: ze kon niet wachten om na het eten terug naar de speeltuin te gaan, maar papa en mama moesten nog afrekenen. Waarop dochterlief dan maar zelf naar de serveerster riep: Hallo mag ik betalen! Gelukkig begreep de Duitse dame haar perfect en kwam de rekening er heel snel aan. Hahaha
Er zitten soms zware dagen tussen in deze twee is nee fase, zeker als je je al weken niet goed voelt, maar he je krijgt er zoveel voor terug 😉
.
.
#minidrost #minime #2yearold #peuter #foodie #foodieindedop #donuts #IJS #mms
Instagram post 17863898590571563 ✨OP RANTSOEN ✨
Nee lieve mensen, ik ben niet op dieet! Maar het is tijd om even stil te staan bij het volgende:
Dag in, dag uit zetten onze Nederlandse militairen zich in voor de veiligheid en vrede in ons land en daarbuiten. Als je op pad bent is er geen ruimte voor een 5 gangen maaltijd of slowcook maaltijden. Dus ik ben door Defensie uitgedaagd om een fijne maaltijd op tafel te zetten met enkel producten uit het basis rantsoenpakket! Hoe dat uitgepakt heeft zie je in de video, want mijn collega Jadis had geen idee wat haar te wachten stond! (swipe naar rechts voor de proefvideo) Wat zou jij doen op rantsoen?  #challengeaccepted #defensie #oprantsoen #lunchtime #ad @werkenbijdefensie @thelemonkitchennl
Load More... Follow on Instagram

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee