(Sponsored) – Als ik een snelle comfort food maaltijd wil maken, dan kom ik toch al gauw uit bij Mexicaans eten. Lekker dippen van chips in guacamole, salsa, maar ook een zachte burrito met kip en knisperende taco’s met gehakt. De kruidige smaken komen samen en staan garant voor een heerlijke maaltijd. Wist je dat een echte Tex Mex avond ook een regelrechte party kan zijn? En eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken.
Mocht je ooit in Texas geweest zijn, dan moet je uiteraard ook lekker Mexicaans hebben gegeten. Je vindt in deze staat namelijk heel veel immigranten terug, die hun geweldige Mexicaanse gerechten hebben meegenomen naar de VS, zoals taco’s met gehakt en mais
Homemade taco’s met gehakt en mais
Niet alleen de klassieke Fajita wraps met bijvoorbeeld kipfilet, of in de oven gebakken enchillada’s, onder een lekkere laag geraspte kaas. Maar laten we vooral ook niet de beroemde Beef Taco’s vergeten! En ook al kun je taco’s gewoon zelf vullen met alles wat jij lekker vindt, of het nou vega, kip, vis of iets anders is. Maar er is voor mij eigenlijk maar 1 variant die ik altijd zal verkiezen en die dus ook steevast voorbij komt in huize Betty: Taco’s met gehakt en mais.
Tex Mex avond met Santa Maria
Het gehakt en de groente hoef je alleen even zelf aan te bakken, en voor die typische Mexicaanse smaak voeg je de kruidenmixen en sauzen van Santa Maria toe. Niet iedereen heeft namelijk een lade vol typische Mexicaanse kruiden liggen en de kruidenmengsels zijn eenvoudig te doseren en te gebruiken.
Daarnaast bevatten de tortilla’s van Santa Maria geen conserveermiddelen en de sauzen geen toegevoegde suiker en dat vind ik alleen maar goed! Geniet dus lekker van je wraps, tortilla’s, taco’s en die heerlijke tacosaus, die je overigens voor 101 variaties kunt gebruiken. En dat vind ik het mooie aan de Santa Maria producten: Het assortiment is zo groot, dat je alle klassieke Mexicaanse gerechten kunt bereiden, maar je kunt er ook volop mee variëren.
Kennen jullie Santa Maria al?
Ik ben benieuwd of jullie deze producten (inmiddels) kennen en zelf gebruiken voor jullie Mexicaanse avond? Ik laat jullie in ieder geval zien hoe je mijn persoonlijke favoriet: Taco’s met gehakt uit de oven maakt. Ideaal voor de doordeweekse dag, want je zet hem binnen een half uur op tafel! En om je Tex Mex avond compleet te maken, serveer je natuurlijk altijd tortilla chips, zure room en guacamole erbij! Ole!
PrintRecept: Taco’s met gehakt en mais
Deze Taco’s met gehakt en mais uit de oven is het uiltieme TexMex comfort food.
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met vlees
- Cuisine: Mexicaanse Keuken
Ingredients
Ingrediënten:
- 1 pak Santa Maria Taco’s (12 stuks),
- 1 grote ui,
- 1 flinke teen knoflook,
- 1 rode paprika,
- 400 gram rundergehakt,
- 1 klein blikje mais,
- 1 klein blikje kidney bonen,
- 1 zakje Santa Maria Taco kruidenmix,
- 100 ml water
- 1 potje Santa Maria Taco Saus,
- 75 gram boter sla of ijsberg sla,
- olijfolie.
Voor erbij:
- 1 zak Santa Maria Tortilla chips,
- 2 eetrijpe avocado’s,
- 1 flinke lepel creme fraiche,
- 1 zakje Santa Maria guacamole kruidenmix.
Extra:
- Oven,
- bakplaat, bekleed met bakpapier,
- hapjespan,
- bolzeef,
- ovenschaal.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 125 graden (120 hete lucht). Haal de taco’s uit de verpakking en plaats op hun kant op de bakplaat. Laat het papieren bakje zitten, om breken te voorkomen. Bak de taco’s in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten en laat daarna afkoelen.
- Ondertussen pel en snipper je de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak mee gedurende 4-5 minuten. Blijf af en toe roeren.
- Giet ondertussen de blikjes mais en kidneybonen in de bolzeef en spoel goed af onder de kraan. Laat uitlekken. Strooi het zakje tacokruiden in de pan, samen met 100 ml water. Roer goed door. Voeg vervolgens de mais en kidneybonen toe en roer nogmaals goed om. Laat het gehaktmengsel 5 minuten zachtjes doorkoken, zonder deksel. Roer in de laatste minuut 1/2 potje taco saus erdoorheen.
- Maak ondertussen ook de guacamole: Snijd twee avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel de vrucht uit. Prak de avocado’s helemaal fijn. Roer hier vervolgens de creme fraiche en het zakje met guacamole kruidenmix doorheen. Zet apart.
- Vul de afgebakken taco’s met een klein beetje slablad. Stop er vervolgens 2-3 eetlepels gehaktmengsel in en zet rechtop in een ovenschaal. Serveer de taco’s met gehakt in de schaal en lepel hier het laatste beetje taco saus overheen. Geef er de tortilla chips en de guacamole bij. Die guacamole is ook superlekker om je taco in te dippen!
Buen Apetito! (Eet smakelijk)
Groetjes, Betty
Notes
Bewaar tip: Gevulde taco’s worden uiteindelijk zacht en zompig. Vul er dus niet te veel (2-3 stuks p.p.) en laat de overige tacovulling goed afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Stop de ongebruikte taco’s in een luchtdichte trommel of zak om te bewaren. Beiden zijn max 2 dagen houdbaar en kun je dus verwarmen en afbakken om nog een keertje van te smullen
Dit artikel betreft een samenwerking met Santa Maria . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Bedankt voor het delen van dit recept, ik ga het even opslaan en het zeker eens proberen (y)