• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Zelf Tortilla Chips maken

Zelf Tortilla Chips maken

4 juni 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Er is geen Tex Mex party mogelijk zonder tortilla chips! Deze Tex Mex thema week sluiten we dan ook af met het recept voor zelf chips maken van tortilla wraps! Dat is werkelijk zo gemakkelijk dat de kids hier zich ook aan kunnen wagen!

Tortilla chips van mais wraps maken

Zoals jullie wellicht al weten hou ik echt van een Tex Mex party organiseren! Een van de gerechten die dan ook nooit op tafel mag ontbreken zijn tortillachips. Het is namelijk erg leuk voor de gasten om alvast plaats te kunnen nemen met een drankje en wat tortilla chips en dip. Je kunt er namelijk zo veel of zo weinig van op als je zelf wilt en met onderstaande recepten kun je altijd even snel tortilla chips van mais wraps klaarmaken. Zelfs onverwachte visite doe je hier een plezier mee want werkelijk iedereen lust dit wel. Nu vind je in de schappen veelal wraps gemaakt van bloem, maar er zijn ook varianten met een combinatie van maismeel en bloem. Je kunt ook groente wraps of enkel maismeel wraps (glutenvrij) gebruiken, net wat jij lekker vindt of in huis hebt.

recept zelf tortilla chips maken © bettyskitchen.nl
recept zelf tortilla chips maken © bettyskitchen.nl

Verschil tussen Nacho’s en tortilla chips

Ik krijg dan ook regelmatig de vraag: wat is het verschil tussen nacho’s en tortilla chips? Het antwoord is simpel: de tortilla chips zijn driehoekig en ideaal om met het puntje te dippen! Nacho’s zijn gemaakt van maismeel, rond van vorm en veel steviger van structuur. Ze zijn dan ook bedoeld om als een soort lasagne te stapelen met bijvoorbeeld kaas, groenten, eventueel vlees en salsa. De nacho’s bak je daarna af in de oven en daarmee is het dus een op zich zelf staand gerecht uit de Tex Mex keuken. Check hier dan ook 7x nacho recepten op een rijtje.

recept zelf tortilla chips maken © bettyskitchen.nl
Lekker met guacamole
recept cheddar cheese dip © bettyskitchen.nl
of Cheddar cheese dip

Wat serveer je bij tortilla chips?

Of je nu voor zelfgemaakte tortilla chips uit oven gaat, of simpelweg een zak uit de schappen… een heerlijke dip mag natuurlijk nooit ontbreken! Dip je vers gemaakte chips van tortilla wraps in een salsa van bijvoorbeeld tomaat en ui. Mijn grote favoriet is toch wel de gezonde avocado dip genaamd guacamole! Maar inmiddels vindt deze cheddar cheese dip ook steeds vaker zijn weg naar onze eettafel! Ook lekker: roer een beetje mayonaise los met een paar druppels tabasco en serveer als pittige dipsaus! Zo simpel maar zoooo lekker!


Print

Recept: Zelf Tortilla Chips maken

recept zelf tortilla chips maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Er is geen Tex Mex party mogelijk zonder tortilla chips! Met dit recept kun je dus zelf chips maken van tortilla wraps! Dat is werkelijk zo gemakkelijk dat de kids hier zich ook aan kunnen wagen! Lekker met guacamole, salsa of cheddar cheese dip!

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 4 ‘small’ tortilla’s – met maismeel
  • zonnebloemolie
  • zeezout of saltflakes
  • gedroogde oregano
  • (gerookt) paprikapoeder

Extra:

  • bakkwast
  • pizza roller of groot scherp mes

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Leg 1 kleine tortilla wrap op een snijplank. Kwast de bovenzijde in met zonnebloemolie en leg hier nog een tortilla wrap bovenop en kwast deze ook in met olie. Ga zo door tot je alle plakken ingekwast hebt.
  3. Gebruik een pizzaroller of groot scherp koksmes om de stapel in 8 gelijke stukken te snijden. Snijd hiervoor de stapel eerst door de helft, vervolgens in kwarten en tot slot in 8 puntjes. Spreid deze uit over de bakplaat (niet overlappend!) en bak gedurende 3-5 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Bestrooi na het bakken direct met zeezout of salt flakes (bijv. Maldon). Je kunt ook een snufje gedroogde oregano of (gerookte) paprikapoeder toevoegen. Laat een paar minuten op de plaat afkoelen en krokanter worden. Verplaats daarna de tortilla chips naar een schaaltje.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Bewaar de overgebleven (kan dat?!) tortilla chips in een luchtdicht bakje of ziploc zakje. Ze blijven nog gerust een paar dagen goed.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept zelf tortilla chips maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze cheddar cheese dip voor je tortilla chips wilt gaan maken!

Category: Bijgerechten, Borrelhapjes en Snacks Tags: bloem, cheddar, Glutenvrij, guacamole, mais, maismeel, nacho's, olie, oregano, paprikapoeder, Tex Mex keuken, tortilla chips, tussendoortjes, vegan, vegetarisch, wraps, zeezout

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Cheddar Cheese Dip
Volgend bericht: Gember Latte thee »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in