• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Zelf Tortilla Chips maken

Zelf Tortilla Chips maken

4 juni 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Er is geen Tex Mex party mogelijk zonder tortilla chips! Deze Tex Mex thema week sluiten we dan ook af met het recept voor zelf chips maken van tortilla wraps! Dat is werkelijk zo gemakkelijk dat de kids hier zich ook aan kunnen wagen!

Tortilla chips van mais wraps maken

Zoals jullie wellicht al weten hou ik echt van een Tex Mex party organiseren! Een van de gerechten die dan ook nooit op tafel mag ontbreken zijn tortillachips. Het is namelijk erg leuk voor de gasten om alvast plaats te kunnen nemen met een drankje en wat tortilla chips en dip. Je kunt er namelijk zo veel of zo weinig van op als je zelf wilt en met onderstaande recepten kun je altijd even snel tortilla chips van mais wraps klaarmaken. Zelfs onverwachte visite doe je hier een plezier mee want werkelijk iedereen lust dit wel. Nu vind je in de schappen veelal wraps gemaakt van bloem, maar er zijn ook varianten met een combinatie van maismeel en bloem. Je kunt ook groente wraps of enkel maismeel wraps (glutenvrij) gebruiken, net wat jij lekker vindt of in huis hebt.

  • recept zelf tortilla chips maken © bettyskitchen.nl
recept zelf tortilla chips maken © bettyskitchen.nl

Verschil tussen Nacho’s en tortilla chips

Ik krijg dan ook regelmatig de vraag: wat is het verschil tussen nacho’s en tortilla chips? Het antwoord is simpel: de tortilla chips zijn driehoekig en ideaal om met het puntje te dippen! Nacho’s zijn gemaakt van maismeel, rond van vorm en veel steviger van structuur. Ze zijn dan ook bedoeld om als een soort lasagne te stapelen met bijvoorbeeld kaas, groenten, eventueel vlees en salsa. De nacho’s bak je daarna af in de oven en daarmee is het dus een op zich zelf staand gerecht uit de Tex Mex keuken. Check hier dan ook 7x nacho recepten op een rijtje.

  • recept zelf tortilla chips maken © bettyskitchen.nl
    Lekker met guacamole
  • recept cheddar cheese dip © bettyskitchen.nl
    of Cheddar cheese dip

Wat serveer je bij tortilla chips?

Of je nu voor zelfgemaakte tortilla chips uit oven gaat, of simpelweg een zak uit de schappen… een heerlijke dip mag natuurlijk nooit ontbreken! Dip je vers gemaakte chips van tortilla wraps in een salsa van bijvoorbeeld tomaat en ui. Mijn grote favoriet is toch wel de gezonde avocado dip genaamd guacamole! Maar inmiddels vindt deze cheddar cheese dip ook steeds vaker zijn weg naar onze eettafel! Ook lekker: roer een beetje mayonaise los met een paar druppels tabasco en serveer als pittige dipsaus! Zo simpel maar zoooo lekker!


Print

Recept: Zelf Tortilla Chips maken

recept zelf tortilla chips maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Er is geen Tex Mex party mogelijk zonder tortilla chips! Met dit recept kun je dus zelf chips maken van tortilla wraps! Dat is werkelijk zo gemakkelijk dat de kids hier zich ook aan kunnen wagen! Lekker met guacamole, salsa of cheddar cheese dip!

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 4 ‘small’ tortilla’s – met maismeel
  • zonnebloemolie
  • zeezout of saltflakes
  • gedroogde oregano
  • (gerookt) paprikapoeder

Extra:

  • bakkwast
  • pizza roller of groot scherp mes

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Leg 1 kleine tortilla wrap op een snijplank. Kwast de bovenzijde in met zonnebloemolie en leg hier nog een tortilla wrap bovenop en kwast deze ook in met olie. Ga zo door tot je alle plakken ingekwast hebt.
  3. Gebruik een pizzaroller of groot scherp koksmes om de stapel in 8 gelijke stukken te snijden. Snijd hiervoor de stapel eerst door de helft, vervolgens in kwarten en tot slot in 8 puntjes. Spreid deze uit over de bakplaat (niet overlappend!) en bak gedurende 3-5 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Bestrooi na het bakken direct met zeezout of salt flakes (bijv. Maldon). Je kunt ook een snufje gedroogde oregano of (gerookte) paprikapoeder toevoegen. Laat een paar minuten op de plaat afkoelen en krokanter worden. Verplaats daarna de tortilla chips naar een schaaltje.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Bewaar de overgebleven (kan dat?!) tortilla chips in een luchtdicht bakje of ziploc zakje. Ze blijven nog gerust een paar dagen goed.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept zelf tortilla chips maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze cheddar cheese dip voor je tortilla chips wilt gaan maken!

Category: Bijgerechten, Tussendoortjes Recepten Tags: bloem, borrel, borrelhapjes, cheddar, dips, Glutenvrij, guacamole, mais, maismeel, nacho's, olie, oregano, paprikapoeder, Tex Mex keuken, tortilla chips, vegan, vegetarisch, wraps, zeezout

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Cheddar Cheese Dip
Volgend bericht: Gember Latte thee »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in