• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Havermout met appel uit de oven

Havermout met appel uit de oven

18 februari 2017 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Jump to Recipe

Het is weekend en dan mag dat ontbijtje wel een klein beetje luxer, toch? Omdat de appels en kaneel niet weg te denken zijn dit seizoen, besloot ik om eens havermout met appel uit de oven te maken.Het is een soort gebakken variant van havermoutpap maken (baked oats).

Havermout met appel recepten

Dit recept voor havermout met appel uit de oven is een heerlijk en welkom alternatief op de appeltaart-havermoutpap. En het hele huis gaat er zo heerlijk van ruiken! En die havermout houd mijn suikerspiegel ook een beetje in balans vandaag. Lekker van genieten dus! En als je hierna ook grote fan bent van Havermout met appel uit de oven, dan moet je absoluut ook eens dit havermouttaartje met banaan uit de oven proberen. Maar dit recept voor gebakken gevulde appels uit de oven naar recept van Yvette van Boven is ook een aanrader!

Havermout met appel uit de oven

Nog meer lekkere recepten met havermout of appel

Heb je nog een extra appel in huis? Maak dan deze gedroogde appel schijfjes in de oven en serveer deze als topping over de havermout met appel uit de oven! Daarnaast maakte ik ook een baked oats variant met banaan voor jullie klaar en kun je hier genieten van nog meer ‘Baked Oats’ recepten die een ware hype op TikTok blijken! Ook lekker zijn de volgende recepten met havermout of appel:

  • 10x ontbijtrecepten met havermout
  • 10x havermoutpap recepten
  • havermoutmuffins met appel en rozijnen
  • gewone muffins met appel en karnemelk
  • Crumble met croissants en appel

Print

Recept: Havermout met appel uit de oven

Havermout met appel uit de oven
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weekend en dan mag dat ontbijtje wel een klein beetje luxer, toch? Omdat de appels en kaneel niet weg te denken zijn dit seizoen, besloot ik om eens havermout met appel uit de oven te maken.Het is een soort gebakken variant van havermoutpap maken (baked oats).

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: personen
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 50 gram havermout
  • 125 ml amandelmelk
  • 20 gram rozijnen
  • 1 kleine appel
  • ½ tl. bakpoeder
  • ¼ tl. kaneel
  • optioneel: 1-2 tl maple siroop
  • (kokos)olie

Extra:

  • oven + ovenrooster,
  • kleine bakvorm (ca 10-12 cm breed),
  • kwast voor het invetten.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcisu (160 hete lucht). Vet de bakvorm in met een beetje (kokos)olie en zet apart.
  2. Meng de havermout met het bakpoeder, de amandelmelk en rozijnen en zet apart. Schil de appel en rasp deze grof. Roer tot slot door de havermout en breng op smaak met kaneel.Havermout met appel uit de oven
  3. Giet het mengsel in de bakvorm en bak in de oven gedurende 20-25 minuten. Laat de havermout met appel uit de oven een beetje in de vorm afkoelen alvorens deze te serveren.
  4. Je kunt deze eventueel nog serveren met wat extra plakken geroosterde appel ringen. En geef aan tafel wat maple siroop bij deze havermout met appel uit de oven. Die kun je er dan nog overheen ‘drizzlen’ om zoeter te maken.

Eet smakelijk! groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Havermout met appel uit de oven

Category: Ontbijt Recepten Tags: Appels, baked oats, Glutenvrij, havermout, havermoutpap, honing, kaneel, oven, rozijnen, TikTok, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Solis Pro 8322 Twist & Mix Blender + WINACTIE
Volgend bericht: Omelet met postelein en kastanjechampignons »

Lees Interacties

Reacties

  1. Carla

    18 februari 2017 om 8:07 pm

    2 ons rozijnen!? ? Niet wat veel voor 1 pers..zoveel gaat er niet eens in een cake of brood !
    Ik maak dit al jaren, naar met een klein handje rozijnen ( en of abrikoosjes ) en een klein handje noten..en een klein snufje zout.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 februari 2017 om 9:14 am

      Hi Carla,
      je hebt gelijk, dat moest 20 gram zijn! oftewel een klein handje hoor.
      Maar meer mag altijd 🙂

      Beantwoorden
  2. Lisa

    3 november 2019 om 11:10 am

    Ik maak dit al tijden regelmatig, erg lekker! Ik voeg altijd een handje noten en koek & speculaaskruiden toe.

    Beantwoorden
  3. Inge Dohmen

    22 november 2020 om 11:05 am

    Een vraagje, moet geen ei bij zoals bij het havermout-banaantaartje?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 november 2020 om 11:31 am

      Hi Inge,

      Als je er echt een taartje van wil maken dan mag het zeker,
      maar voor een gebakken ‘havermoutpap’ hoeft niet perse voor dit recept.

      Groetjes, Betina

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee