• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Appeltaart Havermoutpap

Appeltaart Havermoutpap

5 november 2014 Door Betina Oostveen 4 Reacties

In het najaar en winterseizoen ontbijten wij graag met een warm ontbijtje, zoals deze appeltaart havermoutpap! Een heerlijk vullend ontbijtje met warme stukjes appel, rozijnen en havermout, die eigenlijk best veel op een zompig appeltaartje lijkt!

Winterse appeltaart havermoutpap

Het zomerse weer van is momenteel ver te zoeken. Sochtends trek je alweer twee sokken over elkaar aan, zodra je uit bed komt. Dus het is tijd voor een winters ontbijtje:  een warm, dampend bord met havermout pap. Deze variant maar ik met stukjes appel, flink wat kaneel en rozijnen. Het is daarom ook haast net een appeltaart havermoutpap. 

appeltaart havermoutpap recept

Havermoutpap tegen een middagdipje

Wat trouwens ook erg leuk is om te weten: wist je dat havermout je suiker spiegel reguleert? S’ochtends ontbijten met havermoutpap, zorgt ervoor dat je smiddags minder snel een ‘ dipje’  krijgt. Een een flinke snuf kaneel zet je hersenen flink aan het werk, en draagt ook nog eens bij aan een gezonde spijsvertering. Een hele goeie morgen dus! En als je fan bent van deze appeltaart havermoutpap, dan moet je ook eens deze havermout met appel uit de oven proberen! Check hier sowieso 10x havermoutpap recepten om van te smullen!


Print

Appeltaart Havermoutpap

Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 40 gr havermout,
  • 200 ml (amandel) melk,
  • 50 ml water,
  • 1 appel,
  • 1 el rozijnen,
  • 1 tl kaneel,
  • optioneel: 1 tl (kokosbloesem) suiker.

 

Instructions

  1. Maak als eerste de appel schoon: schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  2. Doe voor de appeltaart havermoutpap  alle ingrediënten bij elkaar in een kleine pan, en breng aan de kook. Draai het vuur naar middelmatige temperatuur en laat de havermoutpap minstens 10 minuten doorkoken. Zorg dat je regelmatig blijft roeren om aanbranden op de bodem van de pan te voorkomen.
  3. Giet de pap in een kommetje, breng op smaak met de kokosbloesemsuiker en geniet met volle teugen van je herfstochtend!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: havermout, havermoutpap, ontbijt, melk, appel, kaneel

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

appeltaart havermoutpap

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, Glutenvrij, havermout, havermoutpap, Herfst, kaneel, kokosbloesemsuiker, rozijnen, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Reisblog West USA – dag 16: PCH1, Google, Monterey, Carmel, Big Sur en San Simeon
Volgend bericht: Fotodagboek Oktober 2014 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Robert Kathmann

    14 januari 2021 om 7:37 pm

    Lekker recept maar is het echt met een eetlepel kaneel?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 januari 2021 om 3:14 pm

      Hi robert,
      Dat dient slechts een theelepel te zijn! SOrry en het staat nu goed vermeld.
      Groeten, Betty

      Beantwoorden
  2. Lana

    30 maart 2021 om 8:18 pm

    Kun je dit gerecht ook bijvoorbeeld in de ochtend maken voor werk en dan als lunch eten? Of is dit dan niet meer lekker?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 april 2021 om 9:38 am

      Heb ik zeker ook wel eens gedaan hoor! Wel even goed af laten koelen voordat je de deksel er op doet en meeneemt.
      Maar wellicht vind je de overnight oats dan beter? die maak je savonds en laat je in de koeling staan. Kan de volgende dag zo in de handtas mee naar werk.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee