• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Appeltaart Havermoutpap

Appeltaart Havermoutpap

5 november 2014 Door Betina Oostveen 6 Reacties

In het najaar en winterseizoen ontbijten wij graag met een warm ontbijtje, zoals deze appeltaart havermoutpap! Een heerlijk vullend ontbijtje met warme stukjes appel, rozijnen en havermout, die eigenlijk best veel op een zompig appeltaartje lijkt!

Winterse appeltaart havermoutpap

Het zomerse weer van is momenteel ver te zoeken. Sochtends trek je alweer twee sokken over elkaar aan, zodra je uit bed komt. Dus het is tijd voor een winters ontbijtje:  een warm, dampend bord met havermout pap. Deze variant maar ik met stukjes appel, flink wat kaneel en rozijnen. Het is daarom ook haast net een appeltaart havermoutpap. 

appeltaart havermoutpap recept

Havermoutpap tegen een middagdipje

Wat trouwens ook erg leuk is om te weten: wist je dat havermout je suiker spiegel reguleert? S’ochtends ontbijten met havermoutpap, zorgt ervoor dat je smiddags minder snel een ‘ dipje’  krijgt. Een een flinke snuf kaneel zet je hersenen flink aan het werk, en draagt ook nog eens bij aan een gezonde spijsvertering. Een hele goeie morgen dus! En als je fan bent van deze appeltaart havermoutpap, dan moet je ook eens deze havermout met appel uit de oven proberen! Check hier sowieso 10x havermoutpap recepten om van te smullen!


Print

Appeltaart Havermoutpap

Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 40 gr havermout,
  • 200 ml (amandel) melk,
  • 50 ml water,
  • 1 appel,
  • 1 el rozijnen,
  • 1 tl kaneel,
  • optioneel: 1 tl (kokosbloesem) suiker.

Instructions

  1. Maak als eerste de appel schoon: schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  2. Doe voor de appeltaart havermoutpap  alle ingrediënten bij elkaar in een kleine pan, en breng aan de kook. Draai het vuur naar middelmatige temperatuur en laat de havermoutpap minstens 10 minuten doorkoken. Zorg dat je regelmatig blijft roeren om aanbranden op de bodem van de pan te voorkomen.
  3. Giet de pap in een kommetje, breng op smaak met de kokosbloesemsuiker en geniet met volle teugen van je herfstochtend!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: havermout, havermoutpap, ontbijt, melk, appel, kaneel

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

appeltaart havermoutpap

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, Glutenvrij, havermout, havermoutpap, Herfst, kaneel, kokosbloesemsuiker, rozijnen, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Reisblog West USA – dag 16: PCH1, Google, Monterey, Carmel, Big Sur en San Simeon
Volgend bericht: 10 x Pasta recepten met vlees »

Lees Interacties

Reacties

  1. Robert Kathmann

    14 januari 2021 om 7:37 pm

    Lekker recept maar is het echt met een eetlepel kaneel?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 januari 2021 om 3:14 pm

      Hi robert,
      Dat dient slechts een theelepel te zijn! SOrry en het staat nu goed vermeld.
      Groeten, Betty

      Beantwoorden
  2. Lana

    30 maart 2021 om 8:18 pm

    Kun je dit gerecht ook bijvoorbeeld in de ochtend maken voor werk en dan als lunch eten? Of is dit dan niet meer lekker?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 april 2021 om 9:38 am

      Heb ik zeker ook wel eens gedaan hoor! Wel even goed af laten koelen voordat je de deksel er op doet en meeneemt.
      Maar wellicht vind je de overnight oats dan beter? die maak je savonds en laat je in de koeling staan. Kan de volgende dag zo in de handtas mee naar werk.

      Beantwoorden
  3. Malinga

    24 september 2022 om 7:36 am

    Goeiemorgen

    Hier ook op een zoektocht naar lekkere havermoutrecepten.
    Deze ziet er heerlijk uit, maar zou je deze savonds kunnen maken en sochtends wat opwarmen in de microgolf?

    Alvast bedankt
    Malinga

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 september 2022 om 12:49 pm

      Jazeker! Je hoeft het niet eens s’avonds voor te bereiden dan. En het is per magnetron verschillend, maar over het algemeen maak je in 1 -3 minuten op vol vermogens havermoutpap.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas pavlova met aardbeien en advocaat © bettyskitchen.nl

Paas Pavlova met aardbeien en advocaat

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee