• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / High Tea Recepten / Appel muffins met karnemelk

Appel muffins met karnemelk

18 januari 2017 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Het maakt niet uit hoe je je voelt, of wat voor weer het is: tegen een muffin zegt niemand nee. Deze kleine cakejes kun je vullen met de lekkerste hartige en zoete ingrediënten. En deze appel muffins met karnemelk zijn dan ook grote favoriet bij ons thuis.

Appel muffins invriezen

Schroom niet om gerust de 12 stuks van dit recept voor appel muffins te maken. Want je als je ze goed laat afkoelen, kun je deze appel muffins invriezen namelijk. Zo heb je altijd wat lekker omhanden bij onverwachts bezoek. Of gewoon voor onderweg in je handtas.

recept appel muffins met karnemelk © bettyskitchen.nl

Manieren om van een fruit overschot af te komen

Ik had een grote stapel appels in mijn fruitschaal liggen. De afgelopen dagen ben ik nauwelijks thuis geweest, dus heb ook niet echt tijd gehad om al dat lekkere fruit op te maken. Daarom zit ik nu lekker te genieten van een bomvolle fruitsmoothie en besloot het overgrote deel van de appels te verwerken in appel muffins. Zo zie je maar: er zijn dus altijd manieren om van een fruit-overschot af te komen! Je kunt er ook bijvoorbeeld deze appel-notentaart mee maken! En van rijpe peren zelfs een mooie peren-ontbijtcake met noten of zelf een kruidig herfst-perentaartje.

Smeuïge appel muffins

Je kunt muffins met verschillende ingrediënten bereiden: zo kun je bijvoorbeeld melk en boter gebruiken. Maar je kunt ook (een deel) van de boter te vervangen door plantaardige olie. Je krijgt hierdoor hele smeuïge appel muffins, die dat typerende ‘muffin-olielaagje’ in je mond achter laten. Een beetje zoals carrot cake zou doen. Maar, door de olijfolie reizen de appel muffins iets minder goed in de oven. Dus voeg dan karnemelk toe in plaats van melk. Door het zuur in de karnemelk, werkt dit als ene natuurlijke gist dat je beslag helpt beter te rijzen. En het resultaat van deze appel muffins is dan ook geweldig geworden!


Print

Recept: Appel Muffins maken

recept appel muffins met karnemelk © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Het maakt niet uit hoe je je voelt, of wat voor weer het is: tegen een muffin zegt niemand nee. Deze kleine tussendoortjes kun je vullen met de lekkerste hartige en zoete ingrediënten. Omdat wij thuis altijd appels in overvloed hebben, maak ik er graag deze appel muffins met karnemelk van.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 10 – 12 stuks 1x
  • Category: High Tea & Jam
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 (kleine) appels
  • scheutje citroensap (uit een flesje)
  • 150 gram bloem
  • 125 gr fijne suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 125 ml karnemelk
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1 ei

Extra:

  • muffintray voor 12 muffins
  • 12 papieren muffin vormpjes

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht. Bekleed een muffin tray met muffin vormpjes.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Besprenkel de appels met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.
  3. Zeef de bloem met bakpoeder boven een kom.Voeg de suiker kaneel en de stukjes appel toe en roer om zodat alle appelblokjes bedekt zijn met bloem. (Dit voorkomt dat alles ook naar de bodem gaat zakken tijdens het bakken)
  4. Kluts in een tweede kom de karnemelk met de olie en ei luchtig. Giet vervolgens de ‘natte’ mix bij de ‘droge’ ingrediënten en meng goed door, maar roer niet teveel!
  5. Vul de muffin vormpjes met behulp van een ijs-scoop of eetlepel en bak de appel muffins in 20 minuten af in de oven.
  6. Laat de appel muffins na het bakken nog 5 minuten in de vorm zitten voordat je ze er uit haalt. Deze appel muffins ze zijn heerlijk als ze nog een beetje warm zijn van binnen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: deze appelmuffins zijn ook geweldig te combineren met noten. Hak bijvoorbeeld 50 gram walnoten of pecannoten in stukjes en schep door het beslag alvorens in de vormpjes te scheppen.

Keywords: muffins, appel, bloem, suiker, kaneel, karnemelk

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept appel muffins met karnemelk © bettyskitchen.nl

Category: High Tea Recepten Tags: Appels, bakpoeder, bloem, eieren, kaneel, karnemelk, muffins, roomboter, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Naanbroodpizza met gegrilde bloemkool en linzen
Volgend bericht: Restaurant Florent in Utrecht »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nell Nijssen

    17 april 2013 om 10:05 pm

    Wat een heerlijk blog heb je, Betty! Ik vond je zomaar opeens via-via. Ik zet je meteen bij mijn links (zie: ik schuif regelmatig aan bij). Like you!

    Beantwoorden
    • Betty's Kitchen

      18 april 2013 om 9:23 am

      Hi Nell,
      Dank je wel, dat is leuk om te horen! Ik heb net de Eetplezier blog gevonden, en zal je ook in mijn lijst zetten. Leuk he, al die foodies bij elkaar 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in