• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Havermout met appel uit de oven

Havermout met appel uit de oven

18 februari 2017 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Het is weekend en dan mag dat ontbijtje wel een klein beetje luxer, toch? Omdat de appels en kaneel niet weg te denken zijn dit seizoen, besloot ik om eens havermout met appel uit de oven te maken.Het is een soort gebakken variant van havermoutpap maken (baked oats).

Havermout met appel recepten

Dit recept voor havermout met appel uit de oven is een heerlijk en welkom alternatief op de appeltaart-havermoutpap. En het hele huis gaat er zo heerlijk van ruiken! En die havermout houd mijn suikerspiegel ook een beetje in balans vandaag. Lekker van genieten dus! En als je hierna ook grote fan bent van Havermout met appel uit de oven, dan moet je absoluut ook eens dit havermouttaartje met banaan uit de oven proberen.

Havermout met appel uit de oven

Nog meer lekkere recepten met havermout of appel

Heb je nog een extra appel in huis? Maak dan deze gedroogde appel schijfjes in de oven en serveer deze als topping over de havermout met appel uit de oven! Daarnaast maakte ik ook een baked oats variant met banaan voor jullie klaar en kun je hier genieten van nog meer ‘Baked Oats’ recepten die een ware hype op TikTok blijken! Ook lekker zijn de volgende recepten met havermout of appel:

  • 10x ontbijtrecepten met havermout
  • 10x havermoutpap recepten
  • havermoutmuffins met appel en rozijnen
  • gewone muffins met appel en karnemelk
  • Crumble met croissants en appel

Print

Recept: Havermout met appel uit de oven

Havermout met appel uit de oven
Print Recipe

Het is weekend en dan mag dat ontbijtje wel een klein beetje luxer, toch? Omdat de appels en kaneel niet weg te denken zijn dit seizoen, besloot ik om eens havermout met appel uit de oven te maken.Het is een soort gebakken variant van havermoutpap maken (baked oats).

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: personen
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 50 gram havermout
  • 125 ml amandelmelk
  • 20 gram rozijnen
  • 1 kleine appel
  • 0.5 tl bakpoeder
  •  0.25 tl kaneel
  • optioneel: 1-2 tl maple siroop
  • (kokos)olie

Extra:

  • oven + ovenrooster,
  • kleine bakvorm (ca 10-12 cm breed),
  • kwast voor het invetten.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht). Vet de bakvorm in met een beetje (kokos)olie en zet apart.
  2. Meng de havermout met het bakpoeder, de amandelmelk en rozijnen en zet apart. Schil de appel en rasp deze grof. Roer tot slot door de havermout en breng op smaak met kaneel.Havermout met appel uit de oven
  3. Giet het mengsel in de bakvorm en bak in de oven gedurende 20-25 minuten. Laat de havermout met appel uit de oven een beetje in de vorm afkoelen alvorens deze te serveren.
  4. Je kunt deze eventueel nog serveren met wat extra plakken geroosterde appel ringen. En geef aan tafel wat maple siroop bij deze havermout met appel uit de oven. Die kun je er dan nog overheen ‘drizzlen’ om zoeter te maken.

Eet smakelijk! groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Havermout met appel uit de oven

Category: Ontbijt Recepten Tags: Appels, baked oats, Glutenvrij, havermout, havermoutpap, honing, kaneel, oven, rozijnen, TikTok, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Solis Pro 8322 Twist & Mix Blender + WINACTIE
Volgend bericht: Omelet met postelein en kastanjechampignons »

Lees Interacties

Reacties

  1. Carla

    18 februari 2017 om 8:07 pm

    2 ons rozijnen!? ? Niet wat veel voor 1 pers..zoveel gaat er niet eens in een cake of brood !
    Ik maak dit al jaren, naar met een klein handje rozijnen ( en of abrikoosjes ) en een klein handje noten..en een klein snufje zout.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 februari 2017 om 9:14 am

      Hi Carla,
      je hebt gelijk, dat moest 20 gram zijn! oftewel een klein handje hoor.
      Maar meer mag altijd 🙂

      Beantwoorden
  2. Lisa

    3 november 2019 om 11:10 am

    Ik maak dit al tijden regelmatig, erg lekker! Ik voeg altijd een handje noten en koek & speculaaskruiden toe.

    Beantwoorden
  3. Inge Dohmen

    22 november 2020 om 11:05 am

    Een vraagje, moet geen ei bij zoals bij het havermout-banaantaartje?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 november 2020 om 11:31 am

      Hi Inge,

      Als je er echt een taartje van wil maken dan mag het zeker,
      maar voor een gebakken ‘havermoutpap’ hoeft niet perse voor dit recept.

      Groetjes, Betina

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 15x asperge recepten met asperges © bettyskitchen 20x Asperge recepten
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

recept voor pindakaaskoekjes met chocolade - chocolate chip peanutbutter cookies

Pindakaaskoekjes met chocolade

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in