• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Havermout met appel uit de oven

Havermout met appel uit de oven

18 februari 2017 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Het is weekend en dan mag dat ontbijtje wel een klein beetje luxer, toch? Omdat de appels en kaneel niet weg te denken zijn dit seizoen, besloot ik om eens havermout met appel uit de oven te maken.Het is een soort gebakken variant van havermoutpap maken (baked oats).

Havermout met appel recepten

Dit recept voor havermout met appel uit de oven is een heerlijk en welkom alternatief op de appeltaart-havermoutpap. En het hele huis gaat er zo heerlijk van ruiken! En die havermout houd mijn suikerspiegel ook een beetje in balans vandaag. Lekker van genieten dus! En als je hierna ook grote fan bent van Havermout met appel uit de oven, dan moet je absoluut ook eens dit havermouttaartje met banaan uit de oven proberen.

Havermout met appel uit de oven

Nog meer lekkere recepten met havermout of appel

Heb je nog een extra appel in huis? Maak dan deze gedroogde appel schijfjes in de oven en serveer deze als topping over de havermout met appel uit de oven! Daarnaast maakte ik ook een baked oats variant met banaan voor jullie klaar en kun je hier genieten van nog meer ‘Baked Oats’ recepten die een ware hype op TikTok blijken! Ook lekker zijn de volgende recepten met havermout of appel:

  • 10x ontbijtrecepten met havermout
  • 10x havermoutpap recepten
  • havermoutmuffins met appel en rozijnen
  • gewone muffins met appel en karnemelk
  • Crumble met croissants en appel

Print

Recept: Havermout met appel uit de oven

Havermout met appel uit de oven
Print Recipe

Het is weekend en dan mag dat ontbijtje wel een klein beetje luxer, toch? Omdat de appels en kaneel niet weg te denken zijn dit seizoen, besloot ik om eens havermout met appel uit de oven te maken.Het is een soort gebakken variant van havermoutpap maken (baked oats).

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: personen
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 50 gram havermout
  • 125 ml amandelmelk
  • 20 gram rozijnen
  • 1 kleine appel
  • 0.5 tl bakpoeder
  •  0.25 tl kaneel
  • optioneel: 1-2 tl maple siroop
  • (kokos)olie

Extra:

  • oven + ovenrooster,
  • kleine bakvorm (ca 10-12 cm breed),
  • kwast voor het invetten.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht). Vet de bakvorm in met een beetje (kokos)olie en zet apart.
  2. Meng de havermout met het bakpoeder, de amandelmelk en rozijnen en zet apart. Schil de appel en rasp deze grof. Roer tot slot door de havermout en breng op smaak met kaneel.Havermout met appel uit de oven
  3. Giet het mengsel in de bakvorm en bak in de oven gedurende 20-25 minuten. Laat de havermout met appel uit de oven een beetje in de vorm afkoelen alvorens deze te serveren.
  4. Je kunt deze eventueel nog serveren met wat extra plakken geroosterde appel ringen. En geef aan tafel wat maple siroop bij deze havermout met appel uit de oven. Die kun je er dan nog overheen ‘drizzlen’ om zoeter te maken.

Eet smakelijk! groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Havermout met appel uit de oven

Category: Glutenvrije Recepten, Ontbijt Recepten Tags: Appels, baked oats, Glutenvrij, havermout, havermoutpap, honing, kaneel, oven, rozijnen, TikTok, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Solis Pro 8322 Twist & Mix Blender + WINACTIE
Volgend bericht: Omelet met postelein en kastanjechampignons »

Lees Interacties

Reacties

  1. Carla

    18 februari 2017 om 8:07 pm

    2 ons rozijnen!? ? Niet wat veel voor 1 pers..zoveel gaat er niet eens in een cake of brood !
    Ik maak dit al jaren, naar met een klein handje rozijnen ( en of abrikoosjes ) en een klein handje noten..en een klein snufje zout.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 februari 2017 om 9:14 am

      Hi Carla,
      je hebt gelijk, dat moest 20 gram zijn! oftewel een klein handje hoor.
      Maar meer mag altijd 🙂

      Beantwoorden
  2. Lisa

    3 november 2019 om 11:10 am

    Ik maak dit al tijden regelmatig, erg lekker! Ik voeg altijd een handje noten en koek & speculaaskruiden toe.

    Beantwoorden
  3. Inge Dohmen

    22 november 2020 om 11:05 am

    Een vraagje, moet geen ei bij zoals bij het havermout-banaantaartje?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 november 2020 om 11:31 am

      Hi Inge,

      Als je er echt een taartje van wil maken dan mag het zeker,
      maar voor een gebakken ‘havermoutpap’ hoeft niet perse voor dit recept.

      Groetjes, Betina

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in