• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Omelet met postelein en kastanjechampignons

Omelet met postelein en kastanjechampignons

20 februari 2017 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Vandaag heb ik een lekker lunchrecept gemaakt van omelet met postelein en kastanjechampignons. Winterpostelein is een echte seizoensgroente, maar vaak wordt deze ‘vergeten’. Maar deze omelet met postelijn en kastanjechampignons is een frisse en verrassende combinatie: weer eens wat anders dan een standaard omelet met kaas. En je pikt zo tijdens de lunch meteen weer wat groenten en vitamientjes mee!

Postelein is een seizoensgroente

In de supermarkt kwam ik postelein tegen, dus ik nam meteen een zakje mee. Deze winterse groente is namelijk niet altijd overal even goed te vinden.  Maar winterpostelein is ontzettend gezond: bomvol vitamine C en mineralen als magnesium, ijzer en calcium. Goed voor je winterweerstand dus! Je kunt postelein ook verwerken in bijvoorbeeld een stamppot, soep of salade. Ik maakte er dus deze omelet mee, maar ik heb ook wat extra meegenomen waar ik een heerlijk ander recept voor heb bedacht. Wordt vervolgd dus!

Omelet met postelein en kastanjechampignons

Je kunt deze omelet met postelein ook prima koud eten als je dat lekker vindt. Je kunt dit recept dus ook van tevoren maken, in de koelkast bewaren en de volgende dag meenemen naar je werk voor de lunch.


Print

Recept: Omelet met postelein en kastanjechampignons

Omelet met postelein en kastanjechampignons
Print Recipe

Dit is een lunchrecept gemaakt van omelet met postelein en kastanjechampignons. Winterpostelein is een echte seizoensgroente, maar vaak wordt deze ‘vergeten’. En je pikt zo tijdens de lunch meteen weer wat groenten en vitamientjes mee!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 eieren
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 50 gram postelein
  • 1 teentje knoflook
  • 8 sprietjes bieslook
  • Half (glutenvrij) ciabattabrood
  • 2 el. zuivelspread
  • 25 gram Grana Padano kaas
  • Peper en zout naar smaak
  • Boter en/of olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Heb je verse ciabatta gekocht? Dan hoef je niks te doen. Bij nog af te bakken ciabatta volg je de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de champignons in plakjes en de knoflook heel fijn. Verwarm 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak de champignons zo’n 5 minuten op middelhoog vuur samen met de knoflook. 
  3. Kluts in een kom de eieren met een garde. Knip de blaadjes van de postelein en voeg deze toe aan de eieren. Je kunt van de postelein de blaadjes en stengels eten, de wortels niet. Knip of snij de bieslook heel fijn en voeg dit ook toe aan de eieren. Voeg een snuf zout en peper toe en roer alles met een lepel door elkaar.
  4. Verwarm 1 el. bakboter en 1 el. olijfolie in een brede koekenpan. Roer ook de champignons en knoflook door de eieren en giet het mengsel vervolgens in de pan. Zorg dat alle ingrediënten evenredig verdeeld zijn over de bodem. Zet het vuur zacht en dek de pan af met een deksel. 
  5. Keer na 5 minuten de omelet om in de pan, plaats de deksel terug en bak nog eens 5 minuten op zacht vuur. 
  6. Rasp de Grana Padano alvast. Snij de ciabatta doormidden en besmeer met de zuivelspread. 
  7. Serveer de omelet met postelein en kastanje champignons op de ciabatta en bestrooi met de Grana Padano en eventueel nog wat peper en zout naar smaak. 

 

Notes

Eet je deze omelet als onderdeel van een keto lifestyle of low carb dieet? Laat het ciabatta brood dan achterwege.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Omelet met postelein en kastanjechampignons

Category: Lunch recepten Tags: bieslook, ciabatta, eieren, Glutenvrij, grana padano, kastanjechampignons, keto, Low Carb, Nanda Appelman, omelet, postelein, vegetarisch, Winter

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Havermout met appel uit de oven
Volgend bericht: De Heeren van Leeuw »

Lees Interacties

Reacties

  1. Arja

    20 februari 2017 om 11:48 am

    Inderdaad een vergeten groente, ik laat/liet het altijd liggen.Daar mijn weerstand voor de zoveelste keer een knauw heeft gekregen, haalt dit me over de streep.Zodra ik richitng supermarkt ga neem ik het direct mee.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
  • recept baba ganoush aubergine dip © bettyskitchen.nl Baba Ganoush (aubergine dip)
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in