• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Crumble met croissants en appel (video)

Crumble met croissants en appel (video)

4 december 2020 Door Nanda Appelman Reageer

Onlangs maakte ik deze crumble met croissants en appel en dat was een groot succes! Ik serveerde dit als nagerecht toen we gasten te eten hadden, maar je kunt dit gerecht ook maken als bijvoorbeeld feestelijk brunchgerecht. Laat dat weekend maar komen dus!

Croissants met kruimeldeeg erbovenop

Wij kunnen ons geen leven zonder croissants voorstellen. Maar een feestontbijt zoals deze crumble met croissants en appel is echt uitpakken voor speciale gelegenheden! Je kunt de crumble nog 1-2 dagen goed afgedekt in de koelkast bewaren en opnieuw serveren. Warm hiervoor de ovenschaal even op in de oven en je hebt nog steeds een heerlijk gerecht om van te genieten!

Serveer je deze crumble met croissants en appel als dessert? Doe er dan een bolletje vanille of kaneel ijs en toefje slagroom bij!

  • recept crumble met croissants © bettyskitchen.nl
  • recept crumble met croissants © bettyskitchen.nl
recept crumble met croissants © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met croissant deeg

Naast dit verrukkelijke recept voor crumble met croissants en appel, kun je uiteraard nog meer recepten met croissant deeg terugvinden op deze site. We love it namelijk! Zo maakte ik eerder een prachtige croissant krans met aardbei en mascarpone. En wat dacht je van een overheerlijke weekendbrunch met deze croissants met oreo’s en chocolade of Italiaanse gevulde croissants met amandelspijs? En speciaal voor de feestdagen zet je natuurlijk deze speculoos-croissants met karamel op tafel!


Recept video: crumble met croissants en appel

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Crumble met croissants en appel

Print Recipe

Deze crumble met croissants en appel was thuis een groot succes! Ik serveerde dit als nagerecht, maar je kunt dit gerecht ook maken als bijvoorbeeld feestelijk brunchgerecht. Laat dat weekend maar komen dus!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 5 croissants
  • 450 gr ongezoete appelmoes
  • 1 appel, in stukjes
  • 50 gr rozijnen
  • 1 tl. kaneel
  • 100 gr bloem
  • 50 gr (lichtbruine) basterdsuiker
  • 60 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • Snuf zout
  • 20 gr amandelschaafsel

Extra:

  • ruime ovenschaal of taartvorm ca 25-27 cm
  • Boter om in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet een ovenschaal goed in met wat boter.
  2. Scheur of snij de croissants klein – ongeveer in stukken van max. 2,5 cm. Meng de stukken croissant in een kom met de appelmoes en kaneel. Vervolgens schep je dit mengsel in de ingevette ovenschaal. Verdeel hier vervolgens de stukjes appel en rozijnen overheen. Druk goed aan.
  3. Snij de boter in stukjes en leg op het aanrechtblad. Met je warme handen wrijf je de boter een beetje smeuig. Voeg de suiker, zout, amandelschaafsel en het het bloem toe en wrijf het geheel  kruimelig met je handen. Verdeel de crumble over het croissant-/appelmoesmengsel in de ovenschaal.
  4. Plaats de ovenschaal voor 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de crumble licht afkoelen voor het serveren.

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Laat de crumble goed afkoelen. Dek de schaal af met folie en bewaar max. 2 dagen in de koelen. Opwarmen die je simpelweg opnieuw in de oven – ca 10-15 minuten op 180 graden.

Dessertip: Serveer je de crumble als dessert? Geef er aan tafel dan een bolletje vanille of kaneelijs bij. Een toefje slagroom mag ook natuurlijk!

Keywords: ontbijt, croissants, kruimeldeeg, appel, nagerecht

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Serveer de warme crumble met een bolletje ijs voor een fantastisch dessert of tussendoortje!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze crumble met croissants en appel wilt gaan maken!

Category: Nagerechten, Ontbijt Recepten Tags: appelmoes, Appels, brunch, croissants, crumble, nagerechten, Nanda Appelman

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Bloemkool curry met halloumi
Volgend bericht: Witlof salade met peer en blauwe kaas »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee