• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Havermouttaartje met banaan uit de oven

Havermouttaartje met banaan uit de oven

5 november 2016 Door Betina Oostveen Reageer

In het weekend hou ik er van om wat meer tijd te besteden aan mijn ontbijtje. Maak je havermoutpap in een luxe variant en maak er dit havermouttaartje met banaan uit de oven van. Het is een warme en zoete verleiding op de vroege ochtend.

Havermouttaartje met banaan maken

Havermout is en blijft mijn favoriete soort ontbijtgranen. Mijn twee grootste favorieten zijn warme havermoutpap maken in het najaar en winterseizoen. Maar op zomerse dagen genieten we eerder van een gekoelde overnight oats . Maar havermout is ook perfect voor het maken van gezonde ontbijtmuffins of lekkere havermouttaartjes. Dus het blijft een grote favoriet in huize Betty. Deze havermouttaartjes met banaan en walnoten is glutenvrij en suikervrij. Je kunt hem met een lepel rechtstreeks uit de vorm lepelen. Mocht je een kleine springvorm gebruiken snijd hem dan gerust in puntjes. Mijn man smeert altijd nog graag een beetje pindakaas of nutella over de warme bovenkant. Dat is ook verrukkelijk!

recept havermouttaartje met banaan uit de oven © bettyskitchen.nl

Nog meer ontbijttaartjes met havermout

Naast dit havermouttaartje met banaan uit de oven, heb ik nog meer overheerlijke recepten voor ontbijttaartje met havermout voor je in petto! Er staat namelijk ook een ontbijt variatie met appel en kaneel uit de oven online! Maar wat dacht je van deze havermoutmuffin met chocolade? Daarnaast zijn deze najaars ontbijtmuffins met appel en kaneel zijn ook een aanrader! Voor de liefhebbers van lekker veel pindakaas zou ik dit Pindakaastaartje met appel aanraden. En in de zomer lekker genieten van een granolataart met mango en yoghurt staat ook voor geluksmomentjes!


View this post on Instagram

A post shared by Betina Drost -BETTYSKITCHEN.NL (@bettyskitchennl) on Nov 2, 2020 at 5:10am PST


Print

Recept: Havermouttaartje met banaan uit de oven

Havermouttaartje met banaan uit de oven
Print Recipe

In het weekend hou ik er van om wat meer tijd te besteden aan mijn ontbijtje. Maak je havermoutpap in een luxe variant en maak er dit havermouttaartje met banaan uit de oven van. Het is een warme en zoete verleiding op de vroege ochtend met havermout, walnoten en banaan.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 1–2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 50 gram (fijne) havermout
  • 1 grote rijpe banaan
  • snufje zout
  • 15 gram walnoten, in stukjes
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel
  • (kokos)olie

Extra:

  • kleine bakvorm of brioche vorm (ca 10-12 cm breed)

 

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht). Vet de bakvorm in met een beetje (kokos)olie en zet apart.
  2. Pel de banaan, maar houd 6 dunne plakjes apart. Prak de rest van de banaan fijn in een kom, met een snufje zout. Stop hier de havermout en de walnoten bij.
  3. Klop in een los kommetje de amandelmelk met het ei los en giet dit bij de havermout. Meng goed door elkaar en breng op smaak met kaneel.
  4. PS. Mocht je een keukenmixer hebben, dan kun je bovenstaande ingredienten ook daarin mengen.  Zo krijg je een mooie gebonden consistentie en lijkt je havermouttaartje met banaan meer op een soort cake.
  5. Giet het mengsel in de bakvorm of briochevorm en bak af in de oven gedurende 20-25 minuten. Leg na een kwartiertje de overgebleven plakjes banaan op het havermouttaartje en bak mee gedurende de resterende baktijd.
  6. Laat het havermouttaartje met banaan een klein beetje in de vorm afkoelen alvorens deze te serveren. Ik lepel deze het liefste rechtstreeks uit mijn brioche vorm!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Wil je dit recept voor een gezin van 4-5 personen maken? Gebruik dan een springvorm van 20 cm doorsnede. Doe alle ingrediënten dan x3 en verdubbel de baktijd in de oven.

Keywords: ontbijt, havermout, ontbijttaartje, banaan, walnoten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Havermouttaartje met banaan uit de oven

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze havermouttaartje met banaan uit de oven wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, bananen, eieren, Glutenvrij, havermout, kaneel, ontbijttaart, suikervrij, Voedselzandloper, walnoten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Dogma Hotdogs in Utrecht
Volgend bericht: Italiaanse stamppot met zoete aardappel »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee