• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Loempias met champignons en kaas

Loempias met champignons en kaas

26 oktober 2020 Door Nanda Appelman Reageer

Op deze Meatless Monday maakte ik gevulde loempias met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk vegetarisch gerecht die een doodnormale doordeweekse avond meteen een stuk feestelijker maakt!

Ik dacht altijd dat zelf loempia’s maken heel ingewikkeld is en veel tijd zou kosten, maar dat is dus helemaal niet zo. Deze vegetarische loempias met champignons en gehakt zet je in een mum van tijd op tafel. Dus dat ga ik zeker vaker doen en de succesrecepten zal ik hier met jullie delen. Vorig jaar at ik een vergelijkbaar gerecht in een restaurant en dat was zo lekker dat ik me direct voornam dit ook eens thuis te maken. En dat was met succes dus! Het is die heerlijke combinatie van oude kaas, champignons en cashewnoten die dit gerecht zo bijzonder maken. Je kunt overigens naar eigen wens ingrediënten toevoegen die je nog hebt liggen of gewoon lekker vindt. Deze gevulde loempia’s zijn dus ideaal voor restjes groenten opmaken.

recept vegetarische loempias met champignons en kaas © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met filodeeg

Wist je dat je met filodeeg heerlijke gerechten kunt bereiden? Als je dit recept voor loempias met champignons en kaas een succes vond, dan heb ik nog meer lekkers voor je! Maak eens deze spanakopita (Grieke spinazietaart)! Maar deze samosa’s met papaja en geitenkaas zul je dan ook vast en zeker ook te waarderen! Ben je liefhebber van zoet? Dan zou je ook eens deze tropische strudel met dadels en banaan kunnen maken!


Print

Recept: Loempia’s gevuld met champignons, kaas en cashewnoten

recept vegetarische loempias met champignons en kaas © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Op deze Meatless Monday maakte ik loempia’s gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk vegetarisch gerecht die een doodnormale doordeweekse avond meteen een stuk feestelijker maakt!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen / 4 stuks 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 8 vellen filodeeg (ontdooid indien uit de vriezer)
  • 1 bakje champignons (250 gram)
  • 1 witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram oude kaas
  • 50 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 1 el. sesamzaadjes
  • 2 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsium. Leg alvast een bakplaat klaar met een vel bakpapier erop. 
  2. Snij de ui en knoflook fijn en de champignons in plakjes. Knip of snij de peterselie ook alvast fijn. Hak de cashewnoten wat kleiner. Verwarm wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de champignons en uien, totdat de uien glazig worden. 
  3. Schep de champignons, ui, knoflook, oude kaas, cashewnoten en peterselie in een kom. Voeg wat peper en zout toe naar eigen smaak. 
  4. Pak 1 vel filodeeg en bestrijk die met wat olie. Vervolgens leg je een ander vel erop en die bestrijk je ook. Leg een flinke schep van de vulling in het midden. Pak de zijkanten en vouw die net over het mengsel richting het midden. Vervolgens rol je de loempia vanaf de onderkant op. Dit herhaal je ook voor de andere loempia’s. 
  5. Bestrijk de loempia’s rondom met olie en leg ze op het bakpapier. Strooi de sesamzaadjes eroverheen. Plaats voor 15 minuten in het midden van de oven. Laat ze licht afkoelen voordat je ze serveert. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Keywords: loempia, filodeeg, champignons, kaas

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept vegetarische loempias met champignons en kaas © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische loempias met champignons en kaas wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: cashewnoten, champignons, Kaas, loempia, Nanda Appelman, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Beef Teriyaki met noodles + WIN een Wokarang!
Volgend bericht: Restaurant Hemel & Aarde + the NOX Hotel in Utrecht »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in