• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Enchiladas met pulled oats

Enchiladas met pulled oats

2 maart 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Het is weer Meatless Monday en ik heb een bijzonder Tex Mex recept voor jullie in petto! Deze enchiladas met pulled oats bevatten oa. haver in plaats van vlees, dus hoog tijd om eens kennis te maken met een vrij nieuw product in de schappen.

Vegetarische enchiladas met pulled oats

Op deze site vind je al jaren elke maandag een vegetarisch recept. En af en toe maken wij dan ook gebruik van vleesvervangende producten. In het vegetarische koelschap van o.a. Albert Heijn en Plus supermarkten vind je dan ook een aantal maanden Pulled Oats van Gold & Green. Dit zijn koelverse pulled oats gemaakt van slechts 5 ingredienten: haver,tuinbonen, erwten, olie en een snufje zout. Afgelopen week is deze zelfs uitgeroepen tot Product van het Jaar 2020! Dus hoog tijd om een van mijn favoriete recepten hiermee te delen. Het recept voor deze enchiladas met pulled oats is afkomstig van hun website en gelijknamige kookboek. En omdat deze dame groot fan is van de Tex Mex keuken zal het je niet verbazen dat ik dan ook helemaal weg ben voor het recept voor vegetarische enchiladas met pulled oats. Enchiladas zijn opgerolde en gevulde tacos die overgoten worden met tomatensaus en kaas en vervolgens nog even afgebakken in de oven.

recept vegetarische enchilladas met pulled oats en bimi
recept vegetarische enchilladas met pulled oats en bimi

Nog meer (vegetarische) Tex Mex recepten

Ben jij ook fan van de Tex Mex keuken? Dan hebben wij uiteraard nog veel meer lekkere vegetarische Tex Mex recepten in petto voor je. Maak bijvoorbeeld eens deze Fajitas met haloumi kaas! Ook erg lekker zijn deze krokante tostada’s met pulled jackfruit! En onze Nanda maakte deze taco’s met geroosterde bloemkool vulling! Samen met dit recept voor vegetarische enchiladas met pulled oats heb je zo heel veel lekkere vegetarische recepten om uit te kiezen voor je Tex Mex avond!


Print

Enchiladas met pulled oats

recept vegetarische enchilladas met pulled oats en bimi
Print Recipe

Het is weer Meatless Monday en ik heb een bijzonder Tex Mex recept voor jullie in petto! Deze enchiladas met pulled oats bevatten oa. haver in plaats van vlees, dus hoog tijd om eens kennis te maken met een vrij nieuw product in de schappen.

  • Author: Goldandgreenfoods.com
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 10 min
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: vegetarische gerechten
  • Cuisine: TexMex

Ingredients

Scale
  • 200 gram bimi (of groene asperges,
  • 1 ui, in dunne ringen,
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander,
  • 200 gram champignons in partjes,
  • 175 gram pulled Oats Nude,
  • 1 theelepel (hot) smoked paprikapoeder of chilipoeder,
  • 4 grote tortilla wraps,
  • 1 potje chunky wrap salsa of taco saus,
  • 100 gram geraspte cheddar kaas.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Kook de bimi gedurende 3 minuten en spoel daarna koud af. Laat uitlekken.
  3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de ui en de koriander glazig. Voeg de champignons en Pulled Oats toe en bak mee gedurende 3 minuten.
  4. Snijd de bimi in stukken van 2 cm en voeg toe aan de hapjespan. Breng het geheel op smaak met de (hot)smoked paprikapoeder, peper, zout en een derde van de salsa saus. Voeg tot slot de helft van de kaas toe en roer goed door.
  5. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Verdeel de vulling over de tortilla’s, rol ze op en leg (met de vouwkant naar beneden) in de ovenschaal. Schenk de resterende salsa saus over de tortillas en bestrooi met de overgebleven helft van de kaas.
  6. Bak de enchiladas met pulled Oats gedurende 10 minuten in de oven en serveer direct.

Keywords: wraps, enchiladas, vegetarsich, pulled oats, bimi, kaas

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept vegetarische enchilladas met pulled oats en bimi

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze enchiladas met pulled oats wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bimi, champignons, cheddar, enchiladas, Kaas, paprikapoeder, pulled, pulled oats, Tex Mex keuken, tomatensaus, uien, vegetarisch, wraps

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Sbrisolona (amandel kruimel koek)
Volgend bericht: Pinda kip uit de slowcooker »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
  • 5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl 5x Kidsproof BBQ spiesjes
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept babi kecap restaurant blauw © bettyskitchen.nl

Babi Kecap – uit Restaurant BLAUW kookboek

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in