Het is weer Meatless Monday en ik heb een bijzonder Tex Mex recept voor jullie in petto! Deze enchiladas met pulled oats bevatten oa. haver in plaats van vlees, dus hoog tijd om eens kennis te maken met een vrij nieuw product in de schappen.
Vegetarische enchiladas met pulled oats
Op deze site vind je al jaren elke maandag een vegetarisch recept. En af en toe maken wij dan ook gebruik van vleesvervangende producten. In het vegetarische koelschap van o.a. Albert Heijn en Plus supermarkten vind je dan ook een aantal maanden Pulled Oats van Gold & Green. Dit zijn koelverse pulled oats gemaakt van slechts 5 ingredienten: haver,tuinbonen, erwten, olie en een snufje zout. Afgelopen week is deze zelfs uitgeroepen tot Product van het Jaar 2020! Dus hoog tijd om een van mijn favoriete recepten hiermee te delen. Het recept voor deze enchiladas met pulled oats is afkomstig van hun website en gelijknamige kookboek. En omdat deze dame groot fan is van de Tex Mex keuken zal het je niet verbazen dat ik dan ook helemaal weg ben voor het recept voor vegetarische enchiladas met pulled oats. Enchiladas zijn opgerolde en gevulde tacos die overgoten worden met tomatensaus en kaas en vervolgens nog even afgebakken in de oven.


Nog meer (vegetarische) Tex Mex recepten
Ben jij ook fan van de Tex Mex keuken? Dan hebben wij uiteraard nog veel meer lekkere vegetarische Tex Mex recepten in petto voor je. Maak bijvoorbeeld eens deze Fajitas met haloumi kaas! Ook erg lekker zijn deze krokante tostada’s met pulled jackfruit! En onze Nanda maakte deze taco’s met geroosterde bloemkool vulling! Samen met dit recept voor vegetarische enchiladas met pulled oats heb je zo heel veel lekkere vegetarische recepten om uit te kiezen voor je Tex Mex avond!
Ben jij fan van ‘Pulled’ recepten, zoals deze pulled oats, maar ook pulled jackfruit, pulled mushrooms en variaties met vlees of kip? Check hier dan alle recepten voor ‘pulled vlees’ op een rijtje!
Recept: Enchiladas met pulled oats
Het is weer Meatless Monday en ik heb een bijzonder Tex Mex recept voor jullie in petto! Deze enchiladas met pulled oats bevatten oa. haver in plaats van vlees, dus hoog tijd om eens kennis te maken met een vrij nieuw product in de schappen.
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 10 min
- Total Time: 25 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: vegetarische gerechten
- Cuisine: TexMex
Ingredients
- 200 gram bimi (of groene asperges,
- 1 ui, in dunne ringen,
- 2 eetlepels fijngehakte koriander,
- 200 gram champignons in partjes,
- 175 gram pulled Oats Nude,
- 1 theelepel (hot) smoked paprikapoeder of chilipoeder,
- 4 grote tortilla wraps,
- 1 potje chunky wrap salsa of taco saus,
- 100 gram geraspte cheddar kaas.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
- Kook de bimi gedurende 3 minuten en spoel daarna koud af. Laat uitlekken.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de ui en de koriander glazig. Voeg de champignons en Pulled Oats toe en bak mee gedurende 3 minuten.
- Snijd de bimi in stukken van 2 cm en voeg toe aan de hapjespan. Breng het geheel op smaak met de (hot)smoked paprikapoeder, peper, zout en een derde van de salsa saus. Voeg tot slot de helft van de kaas toe en roer goed door.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Verdeel de vulling over de tortilla’s, rol ze op en leg (met de vouwkant naar beneden) in de ovenschaal. Schenk de resterende salsa saus over de tortillas en bestrooi met de overgebleven helft van de kaas.
- Bak de enchiladas met pulled Oats gedurende 10 minuten in de oven en serveer direct.
Keywords: wraps, enchiladas, vegetarsich, pulled oats, bimi, kaas

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze enchiladas met pulled oats wilt gaan maken!

Geef een reactie