Als het zomerzonnetje plaats maakt voor herfstachtige buien, dan komen de comfort food gerechten vanzelf weer op tafel! Deze keer ging ik aan de slag met een Beef Stroganoff met champignons en krieltjes!
Wat is beef stroganoff?
De naam verklapt het al een beetje, maar de beef stroganoff is een bekend Russisch gerecht! Gemaakt met (kort) aangebakken runderreepjes en een romige saus met oa. uien, champignons en zure room. Het is zelfs vernoemd naar de vooraanstaande Russische familie Stroganov. Zelf voeg ik nog een beetje pit toe aan het gerecht met een rode peper en serveer het liefst met gebakken krieltjes en peterselie! Ik maakte deze beef stroganoff met behulp van de nieuwe Remia Cuisine Basissauzen! En zo zet je in een mum van tijd dus dit overheerlijke gerecht met runderreepjes en stroganoff saus op tafel!
Remia Cuisine basissaus bruin of wit
Gemak dient soms de mens en met de Remia Cuisine Basissauzen maak je in een handomdraai je eigen saus en dus ook mijn beef stroganoff recept. Niet alleen zijn deze sauzen een goede basis voor romige sauzen, maar ze zijn ook nog eens 100% plantaardig en vrij van allergenen! Er zijn maar liefst twee varianten: de Remia Cuisine Basissaus Wit bijvoorbeeld kaassaus, champignonsaus of vissaus mee. En dan is er ook de Remia Cuisine Basissaus Bruin die de basis vormt voor bijvoorbeeld stroganoffsaus, jachtsaus of pepersaus.


Nog meer overheerlijke recepten met biefreepjes!
Nu zal ik een mals stukjes vlees nooit kunnen afslaan, maar naast mijn beef stroganoff heb ik nog meer overheerlijke recepten met biefreepjes of biefstuk op de site staan! Wat dacht je van dit recept voor Philly Cheese Steak Sandwich met malse plakjes gebakken vlees? Maar ook het klassieke voorgerecht Steak Tartare met pickles. En fans van Aziatische smaakmakers zullen heel blij worden van deze Oosterse biefstukpuntjes. Dat wordt nog moeilijk kiezen!

Recept: Beef Stroganoff met champignons en krieltjes

Een klassiek Russisch gerecht naar de vooraanstaande familie Stroganov! Een makkelijke versie voor beef stroganoff met runderreepjes, champignons en paprika. Maak een romige stroganoff saus met een vleugje tomaat en serveer met gebakken krieltjes en peterselie!
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 30 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Hoofdgerechten met vlees
- Method: bakken
- Cuisine: Russische keuken
Ingredients
- 400 gram (biologische) runderreepjes of gesneden biefstuk
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode Spaanse peper
- 1 rode paprika
- 265 ml Remia Cuisine Basissaus Bruin
- 3 eetlepels tomatenpuree
- peper & zout
- Remia Bakken & Braden (olijf)
- verse peterselie
Voor erbij:
- 200 gram slamelange
- 500 gr gebakken krieltjes (met verse kruiden)
Instructions
- Haal de runderreepjes vast uit de koelkast en laat 10 minuten op kamertemperatuur komen.
- Ondertussen boen je de champignons schoon en snijd in plakken. Pel de uien en snipper deze. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de paprika en peper. Verwijder de steel, zaadjes en zaadlijsten. Snijd de paprika in ringen of blokjes. Snijd de peper ook in ringen of gewoonweg in kleine stukjes.
- Verwarm een grote koekenpan of braadpan op hoog vuur. Laat de pan goed warm worden en voeg daarna pas een scheutje Remia Bak & Braad toe. Dep met een keukenpapiertje de runderreepjes droog en schep daarna in de pan. Bak de runderreepjes kort maar krachtig rondom bruin. Schep daarna uit de pan en zet apart.
- Voeg eventueel een extra beetje Remia Bak & Braad toe aan de pan en bak nu de uien, knoflook, peper en paprika glazig gedurende 2-3 minuten. Voeg daarna de champignons toe en bak het geheel gedurende 3-4 minuten op middelmatig vuur of tot alles zacht is.
- Verwarm in een klein steelpannetje de Remia Cuisines Basissaus Bruin gedurende 2 minuten. Let op dat het niet gaat koken. Voeg daarna de tomatenpuree toe en roer goed door om op te lossen. Tot slot hak je 1 takje peterselie fijn en roer dit door de Stroganoff saus.
- Voeg nu het vlees weer toe aan de pan en roer goed door het uienmengsel. Giet hier de helft van de stroganoff saus bij en roer het geheel goed door. Zet het vuur uit en lepel vervolgens de overige helft van de saus over het vlees. Top af met wat extra fijngehakte peterselie. Serveer direct!
Prijatnogo appetita! (= eet smakelijk)
Notes
Geef deze beef stroganoff een echte Russische twist en voeg een scheutje Vodka toe bij stap 4! Het grootste gedeelte van de alcohol zal verdampen tijdens het koken maar de smaak blijft!
Keywords: Vlees, biefstuk, saus, Remia, uien, champignons, paprika

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf beef stroganoff wilt gaan maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Remia. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Geef een reactie