• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Caribische viscurry

Caribische viscurry

10 augustus 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Voor diegenen die wel van een lekker pittig curry recept houden is dit er eentje die je meeneemt op vakantie naar de Caribbean! Op een lekker zonnig middag draai je in een handomdraai deze Caribische viscurry klaar op de barbecue.

Snelle viscurry op de barbecue bereiden

Heb je al zin in de zomer? Deze Caribische viscurry met kabeljauwfilet, paprika en romige kokos curry is op en top zomers en laat je heel eventjes op vakantie wanen! Dit gerecht is prima te bereiden op een gasbarbecue of kolenbarbecue, mits je een ruime BBQ paella pan of BBQ wokpan in huis hebt. Een grote ovenschaal kan ook. Je dient namelijk eerst de groenten te bakken en de romige kokoscurry te maken. De witvis, in dit geval kabeljauwfilet, wordt dan in de saus gegaard tot deze uit elkaar valt. Een romig gerecht met flink wat pit en kruiden, maar zo ontzettend lekker en met een hoog vakantiegevoel!

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Nog meer Caribische bijgerechten

Deze Caribische viscurry serveer je natuurlijk ook met typische Caribische bijgerechten. Maak er lekkere gepofte zoete aardappels bij – dit kan overigens ook prima op de barbecue. Daarnaast is dit zoete maisbrood met ananas is ook een heerlijk Caribisch bijgerecht! Ook heel lekker bij een pittige curry is natuurlijk rijst! Dit kan simpelweg gestoomde witte rijst zijn of ga voor deze kokos-noten rijst met pompoen. Ook een lekker bijgerecht zijn deze empanada met chorizo en kaas. Een vleugje Spanje komt namelijk ook veel terug in de Caribische keuken. Als toetje zijn deze mango-kokosijsjes overigens een aanrader!


Print

Recept: Caribische viscurry

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heb je al zin in de zomer? Deze Caribische viscurry met kabeljauwfilet, paprika en romige kokos curry is op en top zomers! Ik maakte dit snelle visrecept klaar op de barbecue, maar uiteraard kan hij ook gewoon in een braadpan of wok op het fornuis worden gemaakt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: BBQ keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 400 gr kabeljauwfilet (diepvries)
  • 2 uien, in parten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 gele paprika, in grove stukken
  • 1 rode paprika, in grove stukken
  • 1 madamme jeanette peper
  • 200 ml tomatenblokjes (uit blik)
  • 400 ml dikke kokosmelk (uit blik)
  • 1 limoen, in partjes
  • neutrale olie, om in te bakken

Voor de Caribbische kruidenmix:

  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • ½ tl cayenne peper

Extra:

  • BBQ met deksel
  • ruime vuurvaste pan, bijvoorbeeld bbq wok op bbq paella pan.

Instructions

  1. Maak als eerste de Carbische BBQ kruidenmix klaar door alle ingredienten hiervoor in een kommetje door elkaar te roeren. Wrijf de (deels ontdooide) visfilets rondom in met de helft van de BBQ kruiden en laat 15 minuten staan om te marineren.
  2. Ondertussen ga je vast de barbecue voorverwarmen naar 180 graden. Plaats een vuurvast pan (bijv,. paella pan) op direct vuur en verwarm deze een paar minuten. Schenk daarna een beetje olie er in en bak de ui, knoflook en paprika glazig gedurende 5 minuten. Roer slechts een paar keer en houdt tussendoor de barbecue het liefst gesloten. Voeg daarna de overige helft van de kruiden toe en bak ook 1 minuut mee.
  3. Schenk nu de tomatenblokjes en de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Plaats daarna de gemarineerde vis lekker in de curry (maar niet op de bodem) en gaar deze in 15 -20 minuten op een gesloten barbecue.
  4. Roer de Carbische viscurry even goed door, zodat de vis wat brokkelt en goed verdeeld raakt in de curry.
  5. Breng op smaak met een beetje limoensap en wat verse peterselie en of tijm. Serveer de curry direct. Geef er aan tafel een partje limoen bij, zodat iedereen deze nog wat verder op smaak kan brengen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Voor deze Caribische viscurry kun je prima kabeljauw uit de diepvries gebruiken en dat is vaak ook een stuk goedkoper. Bij mooie stevige en dikke filets uit het koelvers vak wil ik je adviseren deze eerst in blokken te snijden en voor de rest het recept te volgen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Caribische viscurry op de barbecue wilt gaan maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Campingaz. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Vis Recepten Tags: barbecue, BBQ Recepten, campingaz, Caribische Keuken, cayennepeper, curry, gember, Glutenvrij, hoofdgerechten, kabeljauw, knoflook, kokosmelk, limoen, Madamme Jeanette, mosterdzaad, Paprika, peterselie, rode peper, samenwerkingen, spaanse peper, tijm, tomaten, uien, Vis

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Smoothie Bowl met Frambozen en granola
Volgend bericht: Basbousa griesmeelcake »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee