• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Tropische ijsjes met mango, ananas, kokos en chiazaad

Tropische ijsjes met mango, ananas, kokos en chiazaad

11 juli 2014 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Na regen komt zonneschijn..  dat was afgelopen week wel heel erg duidelijk, want na een dagje shoppen in Amsterdam kwam ik gisteren volledig verbrand thuis. Tijd om de schaduw op te zoeken en een verkoelend ijsje eten. Tropische ijsjes met mango, ananas, kokos en chiazaad wel te verstaan.

Afgelopen maand kreeg ik van Fonq.nl een Zoku Quick Pop Maker opgestuurd, met de vraag of ik hier een heerlijk ijsjes recept mee kon maken. Omdat ik bezig was met de detox, werd dit spontaan een heel gezond ijsje van gepureerd fruit en een vleugje kokosmelk. Ik waande mij meteen in Tropische sferen, dus moest uiteraard ook dit recept voor tropische ijsjes met mango en ananas met jullie delen.

Check hier nog veel meer lekkere IJS recepten van onze site!

Tropische ijsjes met mango, ananas, kokos en chiazaad1-002

Zoku Quick Pop Maker

Zelf thuis ijsjes maken wordt een kinderspel met de Zoku Quick Pop Maker. Het basis element is letterlijk een koelblok dat je in de vriezer bewaard. En op het moment dat je zin hebt in een ijsje, haal je de vorm uit de vriezer, steekt de stokjes erin en vult met een heerlijk (gezond) ijsmengsel. Het ijsje vormt zich letterlijk als je er naar kijkt, want binnen 10 minuten ben je klaar.

Tropische ijsjes met mango, ananas, kokos en chiazaad4-001

Tropische IJsjes maken

Alleen even de schroefdop aandraaien tot je POP hoort en je trekt de tropische ijsjes met mango eenvoudig uit de Zoku Quick popmaker. En dan kun je meteen een nieuwe batch vullen en laten opstijven. Een gekoeld element kan achter elkaar voor 3×3 ijsjes gebruikt worden. Daarna zou je het hem weer in de vriezer moeten plaatsen, voor een volgende keer.


Print

Recept: Tropische IJsjes met mango, ananas, kokos en chiazaad

Tropische ijsjes met mango, ananas, kokos en chiazaad1-002
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 6 stuks 1x

Ingredients

Scale
  • 1 mango,
  • 4 schijven ananas (op sap),
  • 75 ml kokosmelk,
  • 2–3 theelepels  chiazaad,

Extra:

  • een blender (of een staafmixer + hoge kan).
  • Zoku Quick Pop Maker

Instructions

Zo maak je de Tropische IJsjes met mango:

  1. Zet de Zoku Quick Pop Maker 24 uur van tevoren in de diepvries.
  2. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in stukken. Laat de ananasschijven uitlekken op keukenpapier en snijd in stukken.
  3. Doe alle ingrediënten in een blender (of gebruik een staafmixer in een hoge kan) en pureer tot een vloeibare massa. Zet vervolgens in de koelkast om goed af te koelen.
  4. Strooi eventueel wat extra chia zaadjes tegen de zijkant of bodem van de Zoku Quick Pop Maker (dit geeft een speels effect).
  5. Schenk de mangopuree in de Zoku Quick Pop Maker, steek hier direct de bijgeleverde stokjes in en wacht tot de ijsjes hard zijn (7-10 minuten), alvorens deze uit de vorm te verwijderen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Tropische ijsjes met mango, ananas, kokos en chiazaad1-002

Category: Gadgets en Keukenapparatuur, Nagerechten Tags: ananas, chiazaad, dessert, detox recepten, fonq.nl, ijs, kokosmelk, Low Carb, mango, samenwerkingen, suikervrij, superfoods, vegetarisch, Voedselzandloper, Zoku Quick Pop Maker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Restaurant NIVEN* in Rijswijk
Volgend bericht: Nom Nom Nom TAG – 10 vragen aan Betty »

Lees Interacties

Reacties

  1. Simone

    12 juli 2014 om 10:39 pm

    Ooo dit klinkt als een hele lekkere combi. Ik heb ook een zoku dus ga het zeker proberen!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 juli 2014 om 6:36 pm

      😀 eet smakelijk!

      groetjes, Betty

      Beantwoorden
  2. Wil Siroen

    18 juli 2014 om 10:02 am

    Lijkt me heerlijk zelf ijsjes maken
    Zou hier mijn kleinkinderen mee kunnen verwennen.

    Beantwoorden
  3. Annelies - Een lepeltje lekkers

    18 augustus 2016 om 11:31 am

    Lekker, zo’n tropisch ijsje! Valt ook in de smaak bij de kinderen, denk ik. Ik ga ze pinnen om binnenkort eens uit te proberen!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 augustus 2016 om 5:23 pm

      Top! en geniet ervan!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in