Print

Recept: Caribische viscurry

Heb je al zin in de zomer? Deze Caribische viscurry met kabeljauwfilet, paprika en romige kokos curry is op en top zomers! Ik maakte dit snelle visrecept klaar op de barbecue, maar uiteraard kan hij ook gewoon in een braadpan of wok op het fornuis worden gemaakt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: BBQ keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 400 gr kabeljauwfilet (diepvries)
  • 2 uien, in parten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 gele paprika, in grove stukken
  • 1 rode paprika, in grove stukken
  • 1 madamme jeanette peper
  • 200 ml tomatenblokjes (uit blik)
  • 400 ml dikke kokosmelk (uit blik)
  • 1 limoen, in partjes
  • neutrale olie, om in te bakken

Voor de Caribbische kruidenmix:

  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • ½ tl cayenne peper

Extra:

  • BBQ met deksel
  • ruime vuurvaste pan, bijvoorbeeld bbq wok op bbq paella pan.

Instructions

  1. Maak als eerste de Carbische BBQ kruidenmix klaar door alle ingredienten hiervoor in een kommetje door elkaar te roeren. Wrijf de (deels ontdooide) visfilets rondom in met de helft van de BBQ kruiden en laat 15 minuten staan om te marineren.
  2. Ondertussen ga je vast de barbecue voorverwarmen naar 180 graden. Plaats een vuurvast pan (bijv,. paella pan) op direct vuur en verwarm deze een paar minuten. Schenk daarna een beetje olie er in en bak de ui, knoflook en paprika glazig gedurende 5 minuten. Roer slechts een paar keer en houdt tussendoor de barbecue het liefst gesloten. Voeg daarna de overige helft van de kruiden toe en bak ook 1 minuut mee.
  3. Schenk nu de tomatenblokjes en de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Plaats daarna de gemarineerde vis lekker in de curry (maar niet op de bodem) en gaar deze in 15 -20 minuten op een gesloten barbecue.
  4. Roer de Carbische viscurry even goed door, zodat de vis wat brokkelt en goed verdeeld raakt in de curry.
  5. Breng op smaak met een beetje limoensap en wat verse peterselie en of tijm. Serveer de curry direct. Geef er aan tafel een partje limoen bij, zodat iedereen deze nog wat verder op smaak kan brengen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Voor deze Caribische viscurry kun je prima kabeljauw uit de diepvries gebruiken en dat is vaak ook een stuk goedkoper. Bij mooie stevige en dikke filets uit het koelvers vak wil ik je adviseren deze eerst in blokken te snijden en voor de rest het recept te volgen.

Keywords: BBQ, vis, curry, kokosmelk, paprika, uien, kabeljauw, knoflook, tijm, paprika