• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Smoothie Recepten / Smoothie Bowl met Frambozen en granola

Smoothie Bowl met Frambozen en granola

9 augustus 2023 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Na alle regen komt er eindelijk weer wat zomers weer aan. Dus hoog tijd voor een ‘verkoelend’ ontbijtje van frambozen-bananenijs. Deze mooie roze smoothie bowl met frambozen en granola zit boordevol goede vitaminen en mineralen. Mocht je, net al ik, al fan zijn van granola met rood fruit, dan is dit versie 2.0 . Een smoothie bowl boordevol fruit, met een lekkere crunch van granola, is de ideale start van je werkdag. 

Roze smoothie bowl

Een smoothie bowl is letterlijk een fruitsmoothie, maar eentje die zo dik van consistentie is, dat je hem kunt oplepelen uit een kommetje. Ik ben hier afgelopen zomer weer een beetje verslingerd aan geraakt en dacht: ik moet gewoon weer wat heerlijke smoothie bowl recepten met jullie delen! Vandaag dus een versie met lekker veel rood fruit, zoals deze smoothie bowl met frambozen en granola. Dankzij de gezonde mineralen in bananen en lekker knapperige granola, is dit een van mijn favoriete smoothie bowls van dit moment! En voor na het sporten is deze versie met pindakaas en chocolade een favoriet van mij.

smoothie bowl met frambozen en granola ontbijt

Gezonde vetten en antioxidanten

Deze smoothie bowl haalt zijn kracht uit bevroren bananen. Dit geeft hem zijn volle, romige en zoete smaak. Bananen zitten overige boordevol kalium en helpt tegen symptonen van PMS. (Dames opgelet!) Het is de ideale tegenhangen van zure frambozen. Dit zijn echter wel kleine rode vitamine C bommetjes met een krachtige antioxidant. Daarnaast bevatten frambozen ook nog eens weinig calorieen, zodat je je ook meteen minder schuldig hoeft te voelen over de bananen in dit recept. Om de smaak van deze smoothie bowl met frambozen in balans te brengen, voeg ik flinke lepel amandelboter. Het geeft een zachte nasmaak en brengt zoet & zuur goed samen. Daarnaast bevatten amandelen goede vetzuren en vitamine E: voor bescherming van je spieren en huid. En laten we ook de kalium, voor een positief effect op de bloeddruk niet vergeten.


Heb je deze al in huis?

Wil je meer lezen over de Magimix Power Blender die ik gebruik? Lees hier de review (binnenkort online) van dit apparaat.

  •  Magimix Power Blender 5XL
  •   Kleur: Mat Chroom
  •   Prijs:  € 349.- 
  •   o.a. te koop bij Coolblue.nl


Print

Recept: Smoothie Bowl met Frambozen en granola

smoothie bowl met frambozen en granola ontbijt
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Een heerlijk verkoelend ontbijt met n’icecream gemaakt van bevroren banaan. Lekker lepelen uit een kommetje met een soft serve frambozenijs met crunchy granola en noten, zaden en pitten. Zo kom je wel eenvoudig aan die twee stuks fruit per dag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 12 h.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 5 min. + een nachtje in de vriezer
  • Yield: 1 –2 personen 1x
  • Category: Smoothie
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de smoothie Bowl:

  • 2 (bevroren) bananen, in plakjes
  • 150 gram (diepvries) frambozen
  • 100 – 150 ml amandelmelk
  • 1 flinke eetlepel amandelpasta (of andere notenpasta)

Optionele toppings:

  • 2 eetlepels (homemade) granola
  • gemalen lijnzaad
  • pompoenpitten
  • zonnebloempitten
  • extra stukjes rood fruit zoals frambozen of aardbeien

Instructions

  1. Begin altijd de avond van tevoren: Pel de banaan en snijd in plakjes. Stop deze direct in een diepvrieszakje en leg gedurende een nachtje plat neer in de vriezer.
  2. Voor de smoothiebowl voeg je de bananen, frambozen, amandelmelk en amandelboter in blender en mix helemaal glad tot een dikke, romige smoothie met een consistentie van soft serve ijs.
  3. Mocht de blender een ‘crushed ice’ functie hebben, dan zou ik je willen adviseren deze optie eerst te gebruiken bij bevroren producten.
  4. Schep de smoothie in een kom en tof af met bijvoorbeeld granola en wat extra rood fruit. Deze smoothie bowl met frambozen is ook heerlijk om te verrijken met goede vetten en vitamientjes zoals chiazaad, lijnzaad, gojibessen, pompoenpitten etc.
  5. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Keywords: smoothie bowls, fruit, frambozen, bananen, n’icecream, ontbijt, ijs

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram


smoothie bowl met frambozen en granola ontbijt

Category: Smoothie Recepten Tags: aardbeien, amandelen, amandelmelk, bananen, frambozen, Glutenvrij, granola, notenpasta, pompoenpitten, smoothie bowl, suikervrij, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Nacho bowl met kikkererwten
Volgend bericht: Caribische viscurry »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. 18 x de allerlekkerste smoothie bowls van foodbloggers - FoodQuotes schreef:
    7 oktober 2020 om 8:39 am

    […] Smoothie bowl met frambozen en granola – Betty’s Kitchen […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

10x Halloween koekjes maken recepten © bettyskitchen.nl

10x Halloween Koekjes maken

Oreo Bat Balls voor Halloween

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept halloween popcorn maken © bettyskitchen.nl

31x Film tips voor Halloween

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept groene monster pasta HALLOWEEN © bettyskitchen.nl

Groene Monster Pasta (Halloween)

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in