Vandaag heb ik een mooie roze smoothie bowl met frambozen en granola voor jullie! Dit is een heerlijk verkoelend ontbijtje, boordevol goede vitaminen en mineralen.
Mocht je, net al ik, al fan zijn van granola met rood fruit, dan is dit versie 2.0 . Een smoothie bowl boordevol fruit, met een lekkere crunch van granola, is de ideale start van je werkdag.
Roze smoothie bowl
Een smoothie bowl is letterlijk een fruitsmoothie, die zo dik van consistentie is, dat je hem kunt oplepelen uit een kommetje. Ik ben hier de laatste tijd een beetje verslingerd aan geraakt, dus deze zomerse maand ga ik diverse favoriete smoothie bowl recepten met jullie delen. Vandaag een versie met lekker veel rood fruit, zoals deze smoothie bowl met frambozen en granola. Dankzij de gezonde mineralen, is dit een van mijn favoriete smoothie bowls voor of na het sporten.
Gezonde vetten en antioxidanten
Deze smoothie bowl haalt zijn kracht uit bevroren bananen. Dit geeft hem zijn volle, romige en zoete smaak. Bananen zitten overige boordevol kalium en helpt tegen symptonen van PMS. (Dames opgelet!) Het is de ideale tegenhangen van zure frambozen. Dit zijn echter wel kleine rode vitamine C bommetjes met een krachtige antioxidant. Daarnaast bevatten frambozen ook nog eens weinig calorieen, zodat je je ook meteen minder schuldig hoeft te voelen over de bananen in dit recept. Om de smaak van deze smoothie bowl met frambozen in balans te brengen, voeg ik flinke lepel amandelboter. Het geeft een zachte nasmaak en brengt zoet & zuur goed samen. Daarnaast bevatten amandelen goede vetzuren en vitamine E: voor bescherming van je spieren en huid. En laten we ook de kalium, voor een positief effect op de bloeddruk niet vergeten.
Recept Smoothie Bowl met frambozen en granola:
(ontbijt voor 1-2 personen)
- 2 (bevroren) bananen, in stukjes
- 150 gram frambozen (uit de diepvries),
- 100 ml amandelmelk,
- 1 flinke eetlepel amandel boter,
- 2 eetlepels (homemade) granola,
Goede toppings zijn: Gemalen lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten en extra stukjes rood fruit zoals frambozen of aardbeien.
Zo maak je de smoothie bowl:
- Voeg de bananen, frambozen, amandelmelk en amandelboter in blender en maal helemaal glad tot een dikke, romige smoothie. Mocht de blender een ‘crushed ice’ functie hebben, dan zou ik je willen adviseren deze optie te gebruiken bij bevroren producten.
- Schep de smoothie in een kom en roer hier de granola doorheen en serveer direct. Garneer eventueel deze smoothie bowl met wat extra rood fruit en voeg nog wat ‘crunch’ toe met pompoenpitten en een extra lepel granola.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
[…] Smoothie bowl met frambozen en granola – Betty’s Kitchen […]