• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Zoet Maisbrood met Ananas

Zoet Maisbrood met Ananas

5 mei 2022 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Maisbrood is iets typisch Amerikaans. Maar ook in het Caribisch gebied is men dol op brood maken van maismeel. ‘Cornbread’ is er dan ook in heel veel verschillende soorten en variaties en vandaag deel ik graag een heerlijke zoet maisbrood met ananas en stukjes mais er in!

Een stuk maisbrood voor bij je gegrilde vlees

Inmiddels is bij ons thuis de barbecue al regelmatig aan gegaan dit voorjaar. Een van mijn favoriete bijgerechten voor bij vleesgerechten, zeker diegenen met een lekkere saus, is ‘cornbread‘. Ideaal om de stukjes vlees en sauzen mee op te deppen! Eerder deelde ik ook al dit hartige mais brood met courgette recept en vertelde daarbij al dat er heel veel variaties mogelijk zijn. Omdat ik laatst een pittige Caribische Viscurry op de barbecue maakte, leek het mij wel lekker om eens een zoet maisbrood met ananas erbij te maken. Het zoete is namelijk een mooie tegenhanger voor de chilipepers en is gewoonweg heel goed van smaak en textuur! Daarnaast vult maisbrood ook heel goed, dus je hebt daarbij niet heel veel andere bijgerechten meer nodig.

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl
recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Nog meer bijgerechten voor bij de barbecue

Ga dus ook eens lekker aan de slag met zelf ‘Cornbread’ maken. Vervang de melk eens door karnemelk of zelfs huttekase. Maak eens muffins van dit beslag, of bak het op als pancakes. Ook lekker: voeg pompoen puree of geprakte zoete aardappels toe aan het beslag en maak een heerlijke cake die aftopt met bijvoorbeeld pumpkin spice botercreme. Je kunt echt alle kanten op met dit zoet maisbrood met ananas recept! Niet alleen in Amerika is dit gerecht heel populair, maar bijvoorbeeld ook in het Caribisch gebeid! Check hier nog eens 20x barbecue recepten met vlees, vis of gevogelte om van te genieten! En neem dan uiteraard ook nog eens een kijkje bij deze BBQ bijgerechten!


Print

Recept: Zoet Maisbrood met Ananas

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4 – 8 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Caribische keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gr bloem
  • 200 gr maismeel
  • 175 gr fijne suiker
  • 1 el bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 4 eieren
  • 250 ml melk
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 60 gr roomboter, gesmolten
  • 1 klein blikje mais (ca 130 gr)
  • 1 klein blikje ananasschijven (met 4 stuks)

Extra:

  • Springvorm 24 cm
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Spray de springvorm in met bakspray en bekleed met bakpapier.
  2. Kluts de eieren, melk en olie goed los met een (hand) garde. Daarna voeg je de bloem, maismeel, suiker, bakpoeder en zout toe en roer het geheel even stevig door. Tot slot voeg je de gesmolten boter toe en roer tot een glad beslag.
  3. Snijd 3 van de 4 ananasschijven in stukken en voeg met 100 gr mais toe aan het beslag. Roer goed door met een houten lepel en schep daarna het beslag in de bakvorm.
  4. Schuif in de oven en bak het zoet maisbrood gaar in 15 minuten voor. Open heel even de oven en leg de overgebleven ananasschijf in het midden van het maisbrood. Bestrooi met de overgebleven mais. Doe de ovendeur weer dicht en laat daarna nog eens 25 – 30 minuten in de oven garen.
  5. Steek na het bakken een houten prikker in het midden om te kijken of deze er schoon uit komt. Laat dit zoete maisbrood een half uurtje in de vorm afkoelen alvorens de springvorm te verwijderen. Snijd het maisbrood in 8 punten.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: Maisbrood, brood, mais, zoet, ananas, suiker, bloem, eieren

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zoet maisbrood met ananas wilt gaan maken!

Category: Bijgerechten Tags: Amerikaanse keuken, ananas, bakpoeder, barbecue, BBQ Recepten, bloem, Caribische Keuken, eieren, mais, maiskoek, maismeel, melk, roomboter, suiker, zonnebloemolie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Indiase groene chutney (met koriander en munt)
Volgend bericht: 8x Alcoholvrije gin tonic »

Lees Interacties

Reacties

  1. Sonja

    15 juli 2022 om 11:43 am

    Hey Betty
    Het maisbrood staat in de oven, ben benieuwd hoe het smaakt.

    Groetjes , sonja

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 juli 2022 om 9:53 am

      Ik hoop dat je er net zo van geniet als wij! eet smakelijk!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in