• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Kokos notenrijst met pompoen

Kokos notenrijst met pompoen

16 november 2020 Door Nanda Appelman Reageer

Deze kokos notenrijst met pompoen en granaatappelpitjes is een heerlijk, vegetarisch bijgerecht. Ondanks dat dit je niet heel veel meer tijd in de keuken kost, is dit gerecht toch een stuk vrolijker en gezonder dan een gewone kom met rijst.

Vegetarische kokos notenrijst maken

Wat heel goed past bij de kokos notenrijst is bijvoorbeeld een stuk (warme) geitenkaas of feta. Zo heb je een complete, voedzame maaltijd. Eerder maakte Betty bijvoorbeeld deze gebakken feta uit de oven (feta fourno). Ideaal om erbij te serveren! Maar dit bijgerecht is ook heerlijk met een sateh van tempeh! Of maak er pulled aubergine bij!

recept kokos notenrijst met pompoen © bettyskitchen

Zelf notenrijst maken

Notenrijst uit de supermarkt is eigenlijk net zoiets als pannenkoekenmix. Producenten hebben hier namelijk heel goed op ingespeeld om dit kant-en-klaar te verkopen. Terwijl het heel makkelijk en vooral ook goedkoper is om dit zelf te maken. Notenrijst is namelijk niet meer dan noten, pitten of zaden en eventueel iets zoets toevoegen aan de rijst. En ik vind het zelfs nog wat lekkerder ook als het vers bereid is. Bovendien kun je, door zelf notenrijst te maken, naar eigen wens variëren kwa noten of andere toevoegingen. Met wat je lekker(der) vindt of nog hebt liggen in de keukenkastjes! Check hier nog veel meer lekkere recepten met rijst op onze site!


Print

Recept: Kokos notenrijst met pompoen

Print Recipe

Deze kokos notenrijst met pompoen en granaatappelpitjes is een heerlijk, vegetarisch bijgerecht. Ondanks dat dit je niet heel veel meer tijd in de keuken kost, is dit gerecht toch een stuk vrolijker en gezonder dan een gewone kom met rijst.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch bijgerecht

Ingredients

Scale
  • 150 gram volkorenrijst
  • 200 gram pompoenblokjes
  • 75 gram tuinerwtjes (bv. uit de diepvries)
  • 400 ml. kokosmelk
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 25 gram pecannoten
  • 25 gram amandelen
  • 2 el. granaatappelpitjes
  • 2 el. pompoenpitten
  • 4 takjes verse krulpeterselie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Snij de pompoenblokjes fijn. Breng de kokosmelk samen met 400 ml. water en het groentenbouillonblokje aan de kook.
  2. Voeg vervolgens de rijst toe, met de benodigde kooktijd volgens de gebruiksaanwijzing. De pompoenstukjes moeten zo’n 12 minuten meekoken. Als de kooktijd van de rijst korter is, voeg je eerst de pompoen toe aan de kokosbouillon. De laatste 5 minuten van de kooktijd voeg je de tuinerwten toe.
  3. Tijdens het koken van de rijst, pompoen en erwten snij je de pecannoten en amandelen alvast klein. De peterselie knip of snij je fijn. 
  4. Zodra de rijst, pompoen en tuinerwten gaar zijn, giet je de pan af. Schep de pecannoten, amandelen, peterselie en pompoenpitten erdoorheen. Proef en voeg naar eigen smaak peper en zout toe. 
  5. Serveer met de granaatappelpitjes eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept kokos notenrijst met pompoen © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je kokos notenrijst met pompoen wilt gaan maken!

Category: Bijgerechten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: amandelen, erwtjes, Glutenvrij, granaatappel, kokosmelk, Nanda Appelman, noten, pecannoten, pompoen, pompoenpitten, rijst, vegan, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Feestdagen Tips voor echte foodies! 2020
Volgend bericht: Tonijnkoekjes met ravigottesaus »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in