• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Bloemkool curry met halloumi

Bloemkool curry met halloumi

30 november 2020 Door Nanda Appelman Reageer

Voor deze Meatless Monday maakte ik een heerlijke, vegetarische bloemkool curry met halloumi kaas en cashewnoten. Lekker verwarmend voor op een donkere, koude najaarsavond.

Zelf bloemkool curry maken

Ik ben gek op curry’s, zolang ze niet al te spicy zijn. In Thailand heb ik me daar wel eens lelijk in vergist. Dan verscheen er een heerlijke curry op tafel, nam ik een hap en brak het zweet me overal uit. Inmiddels weet ik dat gele en groene curry’s over het algemeen redelijk veiliger zijn. Rode curry moet ik vooral aan me voorbij laten gaan. Ik vind het dan ook een uitkomst dat in de supermarkt heerlijke, pure curry pasta’s te vinden zijn. Waardoor het heel makkelijk is om ook zelf curry te kunnen maken in onze eigen keuken!

Bloemkool curry met halloumi

Nog meer recepten met curry pasta

Ik serveerde deze vegetarische bloemkool curry met halloumi en gekookte rijst, maar je kunt dit naar eigen wens vervangen door bv. noodles en / of naanbrood. Dat curry’s heel goed passen bij de vegetarische keuken hebben we wel ontdekt bij Betty’s Kitchen. Eerder maakten we bv. ook deze lekkere Indiase currytaart met erwtjes en linzen en deze vegetarische spinazie curry met paneer (palak paneer). Beide aanraders! Maar daarnaast vind je nog meer overheerlijke curry recepten terug op de site! Maak bijvoorbeeld ook een deze kip met groene curry! Of ga voor mosselpannetje op Thaise wijze!


Print

Recept: Bloemkool curry met halloumi

Bloemkool curry met halloumi
Print Recipe

Voor deze Meatless Monday maakte ik een heerlijke, vegetarische bloemkool curry met halloumi kaas en cashewnoten. Lekker verwarmend voor op een donkere, koude najaarsavond.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram rijst
  • 225 gram halloumi
  • 1 kleine bloemkool
  • Een halve courgette
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • +/- 2 cm. verse gember
  • 70 gram groene curry pasta
  • 400 ml. kokosmelk
  • Een flinke hand cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 5 takjes verse koriander
  • Peper en zout
  • Kokosolie

Instructions

  1. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af zodra de rijst gaar is en zet nog even apart.
  2. Breng alvast een ruime pan met water aan de kook voor de bloemkool. Verwijder het groen en de stronkjes van de bloemkool en snij de roosjes fijn. Kook de bloemkool +/- 10 minuten.
  3. Versnipper de sjalotjes en snij de knoflook en verse gember alvast heel fijn. De halve courgette snij je in blokjes. Snij de halloumi in dunne reepjes en knip of snij de koriander alvast fijn.
  4. Zet een wokpan op middelhoog vuur en verwarm de kokosolie hierin. Voeg de verse gember, sjalotjes, halloumi en courgette toe. Bak totdat de sjalotjes glazig worden en de halloumi lichtbruin kleurt. Vervolgens voeg je de verse knoflook en curry pasta toe. Bak dit even mee en giet de kokosmelk in de pan. Zet het vuur zacht en verwarm de curry enkele minuten.
  5. Zodra de bloemkool gaar is giet je de pan af en voeg je de bloemkool toe aan de curry. Voeg ook de koriander toe en roer goed door. Proef de curry en voeg indien nodig en naar eigen wens nog peper en zout toe. 
  6. Serveer de bloemkool curry met de rijst. Verdeel de cashewnoten eroverheen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept bloemkool curry met halloumi kaas © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische bloemkool curry met halloumi kaas wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bloemkool, cashewnoten, courgette, curry, gember, Glutenvrij, halloumi, Indiase keuken, Kaas, knoflook, kokosmelk, koriander, rijst, sjalotten, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Pompoen Quiche met spinazie
Volgend bericht: Crumble met croissants en appel (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in