• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Thaise rode curry met rundvlees en aubergine

Thaise rode curry met rundvlees en aubergine

3 mei 2016 Door Betina Oostveen 13 Reacties

Oh mensen, ik heb zoveel zin in deze Mai Thai maand. Sinds onze terugkomst uit Thailand heeft deze thaise rode curry met rundvlees en aubergine al een paar keer op het menu gestaan.

Thaise rode curry met kokos

Het is dan ook de eerste curry die ik tijdens onze vakantie geproefd heb en ik was meteen verkocht. Dus trappen we ook meteen met deze rode curry af tijdens de Thaise weken. Thailand staat met name bekend om het pittige eten. Maar ik heb al gemerkt dat kokosmelk behoorlijk verschil kan maken in je gerecht. Deze zoete en romige kokosvocht balanceert je gerecht en remt wat van de pittigheid. Daarnaast is deze Thaise rode curry met rundvlees mijn lievelingsmatch, maar je kunt hem natuurlijk ook met kipfilet, varkensvlees of bijvoorbeeld garnalen maken. Wat jij wilt. Dat is het leuke aan een goede basis curry: het leent zich voor meer experimenteren met telkens andere ingrediënten!

Thaise rode curry met rundvlees en aubergine

Thais eten in Thailand

Maar goed, de Thaise rode curry met rundvlees is mijn grote favoriet en zal mij altijd bijblijven als de eerste keer echt Thais eten in Thailand. Misschien iets pittiger dan mijn leven me lief was, maar desalniettemin ongelofelijk lekker. Ik gebruik voor dit recept een kant en klare rode curry pasta uit de Toko. Maar uiteraard kun je deze ook zelf maken. Het vergt alleen nogal een een karweitje en goed stel biceps voor het fijnmalen van alle ingrediënten. Ik heb in ieder geval zoveel mogelijk smaken en ingredienten toegevoegd, zoals ik ze in Thailand ook geproefd heb en/of op mijn bord terugvond.

Thaise rode curry met rundvlees en aubergine

En ik hoop dat jullie na het proeven ook helemaal verkocht zijn aan de Thaise keuken, want dan staat je de komende weken nog een en ander te wachten! Wat dacht je van deze Panang curry met varkensvlees? Of een fluweelzachte Tom Ka Kai soep? Check hier een compleet Thais weekmenu om je vingers bij af te likken!


Print

Recept: Thaise rode curry met rundvlees

recept voor thaise rode curry met rundvlees en aubergine
Print Recipe

★★★★

4 from 1 reviews

Tijdens mijn vakantie in Thailand at ik regelmatig een Thaise rode curry met rundvlees en kokosmelk. Heerlijk met aubergine die meegestoofd worden en geserveerd met witte rijst is dit een van mijn favoriete thaise recepten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: thaise keuken

Ingredients

Scale

  • 350 gr biefstuk(reepjes)
  • 2 aubergines
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika’s (bijv. geel & rood)
  • 1 rode peper
  • 2 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • 5 el rode curry pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el suiker
  • 150 ml water
  • 1 limoen
  • 1 el vissaus  (Nam Pla),
  • verse koriander
  • zout & peper
  • (kokos)olie, om in te bakken

Extra:

  • vergiet
  • rasp
  • wok

Instructions

  1. Zorg ervoor dat de entrecote ongeveer 30 minuten van te voren uit de koelkast is gehaald. In de tussentijd kun je alle groenten vast voorbereiden: Snijd de aubergines overlangs door, kerf het vruchtvlees een beetje in met een ruitpatroon en bestrooi met zout. Plaats de aubergines rechtop in het vergiet en laat 30 minuten uitlekken in de gootsteen.
  2. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en pers deze uit. Verwijder de steel en zaadlijst van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Verwijder de steel en eventueel de zaadjes van de rode peper en snijd de peper in stukjes. Schil de gember en rasp deze.  Verwijder het buitenste blad van de citroengras en breek de stengel vervolgens door de helft.
  3. Dep de biefstuk  goed droog en snijd in repen van 1 x 2 cm. Verhit de wok op hoog vuur, voeg een beetje (kokos)olie toe en bak hierin het vlees rondom aan. Je hebt slechts 1-2 minuten hiervoor nodig. Schep vervolgens de entrecote uit de pan en zet apart.
  4. Bak in het achtergebleven vet de uien, knoflook, paprika, rode peper, gember en citroengras gedurende 3-5 minuten.  In de tussentijd spoel je de aubergines goed af onder de kraan, verwijder het groen en snijd het vruchtvlees in grove blokken. Stop de aubergines ook in de wok en bak rondom aan gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens de rode currypasta toe en verwarm mee gedurende 1 minuut.
  5. Giet de kokosmelk erbij, samen met 150 ml water en het suiker en breng tezamen aan de kook. Draai vervolgens het vuur naar middelmatig en laat de Thaise curry rustig doorkoken gedurende 15 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de gebakken biefstuk toe aan de curry en laat deze hierin verder garen. Je kunt eventueel de wok afdekken met een grote deksel, maar dit is niet nodig. Tussendoor nog wel een paar keer door roeren om aanbranden te voorkomen.
  6. Breng tot slot de curry op smaak met de vissaus, 1-2 eetlepel sap van de limoen en wat verse koriander. Vergeet uiteraard een beetje zout & peper niet. Serveer deze Thaise rode curry met rundvlees met wat gekookte (Jasmijn) rijst.

Eet smakelijk!

Keywords: thais, curry, rundvlees, aubergine, pittig, rijst

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor thaise rode curry met rundvlees en aubergine

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze salade met croissant krans met aardbeien en mascarpone wilt gaan maken!

Category: Vlees Recepten Tags: aubergines, biefstuk, citroengras, curry, entrecote, gember, knoflook, kokosmelk, kokosolie, koriander, limoen, Paprika, rode peper, rundvlees, suiker, Thaise Keuken, uien, vissaus

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Mai Thai Maand
Volgend bericht: Yoepz Kip & Kreeft in Utrecht »

Lees Interacties

Reacties

  1. JaimysKitchen

    10 mei 2016 om 10:02 pm

    heeeerlijk!
    hier krijg ik nu enorme zin in!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 mei 2016 om 4:12 pm

      hahaha, lekker he!
      Ik ben benieuwd hoe je hem vind smaken!

      Beantwoorden
  2. samer

    12 januari 2017 om 4:27 pm

    heb je voor mij de recept om de rode curry pasta zelf te maken?

    ★★★★

    Beantwoorden
  3. Pablo

    5 augustus 2017 om 2:12 pm

    Hi, hij zit in de pan. Ben erg benieuwd !!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      6 augustus 2017 om 1:56 pm

      En… heeft het jullie ook zo lekker gesmaakt? 🙂

      Beantwoorden
  4. DM

    30 augustus 2017 om 1:05 pm

    Dit recept heeft ons geweldig gesmaakt!
    Helaas waren de biefstukreepjes wel een beetje taai geworden.
    Heb ik ze dan te lang rondom aangebakken, of te lang laten garen in stap 5?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 augustus 2017 om 6:25 pm

      Goed zo, alleen jammer dat ze taai zijn geworden.
      Ik schroei ze echt op heel hoog vuur, in rap tempo, goed dicht. Dat wil al veel schelen.
      Heel veel kookplezier!

      Beantwoorden
  5. Arne

    8 november 2017 om 9:42 pm

    Vandaag gemaakt en heeft ons fantastisch gesmaakt! Bedankt !

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 november 2017 om 1:08 pm

      Dat vind ik leuk om te horen!

      Beantwoorden
  6. Mb

    18 november 2017 om 2:43 pm

    Voor Derde x aan het maken in spanje. Erg lekker en leuk om te doen. Hier kan je niet even naar de appie om alles te kopen. Maar is ook al avontuur om alles te krijgen

    Graciiias vanuit malaga

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 november 2017 om 1:16 pm

      Gracias! en wat leuk om te horen!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  7. Yvonne

    12 oktober 2020 om 10:20 am

    Kan je dit ook met stoofvlees maken? Runderlappen met de curry en kokosmelk een paar uur stoven en dan de rest van het recept maken?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      21 oktober 2020 om 6:02 pm

      Hi Yvonne,
      heb ik zelf nog nooit geprobeerd, maar laat ons allemaal zeker weten of het werkt?
      Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in