• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Thaise rode curry met rundvlees en aubergine

Thaise rode curry met rundvlees en aubergine

3 mei 2016 Door Betina Oostveen 13 Reacties

Oh mensen, ik heb zoveel zin in deze Mai Thai maand. Sinds onze terugkomst uit Thailand heeft deze thaise rode curry met rundvlees en aubergine al een paar keer op het menu gestaan.

Thaise rode curry met kokos

Het is dan ook de eerste curry die ik tijdens onze vakantie geproefd heb en ik was meteen verkocht. Dus trappen we ook meteen met deze rode curry af tijdens de Thaise weken. Thailand staat met name bekend om het pittige eten. Maar ik heb al gemerkt dat kokosmelk behoorlijk verschil kan maken in je gerecht. Deze zoete en romige kokosvocht balanceert je gerecht en remt wat van de pittigheid. Daarnaast is deze Thaise rode curry met rundvlees mijn lievelingsmatch, maar je kunt hem natuurlijk ook met kipfilet, varkensvlees of bijvoorbeeld garnalen maken. Wat jij wilt. Dat is het leuke aan een goede basis curry: het leent zich voor meer experimenteren met telkens andere ingrediënten!

Thaise rode curry met rundvlees en aubergine

Thais eten in Thailand

Maar goed, de Thaise rode curry met rundvlees is mijn grote favoriet en zal mij altijd bijblijven als de eerste keer echt Thais eten in Thailand. Misschien iets pittiger dan mijn leven me lief was, maar desalniettemin ongelofelijk lekker. Ik gebruik voor dit recept een kant en klare rode curry pasta uit de Toko. Maar uiteraard kun je deze ook zelf maken. Het vergt alleen nogal een een karweitje en goed stel biceps voor het fijnmalen van alle ingrediënten. Ik heb in ieder geval zoveel mogelijk smaken en ingredienten toegevoegd, zoals ik ze in Thailand ook geproefd heb en/of op mijn bord terugvond.

Thaise rode curry met rundvlees en aubergine

En ik hoop dat jullie na het proeven ook helemaal verkocht zijn aan de Thaise keuken, want dan staat je de komende weken nog een en ander te wachten! Wat dacht je van deze Panang curry met varkensvlees? Of een fluweelzachte Tom Ka Kai soep? Check hier een compleet Thais weekmenu om je vingers bij af te likken!


Print

Recept: Thaise rode curry met rundvlees

recept voor thaise rode curry met rundvlees en aubergine

★★★★

4 from 1 reviews

Tijdens mijn vakantie in Thailand at ik regelmatig een Thaise rode curry met rundvlees en kokosmelk. Heerlijk met aubergine die meegestoofd worden en geserveerd met witte rijst is dit een van mijn favoriete thaise recepten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: thaise keuken

Ingredients

Scale

  • 350 gram entrecote of biefstuk(reepjes)
  • 2 aubergines,
  • 2 uien,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2 paprika’s (bijv. geel & rood),
  • 1 rode peper,
  • 2 cm gember,
  • 1 stengel citroengras,
  • 5 eetlepels rode curry pasta,
  • 400 ml kokosmelk,
  • 1 eetlepel (palm)suiker,
  • 150 ml water,
  • 1–2 eetlepels limoensap,
  • 1 eetlepel vissaus  (Nam Pla),
  • verse korianderblad en/of Thiase basilicum,
  • zout & peper,
  • (kokos)olie, om in te bakken.

Extra:

  • vergiet,
  • rasp,
  • wok.

Instructions

  1. Zorg ervoor dat de entrecote ongeveer 30 minuten van te voren uit de koelkast is gehaald. In de tussentijd kun je alle groenten vast voorbereiden: Snijd de aubergines overlangs door, kerf het vruchtvlees een beetje in met een ruitpatroon en bestrooi met zout. Plaats de aubergines rechtop in het vergiet en laat 30 minuten uitlekken in de gootsteen.
  2. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en pers deze uit. Verwijder de steel en zaadlijst van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Verwijder de steel en eventueel de zaadjes van de rode peper en snijd de peper in stukjes. Schil de gember en rasp deze.  Verwijder het buitenste blad van de citroengras en breek de stengel vervolgens door de helft.
  3. Dep de entrecote goed droog en snijd in repen van 1 x 2 cm. Verhit de wok op hoog vuur, voeg een beetje (kokos)olie toe en bak hierin het vlees rondom aan. Je hebt slechts 1-2 minuten hiervoor nodig. Schep vervolgens de entrecote uit de pan en zet apart.
  4. Bak in het achtergebleven vet de uien, knoflook, paprika, rode peper, gember en citroengras gedurende 3-5 minuten.  In de tussentijd spoel je de aubergines goed af onder de kraan, verwijder het groen en snijd het vruchtvlees in grove blokken. Stop de aubergines ook in de wok en bak rondom aan gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens de rode currypasta toe en verwarm mee gedurende 1 minuut.
  5. Giet de kokosmelk erbij, samen met 150 ml water en het suiker en breng tezamen aan de kook. Draai vervolgens het vuur naar middelmatig en laat de Thaise curry rustig doorkoken gedurende 15 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de gebakken entrecote toe aan de curry en laat deze hierin verder garen. Je kunt eventueel de wok afdekken met een grote deksel, maar dit is niet nodig. Tussendoor nog wel een paar keer door roeren om aanbranden te voorkomen.
  6. Breng tot slot de curry op smaak met de vissaus, het limoensap, wat verse koriander en/of thaise basilicum. Vergeet uiteraard een beetje zout & peper niet.. Serveer deze Thaise rode curry met rundvlees met wat gekookte (Jasmijn) rijst.

Eet smakelijk!

Keywords: thais, curry, rundvlees, aubergine, pittig, rijst

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor thaise rode curry met rundvlees en aubergine

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze salade met croissant krans met aardbeien en mascarpone wilt gaan maken!

Category: Vlees Recepten Tags: aubergines, biefstuk, citroengras, curry, entrecote, gember, knoflook, kokosmelk, kokosolie, koriander, limoen, Paprika, rode peper, rundvlees, suiker, Thaise Keuken, uien, vissaus

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Mai Thai Maand
Volgend bericht: Yoepz Kip & Kreeft in Utrecht »

Lees Interacties

Reacties

  1. JaimysKitchen

    10 mei 2016 om 10:02 pm

    heeeerlijk!
    hier krijg ik nu enorme zin in!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 mei 2016 om 4:12 pm

      hahaha, lekker he!
      Ik ben benieuwd hoe je hem vind smaken!

      Beantwoorden
  2. samer

    12 januari 2017 om 4:27 pm

    heb je voor mij de recept om de rode curry pasta zelf te maken?

    ★★★★

    Beantwoorden
  3. Pablo

    5 augustus 2017 om 2:12 pm

    Hi, hij zit in de pan. Ben erg benieuwd !!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      6 augustus 2017 om 1:56 pm

      En… heeft het jullie ook zo lekker gesmaakt? 🙂

      Beantwoorden
  4. DM

    30 augustus 2017 om 1:05 pm

    Dit recept heeft ons geweldig gesmaakt!
    Helaas waren de biefstukreepjes wel een beetje taai geworden.
    Heb ik ze dan te lang rondom aangebakken, of te lang laten garen in stap 5?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 augustus 2017 om 6:25 pm

      Goed zo, alleen jammer dat ze taai zijn geworden.
      Ik schroei ze echt op heel hoog vuur, in rap tempo, goed dicht. Dat wil al veel schelen.
      Heel veel kookplezier!

      Beantwoorden
  5. Arne

    8 november 2017 om 9:42 pm

    Vandaag gemaakt en heeft ons fantastisch gesmaakt! Bedankt !

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 november 2017 om 1:08 pm

      Dat vind ik leuk om te horen!

      Beantwoorden
  6. Mb

    18 november 2017 om 2:43 pm

    Voor Derde x aan het maken in spanje. Erg lekker en leuk om te doen. Hier kan je niet even naar de appie om alles te kopen. Maar is ook al avontuur om alles te krijgen

    Graciiias vanuit malaga

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 november 2017 om 1:16 pm

      Gracias! en wat leuk om te horen!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  7. Yvonne

    12 oktober 2020 om 10:20 am

    Kan je dit ook met stoofvlees maken? Runderlappen met de curry en kokosmelk een paar uur stoven en dan de rest van het recept maken?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      21 oktober 2020 om 6:02 pm

      Hi Yvonne,
      heb ik zelf nog nooit geprobeerd, maar laat ons allemaal zeker weten of het werkt?
      Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨ Op zoek naar een ✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Het recept is afkomstig van @nombelina en het is inmiddels een van mijn favorieten. Zeker nu op de website een aantal Chinese recepten voorbij komen ivm de nieuwjaars viering , mocht deze ook absoluut niet ontbreken. 

Maak jij wel eens sla wraps? 

==> https://bettyskitchen.nl/chinese-sla-wraps-met-kip/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #chinesefood #slawraps #kip #chicken #lettuce #lowcarb #glutenvrij #hoisin #chineesnieuwjaar #cny #hoisinsauce #hoisinchicken #pinda #littlegem
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in