Print

Recept: Bloemkool curry met halloumi

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor deze Meatless Monday maakte ik een heerlijke, vegetarische bloemkool curry met halloumi kaas en cashewnoten. Lekker verwarmend voor op een donkere, koude najaarsavond.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram rijst
  • 225 gram halloumi
  • 1 kleine bloemkool
  • Een halve courgette
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • +/- 2 cm. verse gember
  • 70 gram groene curry pasta
  • 400 ml. kokosmelk
  • Een flinke hand cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 5 takjes verse koriander
  • Peper en zout
  • Kokosolie

Instructions

  1. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af zodra de rijst gaar is en zet nog even apart.
  2. Breng alvast een ruime pan met water aan de kook voor de bloemkool. Verwijder het groen en de stronkjes van de bloemkool en snij de roosjes fijn. Kook de bloemkool +/- 10 minuten.
  3. Versnipper de sjalotjes en snij de knoflook en verse gember alvast heel fijn. De halve courgette snij je in blokjes. Snij de halloumi in dunne reepjes en knip of snij de koriander alvast fijn.
  4. Zet een wokpan op middelhoog vuur en verwarm de kokosolie hierin. Voeg de verse gember, sjalotjes, halloumi en courgette toe. Bak totdat de sjalotjes glazig worden en de halloumi lichtbruin kleurt. Vervolgens voeg je de verse knoflook en curry pasta toe. Bak dit even mee en giet de kokosmelk in de pan. Zet het vuur zacht en verwarm de curry enkele minuten.
  5. Zodra de bloemkool gaar is giet je de pan af en voeg je de bloemkool toe aan de curry. Voeg ook de koriander toe en roer goed door. Proef de curry en voeg indien nodig en naar eigen wens nog peper en zout toe. 
  6. Serveer de bloemkool curry met de rijst. Verdeel de cashewnoten eroverheen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda