• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Indiase currytaart met erwtjes en linzen

Indiase currytaart met erwtjes en linzen

12 maart 2018 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Voor de Meatless Monday van vandaag bereidde ik deze lekkere Indiase currytaart met erwtjes en linzen. Een kruidige, hartige taart die je in een mum van tijd in de oven hebt staan. Vol met gezonde groenten én vegetarisch.

Currypasta

In dit gerecht heb ik kant-en-klare curry pasta gebruikt, dat vind ik zo handig. Je kunt het namelijk voor van alles gebruiken: naast dit recept bijvoorbeeld ook met kip, groenten en rijst of in deze heerlijke Indiase gele currysoep.

Curry pasta is een mix van verschillende kruiden. Er zijn verschillende kleuren curry pasta (rood, geel en groen) die allen ook weer anders smaken. Ik gebruikte in dit recept de gele variant met rode peper, geelwortel en kruiden, de meest milde vorm.

Indiase currytaart met erwtjes en linzen 1

Indiase curry taart maken

Daarnaast bespaart zo’n potje curry pasta veel tijd en moeite… Ik heb een aantal jaar geleden wel eens zelf ‘curry kruiden’ leren maken tijdens een workshop. Dat is absoluut heel lekker, maar ook best wel een werkje. Bovendien staat meteen je hele keukenkast vol met allerlei soorten en maten kruiden;) Ik kies dan ook al snel voor zo’n kant-en-klare variant (wel graag zonder chemische toevoegingen!). Wat gebruik jij het liefste?

Print

Indiase currytaart met erwtjes en linzen

Indiase currytaart met erwtjes en linzen
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 8 plakken filodeeg
  • 250 gram bruine linzen (bv. uit blik)
  • 125 gram tuinerwten
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Een flinke hand kiemen
  • 2 eieren
  • 150 ml. slagroom
  • 2 el. gele curry pasta
  • Peper en zout naar smaak
  • Kokosolie

Instructions

  1. Als je filodeeg uit de diepvries gebruikt, haal deze er dan uit om goed te ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. 
  2. Snij de ui in dunne ringen en pers de teentjes knoflook alvast uit. Was de linzen en erwten (hou ze wel apart) en laat ze uitlekken.
  3. Verwarm een eetlepel kokosolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de uien totdat ze glazig worden. Voeg dan de linzen, knoflook en de gele curry pasta toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm het een paar minuten. Vervolgens zet je het vuur uit en laat het mengsel nog even in de pan. 
  4. Pak een kom en klop daarin de eieren los met de slagroom. Voeg een flinke snuf zout en peper toe. 
  5. Vet een bakvorm in met kokosolie. Als de olie niet vloeibaar is, zet je hem even in de oven die aan het voorverwarmen is. Bestrijk de bladeren filodeeg aan beide kanten met de kokosolie en bekleed de bodem van je taartvorm hiermee. Zorg ervoor dat de rand hoog genoeg is. Filodeeg is overigens best dun, dus je kunt de bodem het beste dubbel beleggen zodat de vulling er straks niet doorheen komt. 
  6. Vervolgens roer je de gebakken linzen en uien door de eieren met room. Giet dit in de taartvorm. Verdeel de erwtjes eroverheen en druk ze een beetje in het mengsel.
  7. Plaats de Indiase currytaart voor 25 minuten in het midden van de oven. Hou het in de tussentijd goed in de gaten, als de filodeeg-randen te hard gaan (verbranden) zet je de taart iets lager in de oven. 
  8. Laat de Indiase currytaart na de oventijd licht afkoelen voordat je hem aansnijdt. Strooi de kiemen eroverheen. 

Eet smakelijk!

 

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: het voordeel van hartige taart is dat je het warm én koud kunt nuttigen. Heb je een puntje over (of zorg ervoor dat je een puntje overhoudt;), bewaar die dan lekker voor de lunch de dag erna. 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Indiase currytaart met erwtjes en linzen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: curry, filodeeg, hartige taart, hoofdgerechten, Indiase keuken, linzen, Nanda Appelman, tuinerwten, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Mijn ervaringen na 2 maanden Weight Watchers
Volgend bericht: Weekvlog #9 »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. Nationale Week Zonder Vlees - Rejoice wijn schreef:
    11 maart 2022 om 9:38 am

    […] heb voor nu een mooi vegetarische currytaart […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in