• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt!

  • Home
  • Recepten
    • Low Carb Recepten
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Barbecue & Grill
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Groente Recepten / Spinazie curry met paneer (Palak paneer)

Spinazie curry met paneer (Palak paneer)

30 april 2018 Door Nanda Appelman 2 Comments

Hallo Meatless Monday! Ik maakte voor vandaag deze gezonde en romige spinazie curry met paneer, ook wel palak paneer op z’n Indiaas. Het is een lekker snel te bereiden curry voor de doordeweekse maandag en dus volledig vegetarisch.

Ik heb deze spinazie curry met paneer bewust wat makkelijk en snel te bereiden gemaakt. Daar hou ik nu eenmaal van, hoewel het niet moet afdoen aan de smaak natuurlijk. Gebruikelijk ken ik curry’s namelijk als gerechten die lang moeten pruttelen of een keukenkastje vol kruiden vragen.

Zelf Spinazie curry maken

Bij deze spinazie curry met paneer is dat dus niet het geval. Geïnspireerd geraakt door deze lekkere curry? Eerder maakte ik pompoen curry met linzen en kokosmelk en deze Thaise rode curry met rundvlees is ook heerlijk om eens uit te proberen!

recept spinazie curry met paneer bettys kitchen

Indiase, vegetarische kaas ‘paneer’

Paneer is een witte kaas die mild en romig van smaak is. Het lijkt eigenlijk een beetje op hüttenkäse, maar dan een groot blok zeg maar. In India is het een populaire vleesvervanger en smaakt heerlijk in deze spinazie curry met paneer. En in Indiase restaurants staat het dan ook regelmatig op de kaart als vegetarisch alternatief. Absoluut het uitproberen waard en ik heb mezelf voorgenomen hier zeker vaker mee te gaan koken…

Print

Recept: Spinazie curry met paneer (Palak paneer)

Spinazie curry met paneer
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

  • 200 gram paneer
  • 350 gram verse, gewassen spinazie
  • 2 witte uien
  • 2 tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • Een stuk gember, zo’n 2 bij 3 cm.
  • 75 ml. crème fraîche
  • 125 ml. volle yoghurt
  • 2 tl. garam masala kruiden
  • 1 tl. chilipeper (of meer naar eigen smaak)
  • Een flinke hand verse koriander
  • Peper en zout
  • Ghee (geklaarde boter) om te bakken
  • Naan en/of rijst om erbij de serveren

Instructions

  1. Bereid de naan en/of rijst volgens de gebruiksaanwijzing
  2. Blancheer de spinazie, op deze manier blijft de mooie, groene kleur en voedingsstoffen behouden. Dit doe je door een flinke pan water met wat zout aan de kook te brengen. Schep de spinazie erin, druk alle blaadjes goed onder water en kook het voor max. 3 minuten. Giet de spinazie dan direct af en spoel het af onder ijskoud water. Stop de spinazie in een kom, giet het resterende water eruit. Je hoeft het water er niet helemaal uit te drukken. Met een staafmixer of in de keukenmachine mix je het tot een egaal geheel.
  3. Snij de ui, knoflook, gember en tomaten heel fijn. Verwarm een flinke eetlepel ghee in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de uitjes totdat ze glazig zijn. Roer vervolgens de knoflook en gember erdoorheen en na een paar minuten ook de tomaat. 
  4. Vervolgens roer je ook de garam masala en chilipeper door de groenten en schep de spinaziesaus erdoorheen. Voeg een flinke snuf peper en zout toe en laat het op zacht vuur zachtjes pruttelen voor zo’n 10 minuten. 
  5. Ondertussen snij je de paneer in blokjes. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm ook wat ghee in en bak de paneer in een paar minuten aan alle kanten lichtbruin (en knapperig, jam!).
  6. Schep de crème fraîche, yoghurt, paneer en verse koriander door het spinazie-mengsel en verwarm de spinazie curry nog even kort. Breng het niet aan de kook.
  7. Serveer de spinazie curry met de rijst en/of naan. 

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: deze spinazie curry met paneer kun je prima nog enkele dagen goed afgedekt in de koelkast bewaren wanneer je wat over hebt. Warm het een paar dagen later op voor de lunch of een snel diner. Dubbel genieten! 

recept spinazie curry met paneer bettys kitchen

 

 

Category: Groente Recepten Tags: curry, ghee, Indiase keuken, koriander, naanbrood, Nanda Appelman, paneer, spinazie, vegetarisch

About Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Previous Post: « Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam
Next Post: Weekvlog #16 »

Reader Interactions

Comments

  1. Youri bakker

    1 mei 2018 at 10:04 pm

    Erg lekker ziet dit eruit. Ik vind curry zelf ook erg lekker en ga deze zeker een keer maken

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 mei 2018 at 3:01 pm

      Hi Youri, dat is goed om te horen! Ben benieuwd wat je er dan van vind. 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Hi! Welkom in mijn online keuken! En hier geef ik antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?" Op deze site deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, toffe restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 10x Winter soep recepten 10x Winter soep recepten
  • 15x Recepten voor Valentijnsdag 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Shakshuka (video) Shakshuka (video)
  • Gnocchi met kip uit de oven (video) Gnocchi met kip uit de oven (video)
  • Dutch Baby Pancake Dutch Baby Pancake

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg Betty ook op Instagram

  • Terwijl deze dame aan het uitzieken is, MOEST ik natuurlijk nog wel even dit plaatje met jullie delen. Afgelopen wvrijdag kwam namelijk de kookvideo voor deze SHAKSHUKA online en die wil je proeven! Ik kan niet wachten tot ik weer normaal kan eten en hier mijn tanden weer in mag zetten! .
.
#linkinbio #breakfast #lunch #shakshuka #tomaat #chili #eieren #kookvideo #youtube #BettyskitchenNL
http://bit.ly/2DTq75C
  • HIEPERDEPIEP HOERA!
Mijn blog bestaat 6 jaar!!
✨🎈🎉🤩 🎁🎊🏅
Valentijns avond 2013 kreeg ik een website cadeau van Dylan. Een plek om digitaal mijn favoriete recepten op te slaan en bij te houden. En dat vervolgens Food fotografie een enorme hobby van me werd. Nooit gedacht dat de site ontdekt zou worden door mensen buiten mijn familie en vriendenkring. En dat het vandaag de dag een (meer dan) fulltime  baan en eigen bedrijf zou zijn. Maar ook de keerzijde en hoe lastig het combineren met mijn werk en moederschap werd en dat Betty er in 2018 echt een beetje doorheen zat en wilde stoppen. Ik ben blij dat de mensen om me heen volhardend waren en me de droom niet hebben laten opgeven. Want ik vindt het echt ontzettend leuk wat ik doe. Maar soms zit een hoofd vol ideeën en perfectionisme elkaar gewoon in de weg. Het was mijn 5 year itch, zeg maar. 2019: het jaar waarin ik vooral mama wil zijn, waar Nanda, Vincent en andere gastbloggers jullie juist voorzien van nieuwe content, zodat ik me juist kan focussen op een nieuwe uitdaging:  wekelijkse youtube kookvideos! Ik krijg hier nieuwe energie van en vind hier nu weer mijn balans in.
Ik kan iedereen niet vaak genoeg bedanken dat ik dit werk KAN en MAG doen. I ❤️ you - x - Betty
.
.
#blogverjaardag #happybirthday #BettyskitchenNL #persoonlijk #foodie #foodblogger #6yearsold #Thankyou #balans #bedankt #iloveyou #VALENTIJNSDAG
  • #FRIYAY
Deze red Velvet Cookies hadden eigenlijk ook perfect voor Valentijnsdag gekund. Maar met het weekend voor de deur is het ook zeer feestelijk weekend voer 😉 Kneed er lekker op los (wel handschoenen aan, zie video) en geniet! ❤️ Als jij hier ook je tanden in wilt zetten!
Chech het recept via link in @bettyskitchennl 👈 .
.
#redVelvet #rood #kookvideo #wittechocolade #weekend #koekjes #cookies
https://youtu.be/wajROvdhn3M
  • Manlief reageerde verbaasd toen hij deze thuis op tafel zag liggen... Met een kaartje erbij dat niet van hem was... 😂 Misschien moet ik vanmiddag ook even een bosje bloemen voor mezelf kopen want hij is laat thuis, dus wordt enkel samen een kopje thee voor het slapen gaan denk ik. Wel met Merci dan... 😜 bedankt @mercichocolates en aan iedereen: maak er een leuke dag van. Met je liefste, familie, collega's, je kat of alleen💕❤️
#chocoladeisvooriedereen #merci #valentinesday #VALENTIJNSDAG #gekregen #foodpost #love #chocolade #chocolate
  • Goede morgen op deze Valentijnsdag! En kijk eens wat voor lekkers je straks vast in de koelkast kunt zetten. Deze Valentijnsdag ROCKY Road blijf je namelijk van snoepen! Voor het recrpt ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈 of highlights.
.
.
#VALENTIJNSDAG #chocolade #rockyroad #chocolate #valentijn #marshmallows #prettyinpink
http://bit.ly/2DzFfFc
  • #VALENTIJNSDAG
Deze overheerlijke blondies met roze chocolade zijn gevuld met macadamia noten en kersen. Een mooie traktatie voor Valentijnsdag met RUBY chocolade.❤️💕 En zeg nou eerlijk daar wil jij toch ook je tanden in zetten?!? Voor het recept ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
. 
#blondies #rubychocolade #kersen #valentijn #roze #liefdegaatdoordemaag #chocolade #chocolate #cookies #brownies
http://bit.ly/2E7CYmg
  • #VEGETARISCH
Ik heb altijd al eens zelf gnocchi willen maken, maar dan moest het wel een bijzondere worden. Deze variant van pompoen gnocchi is mega lekker en wordt op smaak gebracht met een salie-roomsaus met champignons! Hij is best tof geworden of niet 😉 Wil jij hem ook maken? Zie recept via link in @bettyskitchennl 👈 of via stories
.
.
#pompoen #gnocchi #pasta #potatoes #pumpkin #italianfood #BettyskitchenNL https://bettyskitchen.nl/pompoen-gnocchi/

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Privacyverklaring

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee