• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Thaise groene curry met kipfilet en courgette

Thaise groene curry met kipfilet en courgette

16 mei 2016 Door Betina Oostveen Reageer

We zitten op de helft van de Mai Thai maand en ik hoop dat jullie net zo aan het genieten zijn van al dit lekkers uit Thailand? Vandaag heb ik weer een curry recept voor jullie en ditmaal is het een Thaise groene curry met kipfilet en courgette.

Diegenen die ooit zelf in Thailand zijn geweest, weten het maar al te goed: Dit is het land van de pittige curry’s en naast de rode variant moet je natuurlijk ook eens een groene curry proberen.

Thaise groene curry met kipfilet en courgette

Thaise groene curry met kip maken

Smaak is persoonlijk, maar als ik heel eerlijk mag zijn, vind ik een volle rode curry beter bij vlees passen. Een Thaise groene curry vind ik wat ‘zuriger, maar ook lichter van smaak en past naar mijn mening dan ook het beste bij kip. Daarom maak ik deze Thaise groene curry met kipfilet en courgette. Een combinatie die ik ook in Thailand at, tijdens onze vakantie. En op de markt maakte ik niet alleen kennis met de typische geuren van Thailand, maar ook met de lokale groente en fruitsoorten die vaak terugkomen in de Thaise keuken. Check hier een compleet weekmenu met Thaise recepten!

Thaise groene curry met kipfilet en courgette
Thaise groene curry met kipfilet en courgette

Knalgroene baby-aubergines

De meest grappige ontdekking vond ik toch wel de baby-aubergines. Niet te verwarren met kleine witte/paarse aubergines, ter grootte van een limoen. Maar ik bedoel echt de piepkleine bolletjes, ter grootte van een flinke doperwt. Knalgroen en vaak nog aan een takje.  Als je ze doorbijt komen er tientallen kleine zaadjes uit en deze baby-aubergines zijn lekker zurig van smaak. Dat knalgroene en zurige besje doet het dan ook heel goed in deze Thaise groene curry. Dus zet de baby-aubergines dus op je boodschappenlijst, als je weer eens naar de Toko gaat.


Print

recept: Thaise groene curry met kipfilet en courgette

Thaise groene curry met kipfilet en courgette
Print Recipe

Voor de pittige trek maken we natuurlijk graag een Thaise curry. Deze variant met kipfilet en courgette is op smaak gebracht met een groene curry en kokosmelk!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 3–4 personen 1x
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 300 gram kipfilet,
  • 4 sjalotten,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 cm gember,
  • 1 limoen,
  • 1 stengel citroengras,
  • 1 (groene)
  • peper,
  • 2 courgettes,
  • 100 gram baby mais,
  • optioneel: baby- aubergine,
  • 4 eetlepels groene curry pasta,
  • 400 ml kokosmelk,
  • 1 eetlepel vissaus,
  • verse korianderblad,
  • zout & peper,
  • (kokos)olie, om in te bakken.

Extra:

  • keukenmachine,
  • wok

Instructions

  1. Verwijder de zenen van de kipfilet en snijd in reepjes. Pel de sjalotten en snijd doormidden. Pel de knoflook. En verwijder de schil van de gember. Stop de sjalotten, knoflook, gember en sap van 1/2 limoen in de keukenmachine en maal fijn.
  2. Verwarm ondertussen de wok voor op hoog vuur. Laat wat kokosolie smelten en wok hierin het sjalotten mengsel. Goed blijven roeren zodat deze niet aanbrand. Voeg vervolgens de kipfilet erbij en bak rondom aan gedurende 5 minuten. Breng op smaak met zout & peper.
  3. In de tussentijd kun je de overige groente snijden: Verwijder het buitenste blad van de citroengras en breek de stengel in drieën. Verwijder het groen van de peper (verwijder eventueel de zaadjes als je dit te pittig vindt) en snijd de peper in dunne ringen. Was de courgette en verwijder de steel. Snijd de courgette overlangs in 4 repen en vervolgens in blokken. Spoel de baby mais af en hak in grove stukken. De bolletjes baby-aubergine hoeven enkel nog van de takjes gerist te worden en afgespoeld te worden onder de kraan.
  4. Voeg het citroengras, rode peper, courgette, baby-mais en baby-aubergine toe aan de wok en bak mee gedurende 2-3 minuten. Voeg de groene curry pasta toe en verwarm mee gedurende 1 minuut. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Draai vervolgens het vuur naar middelmatig en laat de Thaise curry rustig doorkoken gedurende 15 minuten. Je kunt eventueel de wok afdekken met een grote deksel, maar dit is niet nodig. Tussendoor nog wel een paar keer roeren om aanbranden te voorkomen.
  5. Breng tot slot de curry op smaak met de vissaus, de overige 1/2 limoensap en uiteraard zout & peper. Serveer deze Thaise groene curry met kipfilet met wat gekookte (Jasmijn) rijst.

Eet smakelijk!

Keywords: thais, curry, kip, courgette, pittig, rijst

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Thaise groene curry met kipfilet en courgette

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze thaise groene curry met kipfilet wilt gaan maken!

Category: Gevogelte Recepten Tags: aubergines, citroengras, courgette, curry, gember, kipfilet, knoflook, kokosmelk, limoen, mais, sjalotten, spaanse peper, Thaise Keuken, vissaus

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « WIN: een Smoothie pakket
Volgend bericht: Panorama Rail Restaurant in Amsterdam »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)
  • zelf zuurdese starter maken © bettyskitchen.nl Zelf Zuurdesem starter maken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in