• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Bietjes stamppot met pompoen en geitenkaas

Bietjes stamppot met pompoen en geitenkaas

18 februari 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Zet jij op de Meatless Monday ook deze bietjes stamppot met geroosterde pompoen, geitenkaasbrie en mosterdjus op tafel? Bij hartje winter hoort zo nu en dan toch wel een goede, Hollandse stamppot. En ondanks dat zo’n Hollandse pot vaak met rookworst wordt geserveerd, is een vegetarisch alternatief zoals deze echt een aanrader!

Koken met pomoen

De pompoenen zijn tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar. Je hebt dan ook verschillende soorten en maten. En lekker koken met pompoen zet doorgaans ook heerlijke gerechten op tafel. Ik gebruikte voor dit gerecht kant en klare blokjes pompoen. Heb je een hele pompoen gekocht en hulp nodig bij het schillen hiervan? Hier kun je de handige tutorial op video vinden: how-to pompoen schillen en snijden.

recept bietjes stamppot met pompoen

Stamppot met rode bietjes maken

Eerder schreef ik nog wel eens dat ik geen liefhebber ben van klassieke, Hollandse stamppotten. Ik bedacht dan ook verschillende (vegetarische) alternatieven zoals de boerenkoolstamppot met hazelnoten, deze preistamppot met drie kazen of de hutspot soep met gekarameliseerde ui, maar nu kun je dus ook deze stamppot met rode bietjes maken.

Maar ik moet bekennen dat ik de klassieke stamppot stiekem toch ook steeds meer ga waarderen. Laatste heb ik voor het eerst sinds jaren zelfs een ‘echte’ zuurkool stamppot gemaakt en daar heb ik toch van zitten smullen! 😀


Print

Recept: Bietjes stamppot met pompoen en geitenkaas

recept bietjes stamppot met pompoen
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Zet op de Meatless Monday deze bietjes stamppot met geroosterde pompoen, geitenkaasbrie en mosterdjus op tafel

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram pompoen in blokjes,
  • 3 teentjes knoflook,
  • 500 gram kruimige aardappels,
  • 250 gram gekookte rode bietjes,
  • 2 el. pompoenpitten,
  • 1.5 el. olijfolie,
  • 50 gram ongezouten roomboter,
  • 150 gram geitenkaasbrie,
  • 2 tl. mosterd,
  • Zout en peper.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schep de pompoenblokjes in een ruime ovenschaal. Pers de teentjes knoflook erboven uit en roer goed door samen met de olijfolie en een snuf peper en zout. Plaats voor 30 minuten in het midden van de oven zodra deze is voorverwarmd.
  2. Ondertussen schil je alvast de aardappels. Was en snij grove stukken. Rasp de bietjes alvast met een grove rasp. Snij de geitenkaasbrie in dunne plakken. 
  3. Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook. Voeg de aardappel toe en kook in ongeveer 15 minuten zacht en gaar. De laatste 5 minuten van de kooktijd van de aardappels, verwarm je op middelhoog vuur de bietjes in een steelpannetje. Roer de bietjes zo nu en dan door. 
  4. In een droge koekenpan rooster je de pompoenpitjes op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de pitjes niet aanbranden. Zodra ze lichtbruin beginnen te kleuren haal je ze van het vuur.
  5. Zodra de aardappels gaar zijn giet je het water af. Voeg het klontje boter en de mosterd toe aan de pan. Stamp de aardappels met een aardappelstamper. Vervolgens schep je de bietjes erdoorheen. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. 
  6. Serveer met de geroosterde pompoen, pompoenpitjes en geitenkaasbrie eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda  

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept bietjes stamppot met pompoen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, geitenkaas, Glutenvrij, knoflook, mosterd, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, pompoen, pompoenpitten, rode bieten, roomboter, stamppot, vegetarisch, Winter

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Shakshuka (video)
Volgend bericht: 5x tips voor een betere weerstand »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in