Print

Recept: Bietjes stamppot met pompoen en geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zet op de Meatless Monday deze bietjes stamppot met geroosterde pompoen, geitenkaasbrie en mosterdjus op tafel

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram pompoen in blokjes,
  • 3 teentjes knoflook,
  • 500 gram kruimige aardappels,
  • 250 gram gekookte rode bietjes,
  • 2 el. pompoenpitten,
  • 1.5 el. olijfolie,
  • 50 gram ongezouten roomboter,
  • 150 gram geitenkaasbrie,
  • 2 tl. mosterd,
  • Zout en peper.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schep de pompoenblokjes in een ruime ovenschaal. Pers de teentjes knoflook erboven uit en roer goed door samen met de olijfolie en een snuf peper en zout. Plaats voor 30 minuten in het midden van de oven zodra deze is voorverwarmd.
  2. Ondertussen schil je alvast de aardappels. Was en snij grove stukken. Rasp de bietjes alvast met een grove rasp. Snij de geitenkaasbrie in dunne plakken. 
  3. Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook. Voeg de aardappel toe en kook in ongeveer 15 minuten zacht en gaar. De laatste 5 minuten van de kooktijd van de aardappels, verwarm je op middelhoog vuur de bietjes in een steelpannetje. Roer de bietjes zo nu en dan door. 
  4. In een droge koekenpan rooster je de pompoenpitjes op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de pitjes niet aanbranden. Zodra ze lichtbruin beginnen te kleuren haal je ze van het vuur.
  5. Zodra de aardappels gaar zijn giet je het water af. Voeg het klontje boter en de mosterd toe aan de pan. Stamp de aardappels met een aardappelstamper. Vervolgens schep je de bietjes erdoorheen. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. 
  6. Serveer met de geroosterde pompoen, pompoenpitjes en geitenkaasbrie eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda