• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Boerenkool stamppot met zoete aardappel

Boerenkool stamppot met zoete aardappel

1 maart 2016 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Zodra het buiten gevroren heeft, is het hoog tijd om boerenkool te eten. En laat ik nu net een heelijke variatierecept voor jullie hebben: Boerenkool stamppot met zoete aardappel!

We kunnen niet om de stamppotten heen in winterse tijden als deze. Maar waarom zou je niet een keertje een stamppot maken van zoete aardappel in plaat van een gewone aardappel.

Vorst over de boerenkool

De vorst doet namelijk de boerenkool zoeter smaken. Over het algemeen is deze boerenkool stamppot met zoete aardappel natuurlijk al een zoetere versie. Maar houd daarbij in gedachten dat het een gezondere variant op de standaard boerenkool stamppot is. Boerenkool is een echte superfood boordevol vitamine C voor een goede weerstand. Check hier in ieder geval nog meer lekkere recepten met boerenkool!

Boerenkool stamppot met zoete aardappel

Gezondere boerenkool stamppot

De de zoete aardappel in dit recept zorgt ervoor dat je minder hoge suiker pieken krijgt als bij een gewone aardappel. Het is dus een gezondere boerenkool stamppot en dat past weer prima bij mijn goede voornemens! Dan rest mij je enkel nog veel eetplezier te wensen op een koude, winterse avond en geniet intens van deze boerenkool stamppot met zoete aardappel. Enjoy!


Print

Recept: Boerenkool stamppot met zoete aardappel

vegetarische boerenkool stamppot met zoete aardappel recept Bettyskitchen.nl
Print Recipe

Een vegetarische stamppot met boerenkool en zoete aardappels.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram zoete aardappel,
  • 300 gram boerenkool
  • 1 grote (zoete) ui,
  • handje hazelnoten,
  • beetje roomboter,
  • 150 gram feta,
  • optioneel:  pittige mosterd.

Extra:

  • ruime kookpan,
  • koekenpan,
  • vergiet,
  • puree stamper.

 

Instructions

  1. Schil de zoete aardappels, spoel goed af en snijd in parten. Verdeel over de bodem van de pan. Was de boerenkool en verdeel bovenop de geschilde aardappels. Voeg nu genoeg water toe totdat de boerenkool net onder staan. Breng aan de kook, met een snuf zout, gedurende 20 minuten.
  2. Ondertussen ontvel je de ui, snijd door de helft en vervolgens in halve maan ringen. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de hazelnoten tot ze een beetje bruin kleuren. Haal vervolgens uit de pan en zet apart. Vervarm dezelfde koekenpan nogmaals, maar nu met een klein scheutje olie. Bak hierin de uienringen bruin gedurende 2-3 minuten. Draai het vuur uit.
  3. Zodra de zoete aardappels gaar zijn, giet je de pan af in een vergiet. Stop de aardappels en boerenkool direct terug in de pan en stamp grof met de puree stamper. Voeg een klont boter toe en breng op smaak met wat peper en zout. Stamp nogmaals goed door.
  4. Schep de boerenkool stamppot met zoete aardappel uit over de borden en verdeel hier de gebakken uien en hazelnoten overheen. Verkruimel er tot slot de feta kaas overheen. Aan tafel kun je nog een beetje pittige mosterd door je boerenkool stamppot heen roeren.

Eet smakelijk !

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Je kunt overgebleven boerenkool stamppot met zoete aardappel de volgende dag opbakken in een koekenpan met aanbaklaag. Je hoeft hiervoor geen boter of olie toe te voegen, maar gewoonweg een beetje wokken om op te warmen.

 

Keywords: boerenkool, stamppot, zoete aardappel, feta, vegetarisch, hazelnoten, glutenvrij

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Boerenkool stamppot met zoete aardappel

Category: Glutenvrije Recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: boerenkool, feta, Glutenvrij, hazelnoten, stamppot, uien, vegetarisch, Voedselzandloper, zoete aardappel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek Februari 2016
Volgend bericht: De Meest bekende desserts door de jaren heen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mieke

    27 januari 2020 om 7:31 pm

    Super lekkere stamppot; ik begreep dat 1x het recept voor 4 personen is maar dat is zeker te weinig. Wij hebben er met zijn tweeen van gegeten het was heerlijk😋

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 januari 2020 om 8:22 pm

      Hi Mieke,
      je hebt helemaal gelijk! Dit recept is ook voor 2 personen dus ik zal de teller even aanpassen.
      groetjes, betty

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in