• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Boerenkool stamppot met zoete aardappel

Boerenkool stamppot met zoete aardappel

1 maart 2016 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Zodra het buiten gevroren heeft, is het hoog tijd om boerenkool te eten. En laat ik nu net een heelijke variatierecept voor jullie hebben: Boerenkool stamppot met zoete aardappel!

We kunnen niet om de stamppotten heen in winterse tijden als deze. Maar waarom zou je niet een keertje een stamppot maken van zoete aardappel in plaat van een gewone aardappel.

Vorst over de boerenkool

De vorst doet namelijk de boerenkool zoeter smaken. Over het algemeen is deze boerenkool stamppot met zoete aardappel natuurlijk al een zoetere versie. Maar houd daarbij in gedachten dat het een gezondere variant op de standaard boerenkool stamppot is. Boerenkool is een echte superfood boordevol vitamine C voor een goede weerstand. Check hier in ieder geval nog meer lekkere recepten met boerenkool!

Boerenkool stamppot met zoete aardappel

Gezondere boerenkool stamppot

De de zoete aardappel in dit recept zorgt ervoor dat je minder hoge suiker pieken krijgt als bij een gewone aardappel. Het is dus een gezondere boerenkool stamppot en dat past weer prima bij mijn goede voornemens! Dan rest mij je enkel nog veel eetplezier te wensen op een koude, winterse avond en geniet intens van deze boerenkool stamppot met zoete aardappel. Enjoy!


Print

Recept: Boerenkool stamppot met zoete aardappel

vegetarische boerenkool stamppot met zoete aardappel recept Bettyskitchen.nl
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

Een vegetarische stamppot met boerenkool en zoete aardappels.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram zoete aardappel,
  • 300 gram boerenkool
  • 1 grote (zoete) ui,
  • handje hazelnoten,
  • beetje roomboter,
  • 150 gram feta,
  • optioneel:  pittige mosterd.

Extra:

  • ruime kookpan,
  • koekenpan,
  • vergiet,
  • puree stamper.

 

Instructions

  1. Schil de zoete aardappels, spoel goed af en snijd in parten. Verdeel over de bodem van de pan. Was de boerenkool en verdeel bovenop de geschilde aardappels. Voeg nu genoeg water toe totdat de boerenkool net onder staan. Breng aan de kook, met een snuf zout, gedurende 20 minuten.
  2. Ondertussen ontvel je de ui, snijd door de helft en vervolgens in halve maan ringen. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de hazelnoten tot ze een beetje bruin kleuren. Haal vervolgens uit de pan en zet apart. Vervarm dezelfde koekenpan nogmaals, maar nu met een klein scheutje olie. Bak hierin de uienringen bruin gedurende 2-3 minuten. Draai het vuur uit.
  3. Zodra de zoete aardappels gaar zijn, giet je de pan af in een vergiet. Stop de aardappels en boerenkool direct terug in de pan en stamp grof met de puree stamper. Voeg een klont boter toe en breng op smaak met wat peper en zout. Stamp nogmaals goed door.
  4. Schep de boerenkool stamppot met zoete aardappel uit over de borden en verdeel hier de gebakken uien en hazelnoten overheen. Verkruimel er tot slot de feta kaas overheen. Aan tafel kun je nog een beetje pittige mosterd door je boerenkool stamppot heen roeren.

Eet smakelijk !

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Je kunt overgebleven boerenkool stamppot met zoete aardappel de volgende dag opbakken in een koekenpan met aanbaklaag. Je hoeft hiervoor geen boter of olie toe te voegen, maar gewoonweg een beetje wokken om op te warmen.

 

Keywords: boerenkool, stamppot, zoete aardappel, feta, vegetarisch, hazelnoten, glutenvrij

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Boerenkool stamppot met zoete aardappel

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: boerenkool, feta, Glutenvrij, hazelnoten, stamppot, uien, vegetarisch, Voedselzandloper, zoete aardappel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek Februari 2016
Volgend bericht: De Meest bekende desserts door de jaren heen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mieke

    27 januari 2020 om 7:31 pm

    Super lekkere stamppot; ik begreep dat 1x het recept voor 4 personen is maar dat is zeker te weinig. Wij hebben er met zijn tweeen van gegeten het was heerlijk😋

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 januari 2020 om 8:22 pm

      Hi Mieke,
      je hebt helemaal gelijk! Dit recept is ook voor 2 personen dus ik zal de teller even aanpassen.
      groetjes, betty

      Beantwoorden
  2. Inge uit Uden

    11 oktober 2022 om 6:42 pm

    Heerlijk! De feta heeft een zuur-zoutig smaakje en past er super bij. Met m’n zwangerschapsdiabetes zijn de zoete aardappelen veel beter dan de gewone aardappelen en het smaakt ook nog eens lekkerder.
    Ik had geen hazelnoten in huis, die vervangen door walnoten en cashewnoten. Bij de uitjes nog een klein scheutje balsamico gedaan. Top! Dankjewel voor het lekkere recept

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 oktober 2022 om 9:53 am

      Super leuk om te horen Inge!
      Dank je wel

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in