• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Apple Pie Pancakes

Apple Pie Pancakes

10 januari 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Ben jij ook zo’n fan van gebakken appeltjes met kaneel? Dan ga jij dit recept zeker waarderen! Maak eens Apple Pie Pancakes voor het ontbijt of een uitgebreide weekendbrunch! Dat zijn heerlijke ‘fluffy’ pancakes met gebakken appel, kaneel en rozijnen!

Pancakes maken van bananabread beslag

Van oudsher maken wij gebakken appeltjes bij onze Hollandse flinterdunne pannenkoeken. Lekker met stroop en het is meteen een dessert in een! Maar deze combinatie doet het ook prima als ontbijt! Appeltjes zijn lekker vezelrijk en bevatten heel veel vitamine C. Ideaal voor in de koude wintermaanden dus! Ik maakte heerlijke fluffy Amerikaanse pancakes en daarbij dus boterzachte gebakken appeltjes met kaneelsuiker en vanille. Laten we dit recept maar meteen omdopen tot Apple Pie Pancakes en ze gaan zeker weten ook jouw favoriet worden! Ga jij ze dit weekend ook op het menu zetten? Check hier overigens 15x Pancakes recepten om van te smullen!

recept apple pie pancakes @bettyskitchen.nl
recept apple pie pancakes @bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere ontbijtrecepten met appel

Ben jij ook helemaal weg van deze Apple Pie pancakes? De gebakken appeltjes doen het niet alleen fantastisch met deze kleine pannenkoekjes, maar ik heb nog meer lekkere ontbijtrecepten met appel voor je op de site staan! Check bijvoorbeeld deze Baked Oats met appel en havermout! Maar de appels doen het ook perfect in deze crumble van croissantdeeg met appel. Dat is nog eens luxe ontbijten! Daarnaast kun je ook heerlijke kleine ontbijtmuffins met appel en rozijnen maken – mijn kids zijn hier echt dol op! En wat dacht je van deze appeltaart-tosti’s met oud brood? Geniet dus heerlijk van die appeltjes op de vroege ochtend!


Print

Apple Pie Pancakes

recept apple pie pancakes @bettyskitchen.nl
Print Recipe

Een heerlijk pannenkoekjes recept voor het hele gezin! Deze dikke en fluffy American pancakes top je af met boterzachte gebakken appeltjes met rozijnen en kaneelsuiker. Op en top genieten dus! Lekker met bijvoorbeeld wat gehakte walnoten of pecannoten en natuurlijk een scheut(je) maple syrup! Je kunt er ook een lepeltje roomkaas or zure room bij doen als contrast voor het zoet.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 16 –20 stuks (4 personen) 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor het pancake beslag:

  • 250 gr bloem
  • 4 el vanillesuiker
  • 4 tl bakpoeder
  • 3 tl baking soda
  • 300 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 40 gr roomboter, gesmolten

voor de gebakken appeltjes:

  • 3–4 kleine appeltjes
  • 75 gr rozijnen, geweld in heet water
  • 2 el suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • ½ tl kaneel
  • 20 gr roomboter

Extra:

  • staafmixer
  • bakplaat of koekenpan
  • roomboter of olie voor het bakken

Instructions

  1. Stop het bloem, vanillesuiker, bakpoeder en bakingsoda in een ruime kom. Kluts de eieren los met de karnemelk en schenk bij de droge bestanddelen. Steek een staafmixer in het beslag en mix door elkaar. Je wilt met name dat de bakingsoda goed oplost!
  2. Tot slot voeg je de gesmolten roomboter doe en mix dan het beslag nog even kort. Zet de kom apart zodat de bloem goed opgenomen kan worden door de karnemelk.
  3. In de tussentijd ga je de gebakken appeltjes maken. Schil hiervoor de appel en snijd ze in partjes of grove stukken. Stop in een kom. Giet de rozijnen af en dep even na met een keukenpapiertje. Voeg de rozijnen toe aan de appeltje, samen met de suiker, vanillesuiker en kaneel. Roer het geheel even goed om.
  4. Verwarm ondertussen een koekenpan op medium vuur en smelt de roomboter. Bak hierin de appeltjes rondom aan tot ze lichtbruin en gekarameliseerd worden in 5-10 minuten. Doe tussentijds een deksel op de koekenpan (als je die hebt) dan worden de appeltjes nog zachter!
  5. Verwarm (opnieuw de) koekenpan of bakplaat op medium hoog. Voeg  olie of boter voor bakken toe en schenk kleine hoopjes pancakebeslag uit. Bak 2-3 minuten tot egaal gestold aan die kant. Er zullen zich belletjes gaan vormen aan de bovenkant. Gebruik een spatel om de pancakes om te draaien en bak de andere kant ook gedurende 2 minuten. Maak ze daarom ook niet te groot (ca 8-10 cm) want anders moeten ze langer bakken. Serveer je pancakes direct en met de gebakken appeltjes bovenop.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: pancakes, appel, rozijnen, roomboter, suiker, kaneel, bloem

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept apple pie pancakes @bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze verrukkelijke Apple Pie Pancakes wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: Amerikaanse keuken, Appels, baking soda, bakpoeder, bloem, eieren, kaneel, karnemelk, pancakes, roomboter, rozijnen, suiker, vanillesuiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Linzen stoofpot met aardappel
Volgend bericht: 10x Recepten met boerenkool »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in