• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Appeltaart tosti

Appeltaart tosti

1 juni 2020 Door Nanda Appelman Reageer

Deze appeltaart tosti is echt een heerlijke traktatie als ontbijt of lunch. Lekker voor bij een uitgebreide brunch in het weekend. Of waarom geen feestje maken van een doodnormale lunch doordeweek op deze manier?

Appeltaart tosti met appel en krentenbrood

De echte tosti liefhebbers onder jullie wisten dit al vast wel: (oud) krentenbrood is ook uitstekend te gebruiken voor tosti’s! Deze appeltaart tosti bestaat dan ook uit sneetjes krentenbrood belegd met romige mascarpone, friszure Jonagolds citroenschil voor een mooie twist. Als afsluiter gezouten roomboter wat een heerlijke combinatie van smaken geeft. Dit is een overheerlijk recept voor de lunch of (weekend)brunch, maar verwacht vooral dus niet hele zoete hap!

recept appeltaart tosti met appel mascarpone rozijnen tosti met krentenbrood © betty;s kitchen

Nog meer recepten met krentenbrood

Heb je een paar plakken krentenbrood over? Dit kun je prima een paar dagen invriezen of dus deze appeltaart tosti van maken! Het is echt een aanrader! Maar daarnaast kun je van krentenbrood nog heerlijke, alternatieve ontbijt- en lunchgerechten maken. Bijvoorbeeld dit wentelteefjes recept en waarbij je het suikerbrood vervangt door krentenbrood. Ook kun je het overgebleven krentenbrood gebruiken voor dit heerlijke recept van toast met pindakaas en banaan-spread. Of maak er een zachte broodpudding met fruit van, maar dan dus met krentenbrood! Fijne alternatieven toch?


Print

Recept: Appeltaart tosti

recept appeltaart tosti met appel mascarpone rozijnen tosti met krentenbrood © betty;s kitchen
Print Recipe

Heb je een paar plakken krentenbrood over? Behalve invriezen kun je er ook heerlijke (zoete) ontbijt of lunch recepten mee maken. Maak eens wentelteefjes of tosti’s met krentenbrood. Deze Appeltaart tosti is een variatie met mascarpone en appel!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunchgerecht

Ingredients

Scale
  • 4 plakken krentenbrood
  • 1 Jonagold appel
  • 90 gram mascarpone
  • Een halve citroen
  • 1 tl. kaneel
  • Hand hazelnoten (ongeroosterd en ongezouten)
  • Roomboter (bij voorkeur met zeezout/gezouten)

Benodigdheden:

  • Tosti-ijzer
  • Zesteur

Instructions

  1. Verwarm het tosti-ijzer voor. Leg de vier plakken krentenbrood alvast klaar op het aanrecht.
  2. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij de appel in hele dunne plakjes. Verwarm 1 el. roomboter met 2 el. water in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de plakjes appel aan beide kanten totdat deze lichtbruin kleuren. Zet nog even apart.
  3. Rasp de schil van de citroen met een zesteur. Hak of snij de hazelnootjes wat fijner. Klop de mascarpone los in een kom en schep vervolgens de kaneel, hazelnootjes en citroenschil erdoorheen.
  4. Verdeel de mascarpone over 2 plakken krentenbrood. Leg vervolgens de plakjes gebakken appel erop en als laatste de 2 overgebleven plakken krentenbrood. 
  5. Besmeer de buitenkant van de plakken krentenbrood met wat roomboter en plaats vervolgens tussen het tosti-ijzer. Grill totdat er lichtbruine grillrandjes ontstaan op de tosti. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk. 

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept appeltaart tosti met appel mascarpone rozijnen tosti met krentenbrood © betty;s kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze appeltaart tosti wilt gaan maken!

Category: Lunch recepten, Ontbijt Recepten Tags: Appels, hazelnoten, krentenbrood, mascarpone, Nanda Appelman, tosti's, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Ontbijtpizza met ei (video)
Volgend bericht: Gepofte zoete aardappel met gegrilde asperges en zalm »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in