• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / How-to en tutorials / Basisrecept pannenkoeken bakken

Basisrecept pannenkoeken bakken

21 april 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Zelf pannenkoeken bakken is niet moeilijk en waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al gewoon in huis liggen. Dit is een basisrecept voor pannenkoeken bakken met bloem, eieren en melk

Zelf pannenkoeken beslag maken

Als je echt ‘niets’ in huis hebt, kun je toch vaak nog lekker pannenkoeken gaan bakken. En het mooiste is nog: iedereen kan ze maken want pannenkoeken bakken is zo gemakkelijk. Hieronder vind je niet alleen een basisrecept voor pannenkoeken bakken, maar ook variaties voor het pannenkoeken beslag maken. En diverse toppings en recepten met pannenkoeken!

italiaanse pannenkoekentaart recept hartige taarten bettyskitchen
Italiaanse hartige pannenkoeken taart

Recepten met pannenkoeken:

Als je eenmaal het basis recept voor pannenkoeken bakken onder de knie hebt, dan heb ik nog veel meer lekkere recpeten met pannnekoeken in petto voor je. Ook prima om te maken met ‘leftover’ pannenkoeken die een nachtje in de koelkast hebben gestaan.

  • Pannenkoekentaart met citroen
  • Bretonse pannenkoek met spinazie en spiegelei
  • Pannenkoekentaart met appel en kaneelroom
  • Italiaanse hartige pannenkoekentaart
  • Pannenkoekentaart met spinazie en gehakt
  • Gevulde hartige pannenkoeken
  • Pannenkoekentaart met chocolade
  • Opgerolde pannenkoeken met noten en karamelsaus

Print

Basisrecept pannenkoeken bakken

recept pannenkoeken met hazelnoten en karamelsaus © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Zelf pannenkoeken bakken is niet moeilijk en waarschijnlijk heb je alle ingredienten al gewoon in huis liggen. Dit is een basisrecept voor pannenkoeken bakken met bloem, eieren en melk, maar ook een paar variatierecepten en warmhoud tip voor je pannenkoeken.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 35 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 8 – 10 stuks 1x
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 grote eieren (L)
  • 500 ml (plantaardige) melk,
  • snufje zout,
  • 250 gram bloem
  • zonnebloemolie

Instructions

  1. Kluts de eieren met de melk even luchtig in een kom.
  2. Voeg het zout en de bloem toe en klop nogmaals goed door. Zorg dat alle klontjes er uit zijn.
  3. Zet het pannenkoekenbeslag apart en laat 30 minuten staan zodat de melk het bloem goed kan opnemen.
  4. Verwarm de oven voor op 60 graden (50 hetelucht). Plaats een kommetje omgekeerd op een groot bord (let op, ze moeten beiden in de oven kunnen). Plaat dit alvast in de oven.
  5. Verwarm een dunne crepepan of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een beetje olie toe aan de pan en zwenk deze zachtjes rond om de olie te verdelen. Blijf de steel met een hand vasthouden.
  6. Met je andere hand lepel gebruik je een soeplepel met beslag in het midden van de pan. Zwenk met je andere hand aan de steel de pan weer zachtjes rond om het beslag volledig uit de laten lopen en over de gehele bodem te verdelen.
  7. Zet de pan op het vuur en wacht tot de bovenkant volledig gestold is. Draai daarna de pannenkoek om. Dit kan met behulp van een spatel, maar je kunt ook een ‘draai’ in de lucht doen met de pan.
  8. Wacht daarna nog eventjes tot ook deze zijde gebakken is en verplaats de pannenkoek naar het bord met kommetje in de oven. Doe de oven weer dicht en bak ondertussen de volgende pannenkoek.
  9. Serveer je pannenkoeken met bijvoorbeeld stroop, (bruine)suiker, Nutella of zie ‘notes’.

Eet smakelijk!

Notes

Variatie recepten voor pannenkoeken beslag maken:

  • Vervang 100 gram meel door boekweit meel voor een Franse pannenkoek (crepe).
  • Bak eerst wat ham of ontbijtspek aan in de pan en giet hier het beslag op (mag wat dikker). Lekker met stroop!
  • Voordat je de pannenkoek omdraait kun je ook wat geraspte kaas er op leggen. Laat deze dan een beetje mee stollen en draai daarna de pannenkoek pas om.
  • Voeg 2-3 eetlepels suiker + 1.5 theelepel bakpoeder toe aan het beslag voor wat luchtigere en zoetere pannenkoeken.
  • Rasp 1 appel fijn en voeg toe aan het beslag met 1 theelepel kaneel. Erg lekker met wat rozijnen en stroop of poedersuiker.

Keywords: pannenkoeken, eieren, beslag, bloem

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

basisrecept voor pannenkoeken bakken met variatie recepten voor pannenkoeken beslag maken

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je met dit basisrecept zelf pannenkoeken wilt gaan bakken.

Category: How-to en tutorials Tags: basis recept, bloem, boter, crepes, eieren, Hollandse keuken, melk, olie, pannenkoeken, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Omrekentabel voor koken en bakken
Volgend bericht: Taughetti met Bolognesesaus (pasta gemaakt van tauge) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in