Voor deze Meatless Monday maakte ik een heerlijke, vegetarische bloemkool curry met halloumi kaas en cashewnoten. Boordevol groenten, kaas en noten om van te smullen. Dit gerecht is lekker verwarmend voor op een donkere, koude winteravond.
Zelf bloemkool curry maken
Ik ben gek op curry’s, zolang ze niet al te spicy zijn. In Thailand heb ik me daar wel eens lelijk in vergist. Dan verscheen er een heerlijke curry op tafel, nam ik een hap en brak het zweet me overal uit. Inmiddels weet ik dat gele en groene curry’s over het algemeen redelijk veiliger zijn. Rode curry moet ik vooral aan me voorbij laten gaan. Ik vind het dan ook een uitkomst dat in de supermarkt heerlijke, pure curry pasta’s te vinden zijn. Waardoor het heel makkelijk is om ook zelf curry te kunnen maken in onze eigen keuken!
Nog meer recepten met curry pasta
Ik serveerde deze vegetarische bloemkool curry met halloumi en gekookte rijst, maar je kunt dit naar eigen wens vervangen door bv. noodles en / of naanbrood. Dat curry’s heel goed passen bij de vegetarische keuken hebben we wel ontdekt bij Betty’s Kitchen. Eerder maakten we bv. ook deze lekkere Indiase currytaart met erwtjes en linzen en deze vegetarische spinazie curry met paneer (palak paneer). Beide aanraders! Maar daarnaast vind je nog meer overheerlijke curry recepten terug op de site! Maak bijvoorbeeld ook een deze kip met groene curry! Of ga voor mosselpannetje op Thaise wijze!
Recept: Bloemkool curry met halloumi
Voor deze Meatless Monday maakte ik een heerlijke, vegetarische bloemkool curry met halloumi kaas en cashewnoten. Lekker verwarmend voor op een donkere, koude najaarsavond.
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 25 min.
- Total Time: 35 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Indiase keuken
Ingredients
- 125 gram rijst
- 225 gram halloumi
- 1 kleine bloemkool
- Een halve courgette
- 3 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- +/- 2 cm. verse gember
- 70 gram groene curry pasta
- 400 ml. kokosmelk
- Een flinke hand cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
- 5 takjes verse koriander
- Peper en zout
- Kokosolie
Instructions
- Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af zodra de rijst gaar is en zet nog even apart.
- Breng alvast een ruime pan met water aan de kook voor de bloemkool. Verwijder het groen en de stronkjes van de bloemkool en snij de roosjes fijn. Kook de bloemkool +/- 10 minuten.
- Versnipper de sjalotjes en snij de knoflook en verse gember alvast heel fijn. De halve courgette snij je in blokjes. Snij de halloumi in dunne reepjes en knip of snij de koriander alvast fijn.
- Zet een wokpan op middelhoog vuur en verwarm de kokosolie hierin. Voeg de verse gember, sjalotjes, halloumi en courgette toe. Bak totdat de sjalotjes glazig worden en de halloumi lichtbruin kleurt. Vervolgens voeg je de verse knoflook en curry pasta toe. Bak dit even mee en giet de kokosmelk in de pan. Zet het vuur zacht en verwarm de curry enkele minuten.
- Zodra de bloemkool gaar is giet je de pan af en voeg je de bloemkool toe aan de curry. Voeg ook de koriander toe en roer goed door. Proef de curry en voeg indien nodig en naar eigen wens nog peper en zout toe.
- Serveer de bloemkool curry met de rijst. Verdeel de cashewnoten eroverheen.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische bloemkool curry met halloumi kaas wilt gaan maken!
Geef een reactie