Het is weekend en dan mag dat ontbijtje wel een klein beetje luxer, toch? Omdat de appels en kaneel niet weg te denken zijn dit seizoen, besloot ik om eens havermout met appel uit de oven te maken.Het is een soort gebakken variant van havermoutpap maken (baked oats).
Havermout met appel recepten
Dit recept voor havermout met appel uit de oven is een heerlijk en welkom alternatief op de appeltaart-havermoutpap. En het hele huis gaat er zo heerlijk van ruiken! En die havermout houd mijn suikerspiegel ook een beetje in balans vandaag. Lekker van genieten dus! En als je hierna ook grote fan bent van Havermout met appel uit de oven, dan moet je absoluut ook eens dit havermouttaartje met banaan uit de oven proberen.
Nog meer lekkere recepten met havermout of appel
Heb je nog een extra appel in huis? Maak dan deze gedroogde appel schijfjes in de oven en serveer deze als topping over de havermout met appel uit de oven! Daarnaast maakte ik ook een baked oats variant met banaan voor jullie klaar en kun je hier genieten van nog meer ‘Baked Oats’ recepten die een ware hype op TikTok blijken! Ook lekker zijn de volgende recepten met havermout of appel:
- 10x ontbijtrecepten met havermout
- 10x havermoutpap recepten
- havermoutmuffins met appel en rozijnen
- gewone muffins met appel en karnemelk
- Crumble met croissants en appel
Recept: Havermout met appel uit de oven
Het is weekend en dan mag dat ontbijtje wel een klein beetje luxer, toch? Omdat de appels en kaneel niet weg te denken zijn dit seizoen, besloot ik om eens havermout met appel uit de oven te maken.Het is een soort gebakken variant van havermoutpap maken (baked oats).
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 5 minutes
- Total Time: 20 minutes
- Yield: personen
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 50 gram havermout
- 125 ml amandelmelk
- 20 gram rozijnen
- 1 kleine appel
- 0.5 tl bakpoeder
- Â 0.25 tl kaneel
- optioneel: 1-2 tl maple siroop
- (kokos)olie
Extra:
- oven + ovenrooster,
- kleine bakvorm (ca 10-12 cm breed),
- kwast voor het invetten.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht). Vet de bakvorm in met een beetje (kokos)olie en zet apart.
- Meng de havermout met het bakpoeder, de amandelmelk en rozijnen en zet apart. Schil de appel en rasp deze grof. Roer tot slot door de havermout en breng op smaak met kaneel.
- Giet het mengsel in de bakvorm en bak in de oven gedurende 20-25 minuten. Laat de havermout met appel uit de oven een beetje in de vorm afkoelen alvorens deze te serveren.
- Je kunt deze eventueel nog serveren met wat extra plakken geroosterde appel ringen. En geef aan tafel wat maple siroop bij deze havermout met appel uit de oven. Die kun je er dan nog overheen ‘drizzlen’ om zoeter te maken.
Eet smakelijk! groetjes, Betty
Carla
2 ons rozijnen!? ? Niet wat veel voor 1 pers..zoveel gaat er niet eens in een cake of brood !
Ik maak dit al jaren, naar met een klein handje rozijnen ( en of abrikoosjes ) en een klein handje noten..en een klein snufje zout.
Betina Oostveen
Hi Carla,
je hebt gelijk, dat moest 20 gram zijn! oftewel een klein handje hoor.
Maar meer mag altijd 🙂
Lisa
Ik maak dit al tijden regelmatig, erg lekker! Ik voeg altijd een handje noten en koek & speculaaskruiden toe.
Inge Dohmen
Een vraagje, moet geen ei bij zoals bij het havermout-banaantaartje?
Betina Oostveen
Hi Inge,
Als je er echt een taartje van wil maken dan mag het zeker,
maar voor een gebakken ‘havermoutpap’ hoeft niet perse voor dit recept.
Groetjes, Betina