(Advertorial) – Zoals het natuurlijk een echte Nederlandse betaamt, ben ik dol op kaas. In alle soorten, maten, kleuren en pittigheid natuurlijk. En om jullie te laten zien dat je hele lekkere recepten met kaas kunt maken, deel ik vandaag een overheerlijk recept voor tagliatelle met blauwe kaas.
Pasta met blauwe kaas maken
Afgelopen week deed ik met dit recept ook mee aan een kookworkshop + wedstrijd voor het kaasmerk Castello. Samen met andere foodbloggers werd het recept live klaargemaakt en mocht men het alvast even keuren voor jullie. Helaas heeft mijn recept niet gewonnen, maar het is en blijft een geweldig recept voor pasta met pittige blauwader kaas. Je kan namelijk zoveel meer met een blauwschimmel kaas dan alleen een kaasplankje maken. En het is juist die pittige blauwe kaas die dit iets wat zoete pastagerecht van tagliatelle met blauwe kaas helemaal in balans brengt.
Castello Danablu Crumbled
Castello is een van oorsprong Scandinavisch merk. We wisten al dat men bijzonder goed is in het maken van boter, maar ook op het gebied van kaas maken, lopen onze Noorderburen aardig vooruit! De blauwe kaas van Castello staat bij ons thuis niet alleen op de kaasplank, maar met handige voorgesneden plakken Castello Burger Blue tover je heerlijke en smaakvolle hamburgers op tafel. En met de Castello Danablu Crumbled heb je altijd wat heerlijke blauwader kaas omhanden voor over de salade, door de soep of door de pasta. En dat zonder vieze vingers, want Castello Danablu Crumbled is dus alvast voor je verkruimeld en in een handig hersluitbaar bakje gestopt. Maar je maakt er dus ook dit recept voor tagliatelle met blauwe kaas mee.
Nog meer recepten met blauwe kaas om van te smullen:
- Quiche met prei en champignons
- Knolselderijsoep met noten
- Witlofsalade met peer en blauwe kaas
- Pastataart met aubergine
- Vega Spliterwten Burger
- Linzensalade met spinazie
Geniet dus heerlijk van nog veel meer recepten met blauwe kaas!
Recept: Tagliatelle met blauwe kaas
Dit is een snel en eenvoudig recept voor pasta met een blauwader kaas als saus. Deze kaassoort is wat pittiger van smaak, maar combineert heel goed met bijvoorbeeld zoete paprika en balsamico azijn. Probeer dus een zeker dit recept voor Tagliatelle met blauwe kaas!
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Pasta
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 75 gram pancetta (of gebruik katenspek)
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 1 (oranje) paprika
- 200–250 gram verse fettuccine pasta
- 70 gram Castello Danablu Crumbled
- 2 eetlepels kookroom
- 1 eetlepel rode balsamico azijn
- handje rucola
- verse basilicum blaadjes
Instructions
- Snijd de pancetta in dunne reepjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de pancetta gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook en uien toe en bak mee gedurende 2 minuten. Voeg tot slot de paprika toe en bak in 5 minuten zacht.
- Ondertussen breng je een ruime pan met water aan de kook. Voeg eventueel wat zout toe. Kook de verse tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing. Giet hierna af.
- Draai het vuur laag en voeg de gekookte tagliatelle bij de groenten in de wok. Schep vervolgens de Castello Danablue Crumbled, de kookroom en balsamico azijn erdoor. Bak mee gedurende 1-2 minuten, breng op smaak met peper, weinig zout, wat gehakte basilicum en de rucola. Je serveert deze tagliatelle met blauwe kaas terwijl deze nog warm is.
Buon Apetito!
Groetjes, Betty
Dit artikel betreft een samenwerking met Castello . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Lieke
ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen