• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Quiche met champignons, prei en blauwe kaas

Quiche met champignons, prei en blauwe kaas

12 september 2022 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Het is weer Meatless Monday en voor vandaag heb ik een vegetarische quiche met champignons, prei en blauwe kaas gemaakt. Ik ben namelijk gek op quiches: je kunt eindeloos variëren met de vulling en deze quiche met paddestoelen is echt heel erg lekker!

De zanddeegbodem van een quiche is vrij makkelijk zelf te maken met boter, bloem, ei en zout. Toch vind ik het zelf altijd zo’n gedoe vanwege het kneden en rusten van het deeg in de koelkast. Ik gebruik dus liever kant-en-klare hartige taartdeeg en vind je in het vriesvak van de supermarkt. Zo wordt deze quiche met champignons, prei en blauwe kaas lekker makkelijk en snel te bereiden op een doordeweekse dag en staat binnen een uur op tafel. Als basisvulling van de quiche gebruik ik altijd ei en room en bij een vegetarische quiche ook kaas en nootjes, waardoor het een goede vleesvervanger is. En verder kun je in de quiche vooral toevoegen wat je in de koelkast hebt liggen: ideaal voor kliekjes dus! 

recept hartig zanddeeg voor quiche en hartige taart recepten © bettyskitchen.nl
recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl

Wees gewaarschuwd, deze quiche met champignons, prei en blauwe kaas is best machtig door de eieren en kaas. Mocht je hem niet in een keer opeten dek hem dan ook goed af want de blauwe kaas ruik je daarna nog best goed 😉 .Mijn advies is om er wel nog een groene salade bij te serveren, dan heb je echt een complete maaltijd met voldoende voedingstoffen. Neem ook gerust eens hier een kijkje voor nog meer Quiche en hartige taart recepten. Eet smakelijk!

recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl

Print

Recept: Quiche met champignons, prei en blauwe kaas

recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Dit is een heerlijk recept voor een vegetarische quiche met champignons, prei en blauwe kaas gemaakt. Heerlijk afgetopt met Provencaalse kruiden en pijnboompitten is dit een quiche om van te smullen. De zanddeeg korst kun je ook zelf maken met slechts een paar extra ingredienten. Serveer er enkel nog een groene salade bij voor een complete maaltijd.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min. +30 min. rusten
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur en 30 minuten
  • Yield: 3–4 personen 1x
  • Category: Vegetarische gerechten
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale

Voor het quiche deeg:

  • 250 gr bloem
  • ½ tl zout
  • 125 gr KOUDE roomboter
  • 1 ei
  • 2 el KOUD water

Voor de vulling:

  • 2 rode uien
  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr champignons
  • 4 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram blauwe kaas (ik gebruikte Danish Blue)
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 3 el. pijnboompitten
  • Olijfolie/bakboter (om in te vetten en te bakken)
  • Peper en zout

Extra:

  • foodproccessor (optioneel)
  • lage quichevorm of springvorm 24 cm doorsnede
  • deegroller

Instructions

  1. Maak als eerste het zanddeeg voor de bodem en rand van de quiche volgens dit recept. Terwijl het deeg staat te rusten in de koelkast ga je onderstaande stappen maken:
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. (180 hetelucht) Vet de quichevorm in (ik gebruik hier boter). Zet apart.
  3. Snij de uien en prei in halve ringen. Pel de knoflook. Snijd de champignons in plakjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een koeken- of hapjespan en bak de prei en uien op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg ver de champignons toe en bak deze ook 5 minuten mee. Pers de knoflook en voeg deze samen Provençaalse kruiden in de laatste minuut toe. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
  4. Ondertussen rol je het quiche deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee de quichevorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel de gebakken groenten over de bodem.
  5. Kluts in een kom de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Giet dit evenredig over de groenten in de vorm. Verkruimel de blauwe kaas er overheen en daarna de pijnboompitten.
  6. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de quiche met champignons, prei en blauwe kaas gedurende 40 minuten in de oven. Laat daarna een paar minuten in de vorm staan alvorens te serveren.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Gelukkig kun je een quiche makkelijk nog 2-3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast. Mocht de quiche niet helemaal opgaan, bewaar hem dan vooral voor bijvoorbeeld je lunch de dag erna. Je kunt de quiche dan in een paar minuten opwarmen in de oven, maar ook koud opeten.

Keywords: quiche, hartige taart, zanddeeg, champignons, uien, prei, Provencaalse kruiden, pijnboompitten, eieren, slagroom, kaas

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT ARTIKEL OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze quiche met champignons, prei en blauwe kaas!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bladerdeeg, blauwe kaas, champignons, eieren, Franse keuken, hoofdgerechten, knoflook, Nanda Appelman, paneermeel, pijnboompitten, prei, quiche, rozemarijn, tijm, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Vegan Bacon van Tempeh
Volgend bericht: Indonesische kipsate (Sate Ajam) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Demi | StudioKOOK

    10 oktober 2016 om 11:02 am

    Wat een heerlijke combi van ingrediënten!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 oktober 2016 om 10:33 am

      dank je wel Demi!
      Vegetarisch eten kan ook heel lekker zijn 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in