Print

Tagliatelle met blauwe kaas

  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  •  75 gram pancetta,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 rode ui,
  • 1 (oranje) paprika,
  • 200250 gram verse fettuccine pasta,
  • 70 gram Castello Danablu Crumbled,
  • 2 eetlepels kookroom,
  • 1 eetlepel rode balsamico azijn,
  • handje rucola,
  • verse basilicum blaadjes.

Extra:

  • Wok of koekenpan,
  • kookpan.

 

Instructions

  1. Snijd de pancetta in dunne reepjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de pancetta gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook en uien toe en bak mee gedurende 2 minuten. Voeg tot slot de paprika toe en bak in 5 minuten zacht.
  3. Ondertussen breng je een ruime pan met water aan de kook. Voeg eventueel wat zout toe. Kook de verse tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing. Giet hierna af.
  4. Draai het vuur laag en voeg de gekookte tagliatelle bij de groenten in de wok. Schep vervolgens de Castello Danablue Crumbled, de kookroom en balsamico azijn erdoor. Bak mee gedurende 1-2 minuten, breng op smaak met peper, weinig zout, wat gehakte basilicum en de rucola. Je serveert deze tagliatelle met blauwe kaas terwijl deze nog warm is.

Buon Apetito!

Groetjes, Betty