(Advertorial) – Zoals het natuurlijk een echte Nederlandse betaamt, ben ik dol op kaas. In alle soorten, maten, kleuren en pittigheid natuurlijk. En om jullie te laten zien dat je hele lekkere recepten met kaas kunt maken, deel ik vandaag een overheerlijk recept voor tagliatelle met blauwe kaas. Afgelopen week deed ik met dit recept ook mee aan een kookworkshop + wedstrijd voor Castello. Samen met andere foodbloggers werd het recept live klaargemaakt en mocht men het alvast even keuren voor jullie. En dat met succes!
Koken met blauwe kaas
Ik ben grote fan van de Italiaanse keuken en daar komt nou eenmaal ook veel kaas in voor. Op de pizza, een bord anti-pasti, maar ook door de pasta. En dan merk ik, zo om mij heen, dat er toch een lichte aarzeling ontstaat om blauwe kaas toe te voegen aan het gerecht. En dat is echt zonde! Je kan namelijk zoveel meer met een blauwschimmel kaas, als alleen je kaasplankje afsluiten. En het is juist die pittige blauwe kaas die dit iets wat zoete pastagerecht, weer helemaal in balans brengt.
Castello Danablu Crumbled
Castello is een van oorsprong Scandinavisch merk. We wisten al dat men bijzonder goed is in het maken van boter, maar ook op het gebied van kaas maken, lopen onze Noorderburen aardig vooruit! De blauwe kaas van Castello staat bij ons thuis niet alleen op de kaasplank, maar met handige voorgesneden plakken Castello Burger Blue tover je heerlijke en smaakvolle hamburgers op tafel.En met de Castello Danablu Crumbled heb je altijd wat heerlijke blauwader kaas omhanden voor over de salade, door de soep of door de pasta. En dat zonder vieze vingers, want Castello Danablu Crumbled is dus alvast voor je verkruimeld en in een handig hersluitbaar bakje gestopt.
Castello Blogevent
In de Kookerij Culinary College in Noordwijkerhout vond dan ook een kookwedstrijd plaats tussen meerdere foodbloggers. Onder leiding van TV kok Robert Verweij kregen wij eerste een kookworkshop en leerden daarbij vele fijne kneepjes van het vak en toepassingen met Castello Blue. En vervolgens ging elke blogger aan de slag met haar eigen Castello recept. En na afloop moest de boel natuurlijk ook nog even geproefd en geproefd worden. Dat was echt mijn favoriete gedeelte van de dag.
Helaas heeft mijn recept niet gewonnen, maar het is en blijft een geweldig pasta recept! Lekker buiten in de tuin, met een bord tagliatelle met blauwe kaas, een glaasje wijn, grote zonnebril op en il Divo op de achtergrond. Dat scheelt mij weer een vliegticket naar Rome.
PrintTagliatelle met blauwe kaas
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Pasta
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 75 gram pancetta,
- 2 teentjes knoflook,
- 1 rode ui,
- 1 (oranje) paprika,
- 200–250 gram verse fettuccine pasta,
- 70 gram Castello Danablu Crumbled,
- 2 eetlepels kookroom,
- 1 eetlepel rode balsamico azijn,
- handje rucola,
- verse basilicum blaadjes.
Extra:
- Wok of koekenpan,
- kookpan.
Instructions
- Snijd de pancetta in dunne reepjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de pancetta gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook en uien toe en bak mee gedurende 2 minuten. Voeg tot slot de paprika toe en bak in 5 minuten zacht.
- Ondertussen breng je een ruime pan met water aan de kook. Voeg eventueel wat zout toe. Kook de verse tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing. Giet hierna af.
- Draai het vuur laag en voeg de gekookte tagliatelle bij de groenten in de wok. Schep vervolgens de Castello Danablue Crumbled, de kookroom en balsamico azijn erdoor. Bak mee gedurende 1-2 minuten, breng op smaak met peper, weinig zout, wat gehakte basilicum en de rucola. Je serveert deze tagliatelle met blauwe kaas terwijl deze nog warm is.
Buon Apetito!
Groetjes, Betty
Dit artikel betreft een samenwerking met Castello . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen