• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Tagliatelle met blauwe kaas + Castello Blogevent

Tagliatelle met blauwe kaas + Castello Blogevent

20 mei 2016 Door Betina Oostveen 1 Reactie

(Advertorial) – Zoals het natuurlijk een echte Nederlandse betaamt, ben ik dol op kaas. In alle soorten, maten, kleuren en pittigheid natuurlijk.  En om jullie te laten zien dat je hele lekkere recepten met kaas kunt maken, deel ik vandaag een overheerlijk recept voor tagliatelle met blauwe kaas. Afgelopen week deed ik met dit recept ook mee aan een kookworkshop + wedstrijd voor Castello. Samen met andere foodbloggers werd het recept live klaargemaakt en mocht men het alvast even keuren voor jullie. En dat met succes!

Koken met blauwe kaas

Ik ben grote fan van de Italiaanse keuken en daar komt nou eenmaal ook veel kaas in voor. Op de pizza, een bord anti-pasti, maar ook door de pasta. En dan merk ik, zo om mij heen, dat er toch een lichte aarzeling ontstaat om blauwe kaas toe te voegen aan het gerecht. En dat is echt zonde! Je kan namelijk zoveel meer met een blauwschimmel kaas, als alleen je kaasplankje afsluiten. En het is juist die pittige blauwe kaas die dit iets wat zoete pastagerecht, weer helemaal in balans brengt.

Tagliatelle met blauwe kaas + Castello Blogevent

Castello Danablu Crumbled

Castello is een van oorsprong Scandinavisch merk. We wisten al dat men bijzonder goed is in het maken van boter, maar ook op het gebied van kaas maken, lopen onze Noorderburen aardig vooruit! De blauwe kaas van Castello staat bij ons thuis niet alleen op de kaasplank, maar met handige voorgesneden plakken Castello Burger Blue tover je heerlijke en smaakvolle hamburgers op tafel.En met de Castello Danablu Crumbled heb je altijd wat heerlijke blauwader kaas omhanden voor over de salade, door de soep of door de pasta. En dat zonder vieze vingers, want Castello Danablu Crumbled is dus alvast voor je verkruimeld en in een handig hersluitbaar bakje gestopt.

tagliatelle_met_blauwe_kaas_4

Castello Blogevent

In de Kookerij Culinary College in Noordwijkerhout vond dan ook een kookwedstrijd plaats tussen meerdere foodbloggers. Onder leiding van TV kok Robert Verweij kregen wij eerste een kookworkshop en leerden daarbij vele fijne kneepjes van het vak en toepassingen met Castello Blue. En vervolgens ging elke blogger aan de slag met haar eigen Castello recept. En na afloop moest de boel natuurlijk ook nog even geproefd en geproefd worden. Dat was echt mijn favoriete gedeelte van de dag.

tagliatelle_met_blauwe_kaas_6-001

Helaas heeft mijn recept niet gewonnen, maar het is en blijft een geweldig pasta recept! Lekker buiten in de tuin, met een bord tagliatelle met blauwe kaas, een glaasje wijn, grote zonnebril op en il Divo op de achtergrond. Dat scheelt mij weer een vliegticket naar Rome.

Print

Tagliatelle met blauwe kaas

tagliatelle met blauwe kaas
Print Recipe
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  •  75 gram pancetta,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 rode ui,
  • 1 (oranje) paprika,
  • 200–250 gram verse fettuccine pasta,
  • 70 gram Castello Danablu Crumbled,
  • 2 eetlepels kookroom,
  • 1 eetlepel rode balsamico azijn,
  • handje rucola,
  • verse basilicum blaadjes.

Extra:

  • Wok of koekenpan,
  • kookpan.

 

Instructions

  1. Snijd de pancetta in dunne reepjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de pancetta gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook en uien toe en bak mee gedurende 2 minuten. Voeg tot slot de paprika toe en bak in 5 minuten zacht.
  3. Ondertussen breng je een ruime pan met water aan de kook. Voeg eventueel wat zout toe. Kook de verse tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing. Giet hierna af.
  4. Draai het vuur laag en voeg de gekookte tagliatelle bij de groenten in de wok. Schep vervolgens de Castello Danablue Crumbled, de kookroom en balsamico azijn erdoor. Bak mee gedurende 1-2 minuten, breng op smaak met peper, weinig zout, wat gehakte basilicum en de rucola. Je serveert deze tagliatelle met blauwe kaas terwijl deze nog warm is.

Buon Apetito!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Tagliatelle met blauwe kaas + Castello Blogevent

Dit artikel betreft een samenwerking met  Castello . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Pasta Recepten Tags: balsamico azijn, basilicum, Castello Blue, foodbloggers, Italiaanse keuken, Kaas, knoflook, pancetta, Paprika, rucola, samenwerkingen, Scandinavische keuken, slagroom, tagliatelle, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Banaan in kokosmelk (Thais dessert)
Volgend bericht: Potato Dipperz met kaas en bacon »

Lees Interacties

Reacties

  1. Lieke

    30 mei 2016 om 10:27 am

    ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
  • recept baba ganoush aubergine dip © bettyskitchen.nl Baba Ganoush (aubergine dip)
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in