Het werd weer eens hoog tijd voor een slowcooker gerecht op de site! Zeker nu tijdens mijn zwangerschapsverlof en kraamperiode draait dit apparaat overuren op het aanrecht. Onze nieuwste verslaving: pinda kip uit de slowcooker met rijst en boontjes!
Langzaam gesudderde pinda kip
Ben jij ook fan van een lekker stukje kip met pindakaas? Maak dan eens dit recept voor pinda kip uit de slowcooker. Met een kleine voorbereiding laat je de kippendijen uren smoren in de slowcooker. Deze pindakip serveer je natuurlijk met sperzieboontjes, rijst en een gekookt eitje. En… de slowcooker maakt het koken in een drukke periode alleen maar makkelijker. S’ochtends snijd ik mijn ingredienten voor en plaats ze in de cooker. Alleen nog even een timer zetten en aan het einde van de middag is een heerlijk langzaam gesudderd gerecht zoals deze pinda kip klaar. Ideaal in deze drukke kraamtijd. Ook lekker: maak een snelle atjar met komkommer en serveer deze bij de pindakip!
Nog meer Slowcooker recepten
Ben jij ook fan van recepten uit de crockpot? Uiteraard hebben we nog meer lekkere slowcooker recepten in petto voor je! Probeer bijvoorbeeld ook eens deze langzaam gegaarde Mexicaanse Chili con Carne. Maar deze Mediterrane kip in tomatensaus is ook een geliefde maaltijd bij ons thuis. Tijdens de wintermaanden staat natuurlijk de Hollandse erwtensoep regelmatig zachtjes te koken. Wist je dat een slowcooker ook uitermate geschikt is voor het maken van desserts, zoals deze kwarktaart met chocolade?
Heb je deze al in huis?
Wil je meer lezen over de Crockpot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.
Recept: Pinda kip uit de slowcooker
Ben jij ook fan van een lekker stukje kip met pindakaas? Maak dan eens dit recept voor pinda kip uit de slowcooker. Met een kleine voorbereiding laat je de kippendijen uren smoren in de slowcooker. Deze pindakip serveer je natuurlijk met sperzieboontjes, rijst en een gekookt eitje.
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 5 uur
- Total Time: 5 uren en 10 minuten
- Yield: 4–6 personen 1x
- Category: Hoofdgerechten met kip
- Cuisine: Indonesische keuken
Ingredients
- 8 kippendijen
- 2 eetlepels maizena
- 2 eetlepels (sesam) olie
- 2 uien, gesnipperd.
- 2 eetlepels fijngesneden knoflook (4–6 teentjes),
- 300 gram pindakaas
- 6 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels rijst azijn
- 2 eetlepels tamari (GV sojasaus)
- 200 ml kokosmelk
- 250 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel sambal (brandal)
- sap van 1 limoen,
- Seroendeng
- 1–2 bosuitjes in plakjes.
Instructions
- Snijd de kippendijen in vieren, plaats in een kom. Roer in een kommetje de maizena los met eenzelfde hoeveelheid koud water. Roer goed door om klontjes te verwijderen en voeg dan samen met de sesamolie toe aan de kippendijen. Schep goed om en verdeel dit over de bodem van de slowcooker. Verdeel vervolgens de uien en knoflook hier overheen.
- Meng in een separate kom de pindakaas, ketjap, rijstazijn, sojasaus (of tamari), kokosmelk en kippenbouillon en sambal door elkaar. Roer goed los, gebruik desnoods een garde en schenk de saus over de kip in de slowcooker. Doe de deksel op de slowcooker, zet de cooker in de lage stand en zet de timer op 5 uren.
- Na de bereidingstijd voeg je het sap van de limoen toe en roer zachtjes door met een houten pollepep. Serveer de pinda kip met seroendeng en de bosuitjes er overheen gestrooid.
Eet smakelijk ! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pinda kip uit de slowcooker wilt gaan maken!
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.