Print

Recept: Zelf Tortilla Chips maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Er is geen Tex Mex party mogelijk zonder tortilla chips! Met dit recept kun je dus zelf chips maken van tortilla wraps! Dat is werkelijk zo gemakkelijk dat de kids hier zich ook aan kunnen wagen! Lekker met guacamole, salsa of cheddar cheese dip!

Ingredients

Scale
  • 4 ‘small’ tortilla’s – met maismeel
  • zonnebloemolie
  • zeezout of saltflakes
  • gedroogde oregano
  • (gerookt) paprikapoeder

Extra:

  • bakkwast
  • pizza roller of groot scherp mes

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Leg 1 kleine tortilla wrap op een snijplank. Kwast de bovenzijde in met zonnebloemolie en leg hier nog een tortilla wrap bovenop en kwast deze ook in met olie. Ga zo door tot je alle plakken ingekwast hebt.
  3. Gebruik een pizzaroller of groot scherp koksmes om de stapel in 8 gelijke stukken te snijden. Snijd hiervoor de stapel eerst door de helft, vervolgens in kwarten en tot slot in 8 puntjes. Spreid deze uit over de bakplaat (niet overlappend!) en bak gedurende 3-5 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Bestrooi na het bakken direct met zeezout of salt flakes (bijv. Maldon). Je kunt ook een snufje gedroogde oregano of (gerookte) paprikapoeder toevoegen. Laat een paar minuten op de plaat afkoelen en krokanter worden. Verplaats daarna de tortilla chips naar een schaaltje.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Bewaar de overgebleven (kan dat?!) tortilla chips in een luchtdicht bakje of ziploc zakje. Ze blijven nog gerust een paar dagen goed.