• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Vegetarische pizza quesadillas

Vegetarische pizza quesadillas

21 augustus 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Deze vegetarische pizza quesadillas wil je proeven, Meatless Monday of niet! Heel gezond zijn ze niet, want quesadillas horen nu eenmaal gemaakt te worden met lekker veel gesmolten kaas. Maar ter compensatie heb ik er wel heel veel groenten in verwerkt;)

Wist je trouwens dat de Mexicaanse quesadilla niet veel verschilt van onze Hollandse tosti? Alleen worden quesdillas gemaak met wraps in plaats van boterhammen.

Vegetarische pizza quesadillas

Varieer met vegetarische pizza quesadillas

Deze royaal gevulde vegetarische pizza quesadillas goed geschikt voor een vegetarisch diner. Dit recept is ideaal voor het opmaken van kliekjes. Dus mocht je andere groenten hebben liggen die er goed bij passen? Voeg ze vooral toe aan de vulling of vervang een en ander. Ben je sowieso fan van dit soort ‘alternatieve’ pizza recepten? Check dan hier 10x pizza maar dan anders op een rijtje!

Nog meer quesadillas recepten

Betty is volgens mij net zo gek van Mexicaans eten en bijbehorende quesadillas als ik. Ik had al eens eerder Betty’s recept van deze quesadilla’s met chorizo voorbij zien komen en prijsde mezelf een gelukkig mens dat er in zo’n pakje wraps altijd veel meer zitten dan je in 1 avond op kan. Dus de avond erna werd het allemaal iets minder vegetarisch en likten we onze vingers af bij deze variant. Toch liever nog een vegetarische variant? Zie hier het recept voor quesadillas met paprika en mais!


Print

Recept: Vegetarische pizza quesadillas

Vegetarische pizza quesadillas
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 wraps (ik gebruikte volkoren)
  • Ongeveer 200 gram cheddarkaas (een klompje, dus niet die glimmende plakjes)
  • 1 avocado
  • 1 flinke hand verse spinazie
  • 2 tomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 4 el. pizzasaus of tomatensaus
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 el. gedroogde oregano
  • Verse peper

Instructions

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schud regelmatig zodra de pitten niet aanbranden.
  2. Rasp ondertussen de cheddarkaas met een grove rasp. Snij de tomaten in dunne plakken en de paprika in dunne reepjes. Snij of knip ook de verse spinazie wat fijner. 
  3. Dan ga je de wraps per laagje beleggen. Leg twee van de vier wraps klaar en besmeer ze met de bolle kant van een lepel met de pizza- of tomatensaus. Verdeel de plakjes tomaat erover en vermaal er wat verse peper over. Vervolgens strooi je een derde van de geraspte cheddarkaas over de wraps. Daarop leg je de reepjes paprika en strooi je de geroosterde pijnboompitjes. Dek dit af met weer een derde van de geraspte cheddarkaas. Als laatste verdeel je de verse spinazie over de pizza’s, de gedroogde oregano en je eindigt met het laatste laagje kaas. 
  4. Dek de pizza quesadillas af met de twee overgebleven wraps en druk ze goed aan. Leg ze per quesadilla in een droge koekenpan (of twee koekenpannen als je die hebt). Zet het vuur middelhoog en verwarm de quesadillas om en om totdat de wraps lekker knapperig worden en lichtbruin kleuren en de kaas goed gaat smelten. Hou het bakken goed in de gaten, zodat ze niet aanbranden. Dit duurt ongeveer zo’n 8-10 minuten. 
  5. Schil ondertussen de avocado en snij deze in repen. Zodra de vegetarische pizza quesadillas klaar zijn, snij je ze in 8 pizzapunten en serveer ze met de avocado eroverheen. 

TIP ! Ik topte de quesadillas af met de tomatenchutney die ik nog had staan van dit recept: homemade tomatenchutney en mangochutney. Een aanrader! Maar zonder deze chutney heb je ook een heerlijke maaltijd hoor!

Bewaartip: ondanks dat de kaas dan niet meer warm en gesmolten is, kun je de punten quesadilla ook lauwwarm of koud eten. Bewaar overgebleven punten dus voor een later moment of uiterlijk de dag erna! 

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Vegetarische pizza quesadillas

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: cheddar, hoofdgerechten, Italiaanse keuken, Nanda Appelman, puntpaprika, Quesadilla, spinazie, Tex Mex keuken, tomaten, vegetarisch, wraps

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Bavette op de barbecue (in Oosterse marinade)
Volgend bericht: Hartig Havermout Ontbijt »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in