• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Quesadillas met paprika en mais

Quesadillas met paprika en mais

11 augustus 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Tijdens de Mexicaanse week mogen deze vegetarische Quesadillas met paprika en mais niet ontbreken. Het is een ideale snack of voorafje op jouw Mexicaanse dinner party. En ze zijn ook nog eens super makkelijk te bereiden. Quesadillas met paprika en mais

Quesadilla’s zijn kortgezegd gebakken tortillawraps met vulling. Je kunt ze zelfs een beetje te vergelijken met een dubbelgevouwen pizza Calzone. Hoofdingrediënt is geraspte kaas en voor de rest mag je de fantasie de vrije loop laten gaan.  Mijn vegetarische interpretatie werden in ieder geval deze quesadillas met paprika en mais. Twee ingredienten die dikwijls voorbij komen in de Mexicaanse keuken.

Mijn advies is: zorg voor zachte en beetgare groente of vlees, en bak het desnoods even voor in een koekenpan. Dit heeft te maken met de korte baktijd van de quesadilla’s en de kans is dan groot dat je (harde) groente of vlees nog niet gaar is.

Je kunt er eventueel een beetje crème fraîche of guacamole bij serveren. Quesadilla’s lenen zich ook goed voor een feestje, borrel of tussendoortje, en ze zijn ook lekker voor onderweg, want koud zijn ze nog prima te eten.

Recept voor quesadillas met paprika en mais:

(voorgerecht voor 4 quesadillas – 8-12 stuks)

Ingrediënten:

  • 1 rode paprika,
  • 1 middelgrote ui,
  • scheutje olijfolie,
  • 1 klein blikje mais (ca. 200 gram),
  • 4 tortillawraps,
  • 150 gram geraspte kaas.

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:

  1. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paprika en ui zacht. Schep uit de pan en zet apart.Quesadillas met paprika en mais
  2. Veeg de koekenpan schoon met een keukenpapiertje en verhit opnieuw, maar nu op middelhoog vuur. Voor de volgende stappen svp geen olie gebruiken!
  3. Bevochtig de tortilla pannenkoek aan één kant, en leg deze kant in de koekenpan.Quesadillas met paprika en mais
  4. Verdeel op de helft van de ‘droge kant’  van de wrap:   1/4 van de paprika-ui mix en 1/4 van de mais. Strooi hier 1/4  van de geraspte kaas over heen en vouw de lege helft over het beleg heen. (Je vouwt nu als het ware de tortilla dicht). Druk de bovenkant goed aan met een spatel, en bak minstens 1 minuut aan deze zijde. Draai de tortilla om, en bak deze ook aan de andere zijde. 
  5. Snijd met een pizzaroller de quesadillas met paprika en mais in 2-3 punten en serveer deze op een plat een bord met een beetje zure room. Bak de overige 3 quesadillas met paprika en mais op dezelfde wijze

Buen Provecho!  (Eet smakelijk)

Quesadillas met paprika en mais

Category: Recepten algemeen, Voorgerechten Tags: Kaas, mais, Paprika, Quesadilla, Tex Mex keuken, tortilla, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Guacamole (avocado dip)
Volgend bericht: Nachos met gehakt (uit de oven) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in