• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Vegan Tempeh Sate met pindasaus – (video)

Vegan Tempeh Sate met pindasaus – (video)

17 augustus 2018 Door Betina Oostveen Reageer

De zomer staat bij ons in het teken van de vegetarische barbecue. Dus dan mag er ook een vegan tempeh sate met pindasaus op het menu! Tempeh doet het ontzettend goed als vervanger voor een stukje kip, dus ik maakte er een heerlijke maaltijd kookvideo mee.

Zelf vegan sate met pindasaus maken

Onlangs had ik het genoegen om eindelijk eens een keer Tempeh te mogen proeven. Tofu was ik al aardig bekend me, maar de grove structuur van tempeh sprak mij nooit echt aan. Dus kocht ik het nooit. Maar nu ik het geproefd heb, vind ik tempeh zelfs vele malen lekkerder dan tofu en besloot voor zelf vegan sate met pindasaus maken. Wist je dat je van tempeh ook een vegan bacon kunt maken? Heerlijk voor bij tofu scrambled eggs!

bbq recept vegan sate met tempeh © bettys kitchen

Nog meer recepten met tempeh

Tempeh is zeer geliefd als vegetarisch ingredient in de Indonesische keuken. Niet alleen deze vegan tempe sate met pindasaus is een aanrader. Maar deze zoete en krokante tempeh met ketjap (binnenkort online) is ook een heel bekend Indonesisch gerecht. Onze Nanda maakte tevens een heerlijke tempeh salade met gegrilde komkommer. Ga je overigens liever voor echte kipsate? Check dan hier het recept voor Indonesische sata ajam! Heerlijk met (gebakken) bloemkoolrijst! Check hier nog meer (vegetarische) BBQ gerechten.


Recept video: Vegan tempeh sate met pindasaus

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Vegan Sate met pindasaus

bbq recept vegan sate met tempeh © bettys kitchen
Print Recipe

De zomer staat bij ons in het teken van de vegetarische barbecue. Dus dan mag er ook een vegan sate met pindasaus op het menu! Tempeh doet het ontzettend goed als vervanger voor een stukje kip, dus ik maakte er een heerlijke maaltijd kookvideo mee.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 35 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: BBQ

Ingredients

Scale

Voor de vegan sate:

  • 250 gram tempeh,
  • 2 teentjes knoflook,
  • stukje gember,
  • 1 rode peper,
  • 3 eetlepels sojasaus,
  • 1 eetlepel ketjap manis,
  • sate prikkers.

Voor erbij:

  • 2 flinke eetlepels pindakaas,
  • 4 eetlepels kokosmelk,
  • 1 eetlepel ketjap manis,
  • gekookt water,
  • 200 gram bloemkoolrijst,
  • 1 salade ui,
  • gebakken uitjes.

Instructions

  1. Leg de sateprikkers alvast in een kom met ruim koud water.
  2. Pel en snipper de knoflook, schil de gember en snijd deze zeer fijn. Raspen kan ook. Was de peper, verwijder het groen, eventueel zaadjes en zaadlijst en snijd de peper in fijne stukjes.
  3. Snijd het blok tempeh in blokjes van 1 x 1 cm en stop in een mengkom. Meng met de knoflook, gember, peper, tamari (sojasaus) en ketjap manis. Roer de blokje goed door en stop een half uur in de koelkast om te marineren.bbq recept vegan sate met tempeh © bettys kitchen
  4. Ondertussen kun je vast de pindasaus maken. Schep de pindakaas, kokosmelk en eetlepel ketjap in een steelpannetje en verwarm om alles door te mengen (maar laat niet koken!). Voeg een scheut gekookt water toe en roer verder om tot saus te binden. Afhankelijk van hoe dik je de saus wilt hebben voeg je meer of minder gekookt water toe. Verlaag het vuur naar de laagste stand om de pindasaus warm te houden.
  5. Nu ga je ook de bloemkoolrijst klaarmaken. Was de bosui, verwijder de draden en snijd in dunne ringetjes. Verwarm een koekenpan, voeg de bloemkoolrijst en genoeg water toe, totdat alles net onder staat. Breng aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. Giet af en roer de gesneden bosui door de bloemkoolrijst.
  6. Haal de gemarineerde vegan sate uit de koelkast en rijg deze op de natte stokjes.  Verwarm een grillpan of barbecue en grill hier de vegan sate rondom. Dit duurt slechts een paar minuten.
  7. Serveer de vegan sate met pindasaus, de bloemkoolrijst en garneer met gebakken uitjes. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

bbq recept vegan sate met tempeh © bettys kitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: BBQ Recepten, bloemkool, bosui, gember, Glutenvrij, Indonesische keuken, ketjap, knoflook, kokosmelk, Low Carb, pindakaas, pindasaus, rijst, rode peper, sojasaus, tempeh, vegan, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Marokkaanse couscous met pulled chicken
Volgend bericht: Samosa met papaja, muhammara en geitenkaas »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee