• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Vegan roerei met tofu

Vegan roerei met tofu

25 februari 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Het is weer Meatless Monday en ja dat lees je goed! Je kunt met tofu zelf een vegan roerei maken. Het ziet er ook echt uit als scrambled eggs en dankzij de kerriekruiden is het voor mij ook net echt. Een heerlijk vegan ontbijt of lunchtip!

Deze vegan roerei is verrukkelijk!

Sinds ik meer vegetarisch eet, merkte ik dat ik een stuk meer eieren en kaas ben gaan eten. Dus ging ik op zoek naar andere alternatieven om wat meer variatie in mijn eetpatroon aan te brengen. Dus toen ik zag dat je van tofu ook een soort vegan ‘scrambled eggs’ kunt maken, moest ik dat zeker eens uitproberen. En wat blijkt? Deze vegan roerei met tofu is verrukkelijk en een lekker alternatief voor een ontbijt of lunch met eieren.

recept vegan roerei scrambled tofu © bettyskitchen.nl

Nog meer vegan recepten

Wil jij ook een dagje vlees laten staan en nog meer vegan recepten uitproberen? De week zonder vlees komt er binnenkort alweer aan dus heb ik nog een paar lekkere tips voor je. Naast deze vegan roerei met tofu kun je ook gaan genieten van een pinda-tempeh salade met gegrilde komkommer. Deze kleurrijke wraps met krokante vegan kip zijn ook een aanrader! En wat dacht je van deze hummusbowl met zoete aardappel? Allemaal overheerlijke vegan recepten om van te genieten!


Print

Recept: Vegan roerei met tofu

recept vegan roerei scrambled tofu © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze vegan roerei met tofu is een mooi vegan alternatief voor scrambled eggs. Serveer met bijvoorbeeld avocado, spinazie en vadouvan kruiden voor een complete maaltijd.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gr harde Tofu, uitgelekt
  • 1 el soja saus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el Vadouvan kruiden (of gebruik kerrie poeder)
  • 1 ui
  • olijfolie of kokosolie
  • peper & zout

Voor erbij:

  • 200 gram spinazie
  • 1 avocado
  • peterselie of koriander

Instructions

  1. Knijp de tofu goed uit en breek in stukjes. Marineer de tofu in een kom met de sojasaus, rijstazijn, en vadouvan of kerriekruiden. Laat 10 minuten staan om goed in te trekken. Ondertussen pel en snipper je de ui zeer fijn.
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de spinazie, totdat deze gaat slinken. Schep uit de pan en zet apart.
  3. Verhit opnieuw de koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voeg de gemarineerde tofu toe en bak deze gedurende samen gedurende 6 minuten op middelhoog vuur. Wel blijven roeren en breng op smaak met zout & peper.
  4. Serveer de vegan roerei met de gebakken spinazie en uitgelepelde avocado. Lekker om af te toppen met een beetje verse peterselie of koriander. Serveer direct.

Groetjes, Betty

Keywords: vegan, ontbijt, tofu, roerei

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept vegan roerei scrambled tofu © bettyskitchen.nl

Category: Ontbijt Recepten Tags: avocado, Glutenvrij, kerrie, Low Carb, spinazie, tofu, uien, vadouvan, vegan, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Ontbijt Muffins met blauwe bessen
Volgend bericht: Meatloaf met gekookt ei (gehaktbrood) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in