• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Samosa met papaja, muhammara en geitenkaas

Samosa met papaja, muhammara en geitenkaas

20 augustus 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Zin in een zomerse, tropische Meatless Monday? Zet dan deze samosa met papaja, muhammara en geitenkaas op het menu! Dat is heerlijk zomer genieten!

Zomerse samosa met papaja recept

De smaak van papaja herinnert mij aan prachtige reizen naar verre oorden. Ik herinner me nog een reis naar Afrika waar het papaya-seizoen was. Bij het ontbijt, lunch, avondeten en in sapjes werden alleen maar papaja’s geserveerd. Toen kwamen ze wel even mijn neus uit haha… Maar toen ik ze weer zag liggen in de supermarkt, was ik dat direct vergeten en bedacht ik er dit fijne recept voor zomerse samosa met papaja mee.

recept samosa van papaja muhamara en geitenkaas © bettyskitchen

Samosa’s van bladerdeeg

Ik heb voor dit gerecht hartige taart deegbladeren uit de diepvries gebruikt. Je kunt ook de samosa met papaja in bladerdeeg maken, maar ik vind bladerdeeg over het algemeen wat ‘vetter’ dan hartige taart deegbladeren. Maar je kunt ook experimenteren met filodeeg, of zelfs loempia vellen. Check hoe dan ook altijd even de gebruiksaanwijzing voor de juiste bereiding van het deeg en pas dit recept voor samosa met papaja hier op aan! PS. Vind je het leuk om samosa’s te maken? Probeer dan ook eens deze vegetarische samosa’s met homemade chutney!

Print

Samosa met papaja, muhammara en geitenkaas

recept samosa van papaya muhamara en geitenkaas © bettyskitchen
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Marokkaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 6 plakjes hartige taartdeeg (diepvries)
  • +/- 30 gram vruchtvlees van papaja
  • 50 gram kruimige aardappel (1 medium aardappel)
  • 50 gram smeerbare geitenkaas
  • 25 gram muhammara
  • 25 gram sojabonen (voorgekookt)
  • 1 el. zonnebloempitten
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg alvast een ovenrooster klaar op het aanrecht met een vel bakpapier erop. Als je deegbladeren uit de diepvries gebruikt, laat deze dan ontdooien.
  2. Breng water met wat zout aan de kook voor de aardappel. Schil de aardappel en snij hem in kleine blokjes. Kook de aardappel +/- 15-20 minuten totdat hij gaar is. Giet af en zet even apart.
  3. Ondertussen halveer je de papaja en schep het vruchtvlees eruit. Verwijder de schil en snij de papaja in kleine blokjes. Je hoeft voor dit gerecht maar 30 gram te gebruiken, de rest kun je lekker verwerken in een fruitsalade of bijvoorbeeld in yoghurt of een smoothie.
  4. Prak in een kom de gare aardappel, papaja, geitenkaas, sojaboontjes, zonnebloempitten en muhammara door elkaar. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. 
  5. Als je rechthoekige samosa’s wilt maken hoef je niks te doen. Wil je er ronde samosa’s van maken druk je met een kommetje rondjes uit de deegbladeren. (tip: Of gebruik een deegpers) Verdeel de vulling over de deegbladeren. Schep er niet teveel op wat anders sluiten ze niet goed. Klap de samosa met papaya dicht en druk met een vork de randjes aan. 
  6. Leg de samosa’s op het bakpapier op het rooster en plaats voor 20 minuten in het midden van de oven. Houd tussendoor goed in de gaten: zodra de bovenkant te donker wordt, plaats je het rooster iets lager in de oven.
  7. Laat de samosa met papaja licht afkoelen na de bereiding en dan zijn ze direct klaar om te serveren!

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept samosa van papaja muhamara en geitenkaas © bettyskitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, Afrikaanse keuken, Arabische keuken, geitenkaas, hartige taart, muhammara, papaya, samosa, sojabonen, zonnebloempitten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Vegan Sate met pindasaus (video)
Volgend bericht: Knolselderij Burgers »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in