• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Pinda tempeh salade met gegrilde komkommer

Pinda tempeh salade met gegrilde komkommer

17 september 2018 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Voor de Meatless Monday van vandaag zet ik een veganistisch recept op het menu! Deze pinda tempeh salade met gegrilde komkommer is een lekker kruidige, zomerse maaltijd die dus ook nog eens vegan, glutenvrij en low carb is!

Vegan recepten met tempeh

Tempeh is een plak gemaakt van gefermenteerde sojabonen: een ideale, voedzame vleesvervanger vol vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft. Door de neutrale smaak en structuur is het heel geschikt om te marineren en er je eigen smaak mee te creëren. Ik deed dat dan ook met een marinade van pinda, ketjap en soja. De marinade moet even intrekken (minimaal een uur) dus hou hier rekening mee bij je bereidingstijd!

recept Pinda tempeh salade met gegrilde komkommer

Vegan Pinda Tempeh salade

Dit gerecht bevat helemaal geen dierlijke producten en is daardoor veganistisch. Bij het uitwerken van het recept betrapte ik mezelf erop dat ik bijna geen veganistische gerechten maak, wat ik wel de uitdaging waard vind. Maar deze vegan pinda tempeh salade is dan ook een mooi gerecht voor een dagje zonder vlees. Ik ga wat vaker experimenteren hiermee, dus wordt vervolgd!

Nog meer Vegan inspiratie

Als je meer vegan inspiratie zoekt: eerder maakte Betty deze Courgetti met champignons en maissaus en deze kleurrijke Hummus bowl met falafel en courgette. Ook heerlijk om tijdens deze zomerse dagen op tafel te zetten!

Print

Recept: Pinda tempeh salade met gegrilde komkommer

recept Pinda tempeh salade met gegrilde komkommer
Print Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag zet ik een veganistisch recept op het menu! Deze pinda tempeh salade met gegrilde komkommer is een lekker kruidige, zomerse maaltijd die dus ook nog eens vegan, glutenvrij en low carb is!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 1 hours 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Aziatische keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram verse tempeh
  • 1 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 1 flinke hand ongebrande, ongezouten pinda’s
  • 100 gram koelverse sojabonen (of uit blik)
  • Een handje alfalfa of andere kiemen
  • 2 el. gedroogde koriander
  • 3 el. zonnebloemolie
  • Peper en zout

Voor de marinade:

  • 1 el. sojasaus
  • 2 el. ketjap
  • 2 el. pindakaas (puur en ongezouten)
  • 1 el. zonnebloemolie
  • 0.5 el. citroensap
  • 0.5 el. agavesiroop

Instructions

  1. Snij de tempeh in dunne plakken en vervolgens in smalle reepjes. Stoom de reepjes tempeh voor 10 minuten (bijvoorbeeld met behulp van een stoomnetje). Ondertussen kun je alvast de marinade voorbereiden. Roer de genoemde ingrediënten voor de marinade goed door elkaar tot een egaal geheel.
  2. Zodra de stoomtijd voorbij is schep je de tempeh door de marinade. Dek goed af en laat de marinade voor minimaal een uur intrekken. 
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de komkommer en snij in hele kleine blokjes. Pak een ovenschaal en schep de zonnebloemolie (2 el.), koriander en een flinke snuf peper en zout door de komkommer. Zodra de oven is voorverwarmd plaats je de ovenschool voor 20 minuten in het midden van de oven. Schep tussendoor een keer om.
  4. Zodra het uur marineren voorbij is, verwarm je een eetlepel olie in een wokpan. Bak de gemarineerde tempeh op laag vuur. Snij ondertussen ook de bosuitjes alvast in fijne ringen. Rooster de pinda’s in een kleine droge koekenpan op middelhoog vuur. Schud regelmatig zodat de pinda’s niet aanbranden. 
  5. Zodra de komkommer, tempeh en pinda’s gaar zijn, is de salade klaar om de serveren. Meng alles door elkaar en verdeel als laatste de kiemen over de pinda tempeh salade. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Gebruik je diepgevroren sojaboontjes? Dan dien je deze als eerste te bereiden volgens te verpakking. Giet af en laat uitlekken tot je ze nodig hebt voor dit recept.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept Pinda tempeh salade met gegrilde komkommer

Category: Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Glutenvrij, komkommer, Low Carb, Nanda Appelman, pinda's, sojabonen, tempeh, vegan, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 4x Crostini met kaas
Volgend bericht: Bulgur salade met aardbeien en watermeloen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Liz

    13 juli 2021 om 4:11 pm

    Bedankt voor het recept. Nog een vraagje: de sojabonen moeten dus gewoon koud op het laatst worden toegevoegd?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 juli 2021 om 11:25 am

      Hi Liz,

      voor dit recept gebruik je koelverse sojaboontjes of diegenen uit blik. Deze zijn al ‘klaar’. Bij een diepvries variant zul je de bonen nog even moeten verwarmen voor gebruik.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in