• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pizza Recepten / Valentijnspizza voor 2

Valentijnspizza voor 2

1 februari 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ga jij jouw valentijn verrassen met een intiem diner? Dan is deze Valentijnspizza voor 2 een aanrader! Het pizzadeeg maak je namelijk gewoon zelf en daarna kun je de pizza gaan beleggen met lekkers naar wens. Ter inspiratie heb ik een heerlijke variant gemaakt die lijkt op een 4 Stagioni pizza!

Wat is een quattro stagioni pizza?

Nu hebben we hier op de site al diverse pizza recepten staan, maar de bekende ‘quattro stagioni’ ontbrak hier nog. Ik koos deze pizza dan ook uit als basis voor deze Valentijnspizza voor 2. Maar wat is ‘quattro stagioni’? Het weerspiegelt de 4 seizoenen van een jaar en deze pizza bestaat dan ook uit 4 afzonderlijk belegde delen waarbij telkens een ander ingredient centraal staat. Over het algemeen is dat de artisjok, vlees en dan met name ham, maar ook paprika en champignons. Erg lekker is om de pizza dan tevens af te toppen met zwarte olijven. En is maak er ook nog een soort ‘hartje’ met gebakken ei op. Gewoon voor de leuk!

recept valentijnspizza voor twee © bettyskitchen.nl
Valentijnsdag pizza Quattro Stagioni
recept valentijnspizza voor twee © bettyskitchen.nl
Een scheutje chili olie voor vurigheid

Valentijnspizza als hartig recept voor Valentijnsdag

Nu kun je natuurlijk lekker aan de slag gaan met het maken van deze valentijnspizza als hartig recept voor Valentijnsdag. Maar uiteraard heb ik nog meer lekkere recepten voor deze dag vol liefde! Zo begon mijn eigen avontuur met deze pasta carbonara! Daarnaast is een hummus bowl ook een heerlijk gerecht om lekker samen te delen. Kunnen jullie samen je boontjes doppen? Maak dan deze edamame boontjes met chili-zout klaar. En om de avond af te sluiten staat er hier vast nog een lekker zoet recept of toetje voor je bij!


Print

Recept: Valentijnspizza voor 2

recept valentijnspizza voor twee © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Valentijnspizza voor 2 is een heerlijk recept voor Valentijnsdag!  Het pizzadeeg maak je namelijk gewoon zelf en daarna kun je de pizza gaan beleggen met lekkers naar wens. Ter inspiratie heb ik een heerlijke variant gemaakt die lijkt op de bekende Quattro Stagioni pizza!

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale

Voor het pizzadeeg:

  • 5 gram gedroogde gist
  • 1 tl suiker
  • 190 ml lauwwarm water
  • 250 gram bloem
  • 50 gram fijne maismeel (semolina)
  • ¾ theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Toppings:

  • 200 gram tomatensaus voor op de pizza
  • 125 gram mozzarella, uitgelekt
  • 1 artisjok, op olie potje, uitgelekt
  • 1 grote plak ham
  • 1 –2 kastanje champignons
  • 1 gegrilde paprika, uit pot, uitgelekt
  • paar zwarte olijven, ontpit
  • 1 ei
  • verse basilicum, naar wens
  • chili olie, naar wens

Instructions

  1. Ga als eerste aan de slag met het maken van het pizzadeeg. Volg hiervoor dit recept en laat het deeg 2 uur rijzen. 
  2. De tussentijd kun je gebruiken om bijvoorbeeld tevens de tomatensaus te bereiden en de overige toppings in stukken te snijden of uit te laten lekken.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius (200 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een pizzasteen (mee verwarmen).
  4. Druk het pizzadeeg uit tot een groot hartje vorm, met deze hoeveelheid van het deeg is dat gerust een hart ter grootte van je oven bakplaat. Zorg dat je een iets bolle rand maakt. Smeer het hart in met tomatensaus maar laat de rand vrij. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de saus.
  5. Vervolgens ga je de verschillende toppings voor de Quattro Stagioni over de pizza verdelen. Dit doe je dus niet door elkaar, maar je geeft de artisjok, champignons, paprika en ham elk hun eigen stuk op de pizza. Laat net iets links van het midden ruimte vrij voor het hart van ei. Breek het ei voorzichtig en laat op de plaats zachtjes neerkomen. Tot slot verdeel je de zwarte olijven over de pizza.
  6. Schuif de Valentijnspizza in het midden van de oven en bak deze 12 – 15 minuten tot de randen van het deeg goudbruin zijn en het ei gestold. Bestrooi na het bakken met wat verse basilicum.
  7. Serveer de pizza direct en geef er chili olie bij om vlak voor het serveren er overheen te druppelen. Dat zet je geliefde wel gauw in vuur en vlam!

Bon appetit!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept valentijnspizza voor twee © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor een Valentijnspizza voor 2 personen.

Category: Pizza Recepten Tags: artisjokken, basilicum, bloem, champignons, chilipepers, eieren, gist, ham, Italiaanse Keuken, italiaanse kruiden, maismeel, mozzarella, olijven, Paprika, pizza, puntpaprika, semolina, tomaten, tomatensaus, Valentijnsdag

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « ‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan)
Volgend bericht: Zelf Chili Olie maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee