• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / Peper olie maken

Peper olie maken

4 april 2013 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Zelf peper olie maken is heel eenvoudig: ik maak deze met behulp van gedroogde chili peper vlokken (‘crushed chili’s’). Deze koop je gewoon bij de betere supermarkt, de Toko of een delicatessenzaak zoals Oil&Vinegar.

peperolie_header-001

Peper olie is heerlijk om in te wokken of bakken, maar ook goed te gebruiken in salades, sauzen, marinades of voor over de pizza! 

Recept voor 500 ml peper olie:

Ingrediënten:  

  • 3 eetlepels ‘crushed’ chili’s,
  • fles olijfolie van 500 ml (normale, géén extra vierge),
  • schoongemaakte (mayonaise)pot van 500 ml.

Bereidingstijd: 15 minuten + 6 weken.

Bereidingswijze:

  1. Steriliseer als eerste de lege pot en deksel: breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pot en deksel gedurende 10 minuten. Laat daarna aan de lucht drogen.
  2. Schep de chili’s in de pot en giet hier de olijfolie op.peperolie1-001
  3. Schroef de deksel er op en schud even goed door elkaar.peperolie2-001
  4. Laat 6 weken trekken op een koele en donkere plaats. Schud elke week de pot even goed om.
  5. Maak ondertussen de lege fles olijfolie schoon met een sopje (of in de vaatwasser).

Na 6 weken: Week eventueel de stickers van de lege fles olijfolie met behulp van nagellak remover, en maak de oliefles daarna nogmaals goed schoon.peperolie3-001 Steriliseer de fles voor gebruik en laat aan de lucht drogen. De peper olie heeft na 6 weken een dieprode kleur gekregen, en we dienen enkel nog de chili’s te filteren. Ik gebruik hier het liefst een koffiefilter in een  fijne (bol) zeef voor.peperolie 4-001
Schenk de olie hierna in de gesteriliseerde olijfoliefles, en bewaar de peper olie op een koele donkere plek.

Veel plezier!

peperolie5-001

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten, Recepten algemeen Tags: dressing, olie, olijfolie, peper, pittig, wokken

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Frambozen jam maken
Volgend bericht: Filmpje: Shoppen bij 1000en1smaken.nl »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ingrid

    17 september 2015 om 1:48 pm

    Prima, maar wat een gedoe allemaal.
    Ik neem een fles extra vierge, neem 2 pepertjes, snij die open en stop ze in de pot. Pel 4 of 5 teentjes knoflook… idem in de pot… Dan nog wat gedroogde kruiden, zoals basilicum, tijm oregano, doe de deksel erop, hussebussel een paar keer en klaar!
    Als je dit met een maand of 2 leeg hebt, gebeurt er niets mee.. ook niet in de zomer, is mijn ervaring. De fles staat wel donker in de kast, dat is alles.
    Heerlijk in de salade of op je bord, om je pizza mee in te dopen (zoals de Italianen en zuidOostenrijkers dat doen).

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 september 2015 om 7:55 am

      Dank je wel voor de tips, Ingrid!

      Beantwoorden
    • alex pouwels

      29 februari 2016 om 5:50 pm

      Ik doe nt anders, woon in Malaga en gebruik alleen verse ingredieenten.Ik gebruik wijnflessen de kurken bewaar ik als ze open gaan.En je hebt gelijk makkeleker kan niet.grtz.

      Beantwoorden
      • Betina Oostveen

        1 maart 2016 om 9:59 am

        Bedankt voor de tip, Alex!

  2. Marlo Njadiemoon

    6 juni 2017 om 12:13 am

    Beste,

    Ik heb in het verleden en ook wel gehoord van mijn relatie’s dat je uit peper olie kunt persen.
    Weet jij waar je informatie hierover kan inwinnen ?
    Trouwens jouw peperolie is ook te gebruiken in Rijst, met groente en een heerlijk gebakken vis.

    Marlo

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in