• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • Barbecue & Grill
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • Low Carb Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Pasta Recepten / Zelf pizzadeeg maken!

Zelf pizzadeeg maken!

4 juni 2013 Door Betina Oostveen 10 Comments

Wist je dat zelf pizzadeeg maken eigenlijk heel eenvoudig is? Daarnaast zijn zelfgemaakte pizza’s altijd zoveel lekkerder als kant-en-klare pizza’s.En zet je pizzadeeg eigenlijk in een mum van tijd in elkaar! Met slechts 5 ingrediënten kan iedereen zich wagen aan dit recept voor pizza bodems.

Het beste pizzadeeg maak je zelf!

Je hoeft niet van Italiaanse afkomst te zijn, of Mario te heten, om zelf de beste pizza’s in elkaar te draaien. Met een beetje liefde en geduld kom je al een heel eind. En een goede keukenmixer met deeghaken of broodbakmachine scheelt ook heel veel kneedwerk.  Het principe van een pizza is natuurlijk geweldig:  Een krokant gebakken deeglap, met daarop elke soort topping die jij je maar kunt wensen. Ideaal om restjes groente of vlees op te maken, en zo is er voor iedereen wel een favoriete pizza te bedenken.

Zelf pizzadeeg maken! recept pizza deeg

Zelf experimenteren met pizzadeeg

De afgelopen jaren ben ik voor jullie aan het experimenteren geslagen, om zo dé ideale pizza bodem te vinden. Want je kunt namelijk zelf pizzadeeg maken met bijvoorbeeld: tarwebloem, patentbloem (dat is nog fijner gemalen als gewone tarwebloem), witte broodmix. Let erbij een kant-en-klare mix alleen goed op of hier niet reeds zout aan is toegevoegd!  Maar onderstaand pizzadeeg recept is toch wel mijn favoriet en ook prima te volgen met een kant-en-klare pizzamix.  Het geeft zo’n heerlijk soepel deeg dat uitermate ‘dun’ uitrekt. Verwacht dus ook een pizza met dunne, krokante bodem. Maar de dikke rand is nog lekker zacht.

Zelf pizzadeeg maken!

Wat heb je nodig voor zelfgemaakt pizzadeeg?

De echte liefhebbers raad ik ook aan te investeren in pizzabakplaten (metalen ronde bakplaat, met gaten in de bodem) of een pizzasteen. Eenmaal daarop gebakken, wordt je pizza nog krokanter en nóg lekkerder van smaak. Met name voor krokante dunne pizza’s is dit de investering waard! Ik kocht deze platen bij Betsies Kookwinkel in Utrecht, maar ze zijn ook te krijgen bij o.a. de Bijenkorf, Cook&Co en Dille&Kamille. Zo wordt zelf pizzadeeg maken nog makkelijker!


Print

Recept: zelf pizzadeeg maken

  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 2–3 pizza’s 1x
  • Category: pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken
Scale

Ingredients

  • 1 zakje gedroogde gist (ca. 7 gram),
  • 400 gram (patent)bloem, of een mix van 300 gram bloem en 100 gram (fijne) griesmeel,
  • 1 theelepel zout
  • 250 ml lauwwarm water,
  • 2 eetlepels olijfolie.

Extra:

  • bloem (voor uitrollen),
  • mixer met deeghaken,
  • evt. pizza bakplaat of pizzasteen.

 

Instructions

  1. Roer de gist los in het lauwwarme water en zet 10 minuutjes apart om op te lossen. Meng het bloem en zout (in een kom). Maak een kuiltje in de bloem, en giet hier het watermengsel en de olijfolie bij. Meng het geheel met een mixer met deeghaken, of doe dit gewoon met de hand kneden.Zelf pizzadeeg maken!
  2. Bestuif het aanrecht met wat gewone bloem en kneed hierop het pizzadeeg goed door: hou het deeg met één hand op de plaats, terwijl je met de andere hand het deeg van voren naar achter duwt, en dus uitrekt. Terwijl je het ‘loslaat’, draai je het deeg steeds een stukje met de ‘vaste’ hand. Zo kneed je als het ware het gehele deeg, en na minstens 5 minuten kneden, af en doe dubbelvouwen, en opnieuw kneden, krijg je zo een mooi soepel deeg.
  3. Snij het pizzadeeg in 2 gelijke stukken, en vorm hier 2 ballen van. Zelf pizzadeeg maken!Doe de ballen in 2 kommen, en laat het deeg afgedekt met huishoudfolie, of een theedoek, minstens 30 minuten rijzen op een warme plek. De tussentijd kun je goed gebruiken om alvast zelf pizza-saus te gaan maken en toppings fijn te snijden.
  4. Bestuif opnieuw het aanrecht met bloem,en rol het pizzadeeg uit met een deegroller en plaats deze op een bakplaat, pizzabakplaat of pizzasteen.Zelf pizzadeeg maken!
  5. Vervolgens beleg je de pizza met tomatensaus en toppings, en wordt de pizza in  zo’n 12-16 minuten afgebakken in een voorverwarmde oven van 200 graden /180 hete lucht.

Buon appetito!

Groetjes, Betty

 

 

Notes

Serveersuggesties: de Pizza Margherita (met tomaat en mozzarella) is natuurlijk een klassieker! Maar maak ook eens deze Pizza ai Funghi (met champignons) of ga voor een Pizza al Tonno (met tonijn en rode ui). En dit trio van mini pizza’s is ideaal voor feestjes en borrels!

recept voor zelf pizzadeeg maken betty's kitchen pizza deeg basis bodem

Category: Pasta Recepten Tags: Bijenkorf, bloem, Cook&Co, deeg, DIY, Dr. Oetker, gist, Koopmans, olijfolie, oven

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Previous Post: « Nog een FoodWeLove box
Next Post: Basisrecept voor tomatensaus (voor op de pizza) »

Reader Interactions

Comments

  1. Jeffrey

    17 november 2015 at 9:30 pm

    Heerlijke pizzabodem!
    Alleen zelf bak ik de pizza’s zo’n 5 minuten langer, maar dan is persoonlijk. Heel erg bedankt voor dit recept. Hele mooie site trouwens!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 november 2015 at 7:32 pm

      Hi Jeffrey,
      dank je wel! En inderdaad: geniet er van zoals jij het lekker(der) vindt!

      Eet smakelijk!

      Beantwoorden
  2. Seline

    12 september 2017 at 5:00 pm

    Beste pizzabodem OOIT. Niet te melig, niet te zacht, precies goed.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 september 2017 at 3:49 pm

      Bedankt voor je compliment 🙂

      Beantwoorden
  3. Belinda

    16 september 2017 at 11:31 am

    Fijn recept dat ik al meerdere keren gebruikt heb. Ik laat hem wel langer rijzen.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 september 2017 at 9:30 am

      Goed om te horen! Thanks Belinda 🙂

      Beantwoorden
  4. jimmy

    15 december 2018 at 12:36 pm

    gday
    voor hoeveel pizzas is deze deeg

    ik moet er 50 maken

    thx

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 december 2018 at 1:14 pm

      Hi Jimmy,

      wij gebruiken het recept voor 2 grote maaltijd pizza’s.
      Maar je kunt er ook gerust 4 kleinere pizza’s van maken, bijv. voor de lunch of iets dergelijks.
      succes met pizza bakken!

      Beantwoorden
  5. Maureen

    14 februari 2019 at 1:14 pm

    Ga hem straks voor het eerst zelf maken voor valentijnsdag! (natuurlijk dan wel in hartvorm).
    M’n vriend vind zelf een pizza beleggen altijd leuker en lekkerder om te doen.
    Zijn er nog tips voor een beginner? 🙂

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 februari 2019 at 6:18 pm

      Hi Maureen,
      rol het deeg zo dun mogelijk uit en niett teveel saus gebruiken! De vorm blijft er dan ook beter in zitten namelijk!
      Heel veel plezier en maak er mooie valentijnsdag van!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Welkom lekkerbekken, kookliefhebbers en bakfanaten! In mijn online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#Sinterklaas

Sinterklaas Recepten

Ga naar Sinterklaas recepten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Loose weight for good

Meest Gelezen

  • recept glutenvrije kruidnoten met quinoa 13x Sinterklaas Recepten
  • Pasta met zalm en Boursin (video)
  • speculaastaart met abrikozen voor sinterklaas viering © bettyskitchen Speculaastaart met abrikozen (video)
  • recept cottage pie ovenschotel met gehakt en aardappel Ovenschotel met gehakt en aardappel - Cottage Pie...
  • recept vegetarische flammkuchen met pompoen en boerenkool Flammkuchen met pompoen en boerenkool

#Herfst

pompoen recepten

Ga naar 20x Pompoen Recepten

blogdesign_food_blog_awards_2016
food blog awards 2018 gewonnen

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Instagram post 17854744288678541 ✨SINTERKLAAS✨ ben je nog op zoek naar last minute Sinterklaas recepten inspiratie? Van ontbijt, tot lunch en tussendoor? Buiten vooral veel snoepgoed kun je ook heerlijk gezond en verantwoord eten tijdens 5 december dus check de recepten via de Link in bio of bijvoorbeeld stories! Maak er een geweldige dag van!
#sinterklaas #sinterklaascadeau #sinterklaasrecept 
https://bettyskitchen.nl/sinterklaas-recepten/
Instagram post 17887378378449673 ✨TAPHUYS UTRECHT + WINACTIE ✨Utrecht is aan de Mariaplaats een leuke hotspot rijker! Taphuys Utrecht is een fijne plek om zelf met je vrienden bieren en wijnen te tappen! Ik was bij de opening en vierde er meteen mijn verjaardag. Er was namelijk voor ieder wat wils. En ik kan je zeggen dat de gerechten die je erbij besteld alles behalve standaard borrelhappen zijn! Dit is uitgaan 2.0 en jij maakt kans op een gratis rondje (of twee) drinken! Doe mee met de winactie op onze site! Zie link in bio of via stories!
#utrecht #saturdaynight #borrel #bar #restaurant #lunch #utrechtfood #mariaplaats #taphuys #taphuysutrecht #winnen #winactie #bier #wijn⠀⠀
https://bettyskitchen.nl/taphuys-in-utrecht-bar/
Instagram post 17872242130507204 ✨SPECULAASTAART MET ABRIKOZEN EN AMANDELSPIJS ✨ De goedheiligman en zijn Pieten komen iedereen deze week verrassen met mooie cadeautjes in hun schoen. En dan trakteren we jullie op een lekker puntje speculaastaart met abrikozen 😉 het recept is super makkelijk om te maken en vind je dan ook nu op de site. Kookvideo inclusief! Enne vanmiddag spelen wij ook nog even voor Sinterklaas dus hou de Posts in de gaten 😇 
#taart #sinterklaas #speculaas #amandelspijs #sinterklaasrecept #speculaastaart 
https://bettyskitchen.nl/speculaastaart-met-abrikozen-sinterklaas/
Instagram post 17846581429770362 ✨OPKIKKER SOEP SOTO AJAM✨
Ja helaas, ook deze dame heeft het de afgelopen maand moeten ontgelden met ziek worden en krachten opbouwen. Gelukkig helpt mijn grote favoriet Soto Ajam soep mij er altijd weer bovenop en is ideaal om je lichaam weer van lekkere en goede voedingstoffen te voorzien. Een aanrader dus! Waar knap jij altijd zo lekker van op als je ziek bent (geweest)?
Checklist het recept via link in bio of diepe in stories!
#soupdujour #sotoajam #kippensoep #beterschap #soep
==> https://bettyskitchen.nl/soto-ajam-soep-rijst/
Instagram post 17862328663594166 ✨DECEMBER✨ De feestmaand is officieel begonnen! Want dit is ook mijn laatste volle maand werken voor mijn verlof in januari ingaat! Inmiddels gelukkig al aan de betere hand en deze ochtend er lekker op uit met het gezin voor pancakes bij @annapancakesutrecht . Dochterlief kan hier lekker spelen in de kinderhoek en genieten van prinsessen pannenkoekjes terwijl papa en mama even bijkomen met een stapel ‘morning shizzle’ pancakes met eieren, bacon en avocado 😍 die roze cappuccino is een ‘beetroot latte’ die hier ook op de kaart staat. Maak er een fijne zondag van en op naar een mooie feestelijke decembermaand!
Voor nog meer brunchtips in mijn stadskern ga naar: https://bettyskitchen.nl/15x-ontbijten-in-utrecht/ 
#utrecht #brunch #annapancakes #pancakes #ontbijt #familytime
Instagram post 17882224366461847 ✨TROTSE MAMA VAN EEN MINI ME✨
Afgelopen week heeft deze mama nog steeds op bed gelegen ivm keelontsteking (nu al 6 weken) en staan alle werkzaamheden op een laag pitje. Het is even niet anders. Maar toen ik gisteren onze vakantiefoto's van Duitsland aan het doorkijken was kwam ik deze foto tegen en barste bijna in tranen uit. Daar zullen de hormonen vast een hand in hebben gehad, maar wat is deze mama toch ontzettend trots op deze foodie in de dop! Een kleine lekkerbek op de meeste dagen. En zo grappig: ze kon niet wachten om na het eten terug naar de speeltuin te gaan, maar papa en mama moesten nog afrekenen. Waarop dochterlief dan maar zelf naar de serveerster riep: Hallo mag ik betalen! Gelukkig begreep de Duitse dame haar perfect en kwam de rekening er heel snel aan. Hahaha
Er zitten soms zware dagen tussen in deze twee is nee fase, zeker als je je al weken niet goed voelt, maar he je krijgt er zoveel voor terug 😉
.
.
#minidrost #minime #2yearold #peuter #foodie #foodieindedop #donuts #IJS #mms
Instagram post 17863898590571563 ✨OP RANTSOEN ✨
Nee lieve mensen, ik ben niet op dieet! Maar het is tijd om even stil te staan bij het volgende:
Dag in, dag uit zetten onze Nederlandse militairen zich in voor de veiligheid en vrede in ons land en daarbuiten. Als je op pad bent is er geen ruimte voor een 5 gangen maaltijd of slowcook maaltijden. Dus ik ben door Defensie uitgedaagd om een fijne maaltijd op tafel te zetten met enkel producten uit het basis rantsoenpakket! Hoe dat uitgepakt heeft zie je in de video, want mijn collega Jadis had geen idee wat haar te wachten stond! (swipe naar rechts voor de proefvideo) Wat zou jij doen op rantsoen?  #challengeaccepted #defensie #oprantsoen #lunchtime #ad @werkenbijdefensie @thelemonkitchennl
Load More... Follow on Instagram

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee