Print

Recept: Valentijnspizza voor 2

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Valentijnspizza voor 2 is een heerlijk recept voor Valentijnsdag!  Het pizzadeeg maak je namelijk gewoon zelf en daarna kun je de pizza gaan beleggen met lekkers naar wens. Ter inspiratie heb ik een heerlijke variant gemaakt die lijkt op de bekende Quattro Stagioni pizza!

Ingredients

Scale

Voor het pizzadeeg:

  • 5 gram gedroogde gist
  • 1 tl suiker
  • 190 ml lauwwarm water
  • 250 gram bloem
  • 50 gram fijne maismeel (semolina)
  • ¾ theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Toppings:

  • 200 gram tomatensaus voor op de pizza
  • 125 gram mozzarella, uitgelekt
  • 1 artisjok, op olie potje, uitgelekt
  • 1 grote plak ham
  • 12 kastanje champignons
  • 1 gegrilde paprika, uit pot, uitgelekt
  • paar zwarte olijven, ontpit
  • 1 ei
  • verse basilicum, naar wens
  • chili olie, naar wens

Instructions

  1. Ga als eerste aan de slag met het maken van het pizzadeeg. Volg hiervoor dit recept en laat het deeg 2 uur rijzen. 
  2. De tussentijd kun je gebruiken om bijvoorbeeld tevens de tomatensaus te bereiden en de overige toppings in stukken te snijden of uit te laten lekken.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius (200 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een pizzasteen (mee verwarmen).
  4. Druk het pizzadeeg uit tot een groot hartje vorm, met deze hoeveelheid van het deeg is dat gerust een hart ter grootte van je oven bakplaat. Zorg dat je een iets bolle rand maakt. Smeer het hart in met tomatensaus maar laat de rand vrij. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de saus.
  5. Vervolgens ga je de verschillende toppings voor de Quattro Stagioni over de pizza verdelen. Dit doe je dus niet door elkaar, maar je geeft de artisjok, champignons, paprika en ham elk hun eigen stuk op de pizza. Laat net iets links van het midden ruimte vrij voor het hart van ei. Breek het ei voorzichtig en laat op de plaats zachtjes neerkomen. Tot slot verdeel je de zwarte olijven over de pizza.
  6. Schuif de Valentijnspizza in het midden van de oven en bak deze 12 – 15 minuten tot de randen van het deeg goudbruin zijn en het ei gestold. Bestrooi na het bakken met wat verse basilicum.
  7. Serveer de pizza direct en geef er chili olie bij om vlak voor het serveren er overheen te druppelen. Dat zet je geliefde wel gauw in vuur en vlam!

Bon appetit!