• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Spaghetti Carbonara (pasta met spek en ei)

Spaghetti Carbonara (pasta met spek en ei)

8 mei 2020 Door Betina Oostveen 9 Reacties

Dit is een van mijn favoriete pastagerechten: Spaghetti Carbonara! Oftewel pasta met spek en ei! En Betty maakt deze met extra stukjes champignons: extra vullend en nog lekkerder!

Over de originele versie van de Spaghetti Carbonara valt nog wat te twisten, want waar de een de saus maakt met room, gebruikt een ander hier een rauw ei voor. Zelf ben ik voorstander van de versie met ei en daar ga ik jullie nu ook het recept voor geven.

Pasta Carbonara met spek en ei

Dit heerlijke en romige pasta gerecht met spekreepjes en Parmezaanse kaas, is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Carbonara is namelijk de benaming van de saus, die staat voor de ‘armen’  keuken. Het is een lichte en goedkope saus, die je simpelweg met spek, ei en kaas in elkaar draait. Maar dat maakt de spaghetti carbonara er niet minder lekker om. Het is juist die zoute bite die er voor zorgt dat dit ieders favoriet wel wordt. Wil je dit recept overigens glutenvrij en low carb maken? Vervang dan de pasta door 1 courgette die je met een spiraalsnijder in groente spaghetti snijd.

recept spaghetti carbonara met spek en ei

Liefde gaat door de maag

Leuk verhaal achter de Spaghetti Carbonara: dit was het eerste gerecht dat ik voor Dylan kookte. En hij is daarna nooit meer weggegaan. Dat was inmiddels 12 jaar geleden en aan het einde van een gewone werkdag. Wij wilden graag snel een lekker, maar eenvoudig, pastagerecht op tafel zetten om daarna de rest van de avond een filmpje te kunnen kijken. En dat werd dus deze smaakvolle spaghetti carbonara. Vier jaar geleden zijn wij zelfs in het huwelijksbootje gestapt en inmiddels zijn we de trotse ouders van twee prachtige kids. Liefde gaat dus wel degelijk door de maag en zelfs na al die jaren blijf dit een bijzonder en lekker gerecht voor ons.  

Let op! Spaghetti Carbonara is vanwege de rauwe ei niet geschikt voor hele kleine kinderen en/of  vrouwen die zwanger zijn!


Receptvideo: Spaghetti Carbonara

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Spaghetti Carbonara

spaghetti carbonara met spek en ei pasta recept
Print Recipe

★★★★★

5 from 2 reviews

Dit super simpele pasta recept wordt gemaakt met spek en ei. De spaghetti carbonara is een klassieker uit de Italiaanse keuken!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram champignons,
  • 150–200 gram (volkoren) spaghetti,
  • 125 gram pancetta of ontbijtspek reepjes
  • 2 eieren,
  • 40 gram geraspte (Parmezaanse) kaas,
  • paar blaadjes verse basilicum,
  •  peper en evt. zout.

Instructions

  1. Boen de champignons schoon, en snijd in dunne plakken. Breng een pan water met wat zout aan de kook, en kook hierin de spaghetti ‘al dente’ (=beetgaar).
  2. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de spekjes gedurende een gaar minuten. Draai het vuur tot middelhoog en voeg de champignons plakken toe. Bak de champignons en spekjes in ca. 5 minuten zacht. Voeg alvast wat peper toe.
  3. Klop de eieren in een kom los en zet apart. 
  4. Vóórdat je de spaghetti afgiet, haal je een half kopje van het kookwater uit de pan en zet dit apart. Giet hierna pas de spaghetti af.
  5. Nu is het snel werken geblazen: Stop de spaghetti terug in de pan, samen met het ei, 2 eetlepels kookvocht, de spekjes, kaas en champignons inclusief het bakvet! Roer het geheel door elkaar. (de warmte van het kookvocht en de warme spaghetti zorgen dat het ei tot een glazige saus bindt.)
  6. Breng op smaak met verse peper en wat fijngesneden blaadjes basilicum en serveer daarna de Spaghetti Carbonara gerecht direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: pasta, carbonara, spek, ei, Italie

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept spaghetti carbonara met spek en ei

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je de spaghetti carbonara wilt gaan maken!

Category: Pasta Recepten Tags: basilicum, champignons, eieren, Italiaanse keuken, Low Carb, ontbijtspek, pancetta, Parmezaanse kaas, Spaghetti

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Muffins met frambozen en kokos
Volgend bericht: Taco’s met geroosterde bloemkool en tahin »

Lees Interacties

Reacties

  1. Denise

    3 maart 2017 om 7:45 am

    Mijn favoriet deze spaghetti Carbonara, lekker idee de toevoeging van champignons!

    ★★★★★

    Beantwoorden
  2. Mieke Schepens

    3 maart 2017 om 7:58 am

    Nog een variant: klop de eieren samen met wat kookroom en de Parmezaanse kaas. Daarna alles op dezelfde manier afwerken, het wordt dan wat smeuïger.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 maart 2017 om 8:14 am

      Dank je wel voor de tip, Mieke!
      groetjes,
      Betty

      Beantwoorden
  3. els

    3 maart 2017 om 8:02 am

    ik vind het lekkere en leuke en leerzame recepten

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 maart 2017 om 8:17 am

      Hi Els,

      dank je wel voor je compliment 🙂

      Beantwoorden
  4. Martine Meij

    12 juni 2017 om 2:26 pm

    Ik doe er ipv rauwe eieren, hardgekookte eieren aan toe met wat kookroom 7% (niet zo vet).
    Heerlijk!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      20 juni 2017 om 5:56 pm

      Bedankt voor de tip Martine

      Beantwoorden
  5. Kimberly

    14 mei 2020 om 11:00 am

    Ziet er echt heel lekker uit! Vind spekjes en pasta altijd heel goed samengaan. 🙂 Liefs Kimberly

    Beantwoorden
  6. Jelte

    1 februari 2023 om 3:45 pm

    Heerlijk!

    ★★★★★

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in